Az ateisták tényleg komolyan gondolják, vagyis inkább hiszik:) ,hogy jobb emberek a keresztényektől?
Te ezt a kérdést komolyan gondolod?
Nem lesz jobb ember valaki attól, hogy keresztény vagy ateista.
Azt hiszik, hogy a keresztények csak azért próbálnak jó emberek lenni, mert félnek a pokoltól, bezzeg az ateisták külső kényszer nélkül jó emberek.
Nem kell foglalkozni az ilyen vér-ateistákkal, tiszta szektás gondolkodásuk van.
Egy másik kérdéseb egy kommentelő ezt írta a kérdezőnek:
"Amúgy csak szólok: az ateistáknak (a jóknak) SOKKAL jobb esélyük van a mennybe jutni, mint neked!
Miért?
Eleve azért, mert nem fenyegetés hatására jók, hanem maguktól."
Remélem az ilyeneket azért nem gondolják komolyan. xD
Kezdjük azzal, hogy a válaszoló a jó ateistákról beszél. Tehát nem az összesről. Tudatában van annak, hogy nem minden ateista jó.
Ezenfelül az nem derül ki, hogy magát hova sorolja.
Aztán ott van az is, hogy nem a keresztényekről beszélt hanem RÓLAD.
Tehát a kijelentés nem tartalmazza azt, hogy az összes kereszténynél jobbak lennének a fent említett személyek sem pedig azt, hogy az összes keresztény azért tenne jót mert a pokollal fenyegetik.
Tehát a kérdésed egyáltalán nem jogos a választ tekintve hanem csak kreáltál egy szalmabábot, hogy beszólj az ateistáknak. Ennek fényében még igaza is van veled kapcsolatban az idézet válaszolónak.
"Aztán ott van az is, hogy nem a keresztényekről beszélt hanem RÓLAD."
Mi? Én nem vagyok azonos ugyanazzal a kérdezővel akinek ezt az üzenetet írták.
"A kérdésedből ömlik az általánosítás és a elnyomott utálat, szóval igen, vehetjük úgy hogy jobb ember vagyok."
Szerintem is ez a mérvadója annak hogy ki jó ember és ki nem. xD
Kérdező: elsősorban bocsánatot kellene kérned itt, hogy félreértetted ezt a szöveget, amit idéztél.
Másrészt: azt senki se gondolja, hogy az ateisták nagy átlagban jobbak lennének a keresztényeknél.
Az idézett szöveg egy speciális helyzet, és igazat mond.
Harmadrészt egy helyesbítés: senki se lesz jobb a keresztényektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!