A keresztények miért feketében szomorkodnak, hiszen hitük szerint egy jobb világban van szerettük?
Utóbbi héten több temetésen is voltam...
Nagyon érdekes volt ahogy a temetésen a nyugati keresztény kultúrában mindenki szomorú, gyászol, feketében van, sír stb.
Ezzel szemben a egyes keleti vallásokban ünnep, színesben buliznak, táncolnak boldogok, mert hisznek abban hogy jobb helyen van, közelebb került a Nirvánához stb.
Talán gyenge a hitük és félnek hogy mégsincs semmi a halál után? Netán azért mert félnek hogy mégis rossz helyen van szerettük? Vagy egész egyszerűen önzőségből, mert nekem fáj, hogy már nincs?
Igen "egyszerű onzesbol" mert már nincs velünk. Egyébként én nem gondolom hogy akik látszólag buliznak a temetésen, azok orulnek, csak így vezetik le a gyászt. Aztán otthon sírnak.
Az meg kulturális dolog hogy európában a fekete lett a gyász színe mint más kultúrákban pont a fehér vagy épp a színes.
Nem tudom mit fogok tenni ezek után... de eddig egyetlen rokonom temetésén sem ejtettem könnyet.
Mindannyian a Kegyelmes Allah kezében vagyunk. Akik meghalnak fel fognak támadni. Ők csak ideiglenesen haltak meg, a Magasztos Allah fel fogja támasztani őket az utolsó napon.
Abdullah
#2: Én úgy érzem, hogy "valahol mélyen" tudom, hogy a halál csak ideiglenes.
Még 15 évvel valaki halála után is, arról álmodok hogy találkozunk és vidáman pacsizunk, és én el kezdem mesélni mi történt velem az elmúlt 15 év alatt.
Abdullah
Ne féljetek a haláltól. Inkább használjátok ki az időt és igyekezzetek úgy élni, hogy elnyerjétek Allah tetszését a földi életben. Mi csak átutazóban vagyunk itt a Földön.
Abdullah
Nem csak a gyász színe a fekete, nem csak temetésen viselnek hagyományosan feketét. A fekete elegáns, ezzel megadják az elhunytnak a tiszteletet. Nem csak a hívők viselnek feketét. Nem minden hívő visel feketét. Ennyit a faék egyszerű "okos kérdésedről".
De ha tényleg érdekel:
Akkor leszel igazán szabad amikor elég erős a hited, hogy ne félj a halàltól.
A covid jàrvàny idején döbbenten làttam egyesek hogy féltik rövid evilàgi életüket.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!