Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ti egy esetleges...

Ateisták! Ti egy esetleges keresztény iszlám háború esetén melyik oldalra állnátok?

Figyelt kérdés

2023. márc. 14. 12:04
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

"Engem azért érdekelne hogy milyen hábórurol lenne szó?"

A régimódi keresztény iszlám háborúra gondolok.

"De ha a keresztények gyöznek akkor nem ők?"

Nem. A keresztények igen toleránsak az ateistákkal szemben.

2023. márc. 14. 14:01
 12/23 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
100%

"A régimódi keresztény iszlám háborúra gondolok."

Már mint azokra amikben konkrétan MINDENKIT (nem csak muszlimokat) akik nem ők voltak meg öltek a keresztények?

Ha az ateisták élni akarnak akkor nagy esélyel nem ezt fogják választani.

"Nem. A keresztények igen toleránsak az ateistákkal szemben."

1. De tudnának mások lenni a szekuralizmus alatt?

2. A "régimódi" háborúkban még az agreszor muszlim hoditok is toleránsabbak voltak vallási kérdésben, ezért választotta Thököly imre az oszmánokat, sem mint a katolikus osztrákokat.

2023. márc. 14. 14:06
 13/23 anonim ***** válasza:
Az egyháznak ma már roppant hatalma és vagyona van,nincs szüksége arra,hogy újra végigrabolja a szentföldet.
2023. márc. 14. 15:55
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Semmilyen háborúban nem vennék részt, sose láttam értelmét annak, hogy ártatlan átlagemberek öljék egymást csak azért, mert egy szűk felsőrétegnek valami problémája van a másik oldallal.

A keresztény hitnek elég véres történelme van, nem lennének ez alapján semmivel jobb választások, mint a muzulmánok. Elég a kereszteshadjáratokra vagy csak az olyan értelmetlen mészárlásokra, mint a boszorkányégetések, gondolni.

Ha elkerülhetetlen lenne a választás, és huszonkét éves nőként engem is kiküldenének a frontra, akkor a keresztények mellett harcolnék. Ebben a kultúrkörben nevelkedtem fel, ez vesz körbe, illetve jóval több keresztény barátom és ismerősöm van. Bár a buddhisták és pogányok mellett még inkább kiállnék, hozzám közelebb álló hitek és gondolatvilágok.

2023. márc. 14. 17:02
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Semmilyen háborúban nem vennék részt, sose láttam értelmét annak, hogy ártatlan átlagemberek öljék egymást csak azért, mert egy szűk felsőrétegnek valami problémája van a másik oldallal."

Ezzel teljesen egyetértek. De én nem mennék háborúba. Ha valaki annyira nagyon meg akar halni akkor az intézze el csendben otthon. Ehhez nem kell háború. Főleg nem kockáztatnám az életem ilyen értelmetlen gyűlölködések miatt.

2023. márc. 14. 17:24
 16/23 anonim ***** válasza:
Egyik fél oldalán sem állnék.
2023. márc. 14. 22:34
 17/23 anonim ***** válasza:
26%

"Nem akarok fiktív személyek háborújába keveredni."

Nem a fiktív személyek fognak lefejezni...

2023. márc. 14. 23:59
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

A kereszténység, meg az Iszlám ellentétébe ateisták miért is szólnának bele?

Az olyan szélsőséges szervezetek viszont, mint az Iszlám állam, akiknek már az agyukra ment a Mohamedjük, azok gyilkos fenevadak, meg ugye ateisták is voltak a dupla toronyban, meg keresztények is, nemcsak zsidók, bár ha jobban belegondolok, az ilyen szélsőségesen fanatikus valláskárosultak már az egész emberiség ellenségei, hiszen válogatás nélkül végzik terrorakcióikat, na az ellenük végzett harcot támogatom minden tekintetben.

2023. márc. 15. 07:10
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A célszerű talán az lenne, ha megvárnánk míg lerendezik egymás közt majd letartoztatnánk a megmaradt gyűlölködő, háborúzni és másoknak ártani akarókat. Függetlenül attól, hogy melyik csapatba tartozik.

Miután egymást el gyepálták feltehetően legyengül a hadereje annyira, hogy sokkal könnyebben el lehessen távolítani a zavart elméjű, társadalomra veszélyes egyéneket.

2023. márc. 15. 07:33
 20/23 anonim ***** válasza:
#17 tehát aki nem háborúzik, meghal? Ilyen fiktív háború esetén nem hiszem hogy komolyan gondolod, hogy az ateisták nem lelépnének, hanem beállnának gyilkolni… vagy de? Te ezt hiszed?
2023. márc. 15. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!