Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért ennyire élhetetlenek az...

Miért ennyire élhetetlenek az ateisták?

Figyelt kérdés

A kereszténységet folyamatosan próbálják, lejáratni. A hívőket hülyéknek nézik, semennyire nem tisztelik őket. Magát az Istenhitet próbálják úgy beállítani, mint valami fertőző mentális betegséget, de a transzneműeket, meg gender semlegeseket, meg a non binárisokat azokat jajj de nagyon szeretik, meg elfogadják, aki meg hisz egy istenben, na az meg full beteg.

És még hosszasan lehetne sorolni......

Számtalanszor bizonyították már, hogy az ateistákkal való békés együttélés lehetetlen.

2023. febr. 19. 12:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
87%

"...a transzneműeket, meg gender semlegeseket, meg a non binárisokat azokat jajj de nagyon szeretik, meg elfogadják..."

Én ismerek transzfób ateistát. Most ilyenkor mi van?

2023. febr. 19. 19:30
 12/27 A kérdező kommentje:

"Ez az ok lehet valamilyen kicsinyes sértettség is, de jogos érveik is lehetnek."

Lópikulát! Az ateizmusuk ellenvallásként működik.

Gúnyolódó, le alacsonyító jelzőkkel dobálóznak, mint hogy manapság már aki hisz Istenben, az csak azért lehet mert buta, vagy hogy a hívők mentálisan betegek, majd abban bíznak, hogy hátha elszégyenli valamelyik hívő magát, és szégyenében inkább ateista lesz. Ez szánalmas, ÉS GYŰLÖLETKELTŐ!

"Ha nem pontosan ugyanabban hiszel mint ők, ha netán másképp öltözöl vagy "rossz" nemet puszilsz akkor az ö szemükben te egy elátkozott lélek vagy akit utálni, elnyomni kell. Néhány száz éve ölni, gyilkolni kellett."

Újabb gyűlöletkeltő, provokáló jelző.

"Nem akarlak kitagadni téged úgy mint ti csináljátok pld a homo és transzneműekkel."

Újabb gyűlöletkeltő, provokáló jelző.

Hogy miért? Mert szörnyen általánosító.

https://www.youtube.com/watch?v=gb07Kxhaa80

"Ez, hogy mindenkit elfogadok úgy ahogy van, néhány keresztény szerint lehetetlenné teszi a békés együttélést velem?"

A keresztény ellenes kijelentéseid, viselkedésed teszi lehetetlenné a békés együttélést!

2023. febr. 19. 22:28
 13/27 A kérdező kommentje:

"Én ismerek transzfób ateistát. Most ilyenkor mi van?"

Vasárnap.

2023. febr. 19. 22:28
 14/27 anonim ***** válasza:
87%

Elnézést kérek hogy félreértettél.

Talán ha így teszem fel a kérdést: azért mert minden embertársamat ugyanannyira értékelem, bármiben hisznek, bárhogy öltözködnek, bárkit puszilnak miért lesz neked lehetetlen velem békésen együtt élni?

2023. febr. 19. 23:33
 15/27 anonim ***** válasza:
79%
Én például ateista vagyok, de nem nézem le a hívőket, mert mégha tegyük fel hülyeség, amiben hisz, nincs benne semmi igazság, tévhitben éli az életét, de akkor se venném el a hitét, vagy nézném le, mert az emberek legalább egyrészének vagy többségének szükségük van Istenben hinni vagy Jézus Krisztusban is, mert enélkül az emberek többsége nem tudná az életét kilátásba helyezni, elérni a céljait, életét végig csinálni és kibírni.
2023. febr. 20. 01:59
 16/27 anonim ***** válasza:
78%

A 12. válaszod teli van

"Újabb gyűlöletkeltő, provokáló jelző.

Hogy miért? Mert szörnyen általánosító."

Ezenfelül ezzek az ateista "ellenes kijelentéseid, viselkedésed teszi lehetetlenné a békés együttélést!"

Felteszem úgy sem láttod be de azért gondoltam megpróbálom megmutatni mennyire magadról (is) beszélsz.

2023. febr. 20. 07:39
 17/27 anonim ***** válasza:
92%

Kedves kérdező!

Nem rosszindulatból írom, de számomra a kérdésed szándékos provokációnak tűnik.

Ettől függetlenül szeretnék a kérdésedre választ adni, hátha tévedtem.

Kezdeném azzal, hogy ahogy előttem is leírták, az ateisták nem alkotnak közösséget, csak annyi bennük a közös, hogy nem hisznek egy isten létezésében sem. Nem feltétlenül materialisták, van köztük vallásos is, és a különböző egyházakhoz is eltérően viszonyulnak.

Másrészt bár én elfogadó vagyok szinte mindenkivel, és inkább próbálok az illető személyiségére, élettörténetére és cselekedeteire összpontosítani, de értem, hogy sokan mások nem így vannak vele, és az a fentiekből kikövetkeztethető, vannak köztük ateisták is. A homoszexuálisokkal szemben én is és a tapasztalatom szerint a legtöbb ateista is toleráns/közömbös/ szimpatizál A transzkérdést ettől elkülöníteném, mert ott szerintem az emberek egy pontig talán toleránsak, de hogy az hol van, és az ateisták mekkora részre toleráns azt még megtippelni se tudom.

Én minden vallásossal szemben toleráns vagyok, szimpatizálok vele egészen addig a pontig, amig nem árt nekem, erőltet rám semmit vagy nem érvel a mellett, hogy ártsanak nekem és rám erőltessenek dolgokat, vagy egy olyan hamis képet nem akar kialakítani rólam, ami miatt mások meggyűlölnének és el akarnának szigetelni, attól függetlenül, hogy milyen ember vagyok.

A vallás sokak számára érzékeny téma, érzelemteli. Sok békés ateistát bántottak vallásoksok az álláspontjuk miatt és fordítva. Azzal, hogy azt mondod hogy ” az ateistákkal való békés együttélés lehetetlen” nem segítesz ,csak növeled a feszültséget. Mert hiába nyújtod a kezed kézfogásra, ha a másik mindent meg akar tenni azért, hogy eltöröljön a föld színéről.

Én azt tudom javasolni mindenkinek, hogy kerülje az általánosításokat, a sztereotípiákra való hagyatkozást, törekedjen arra, hogy legyen kedves mindenkivel, de álljon ki magáért és másokér, és ösztönözzön mindenkit erre a cselekvésre.

2023. febr. 20. 19:52
 18/27 Blackice75 ***** válasza:
30%

Minden vallás egy átverés! Szerintem az ateisták azért vannak egy lépéssel szerencsésebb helyzetben a vallásosokkal szemben, hogy ők nem kötik le feleslegesen az idejüket fiktív vallási ideológiák meg teológiák követésével, mint ahogy azt a keresztények teszik, és soha nem jön rá legtöbbjük arra, hogy nagyon meg van vezetve. Ellentétben ezzel ha egy Ateista valamilyen októl fogva ráébred arra, hogy a világ meg az élet egy Teremtő Atya alkotása, és úgy dönt, hogy teljes szívéből és lelkéből el kezdi keresni az Atyát, nagyobb esélyekkel indul, mivel nincs megfertőzve a vallások édes mázosan csengő a halálra vezető filozófiájával,így nagyobb esélyel érti meg talán azt, hogy az Atya Mózes által kijelentett írott szava az a Tora, ami Mózes 5 könyvének a határáig terjed. Tehát egy ateista aki nincs megfertőzve a kereszténység vagy egyéb vallások halálra vezető fiktív filozófiáival, semmivel nincs hátrányosabb helyzetben a bálványimádó keresztényekkel szemben, hanem sokkal előnyösebb helyzetben van azoknál. Amíg egy vallásos embert sajnos már szinte lehetetlen megmenteni , kimenteni abból amiben van, addig egy ateista ha ÚGY DÖNT, hogy megtér és megérti az Atyát, akkor nagy az esélye annak hogy nem lehet majd megtéveszteni, mert látni fogja azt, hogy az újszövetség és az arra épülő vallások filozófiája teljesen szembe megy az Atya szavával a Torával!

HalleluYah

2023. febr. 21. 15:30
 19/27 anonim ***** válasza:
73%

Nem Ateizmus vagy hívőség kérdése az, hogy ki élhetetlen és ki tudja magát feltalálni, hanem ez ember és élethelyzet függvénye.

Élhetetlen az, aki lusta, nincs mit csinálnia és ráér másokra rátelepedni és mást kritizálni és lehúzni.

2023. febr. 22. 21:15
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ateisták túlnyomó részét nem érdekli, ha valaki vallásos. Általában akkor szokott vita lenni, ha a vallásos csoport rá akarja erőszakolni a hitét és a szabályait az ateistákra. Ez beteges és kontrollmániás. Konkrétan leszarom, hogy két ember milyen nemű, és mit művel egymással, ha mindkét fél beleegyezik a dologba. Egészségükre. Nem gondolom, hogy ezért jogokat kellene megvonni tőlük, vagy csúnyán kellene rájuk nézni, vagy be kellene szólogatni nekik. Megjegyzem, hogy a felebaráti szeretetbe se férne ez bele. Az sem, hogy ítélkezzünk felettük, hiszen az az istenetek dolga. Tehát nektek konkrétan semmi dolgotok nem kéne hogy legyen a melegekkel, a transzokkal, a gender semleges emberekkel, stb. A megszállottságot akkor szokták megszólni, ha ez a fajta ráerőltetés felmerül. Minek tartsam be a ti szabályaitokat? Csak azért ne legyen abortuszom, mert a ti könyvetek mást mond (btw nem mond mástxD)? Hagyjuk már. Éljétek a vallásos életeteket, járnátok templomba, áldozzatok, tartsátok meg a szent ünnepeiteket, tartsátok a szokásaitokat, és a szabályaitokat. De az én életembe ne szóljatok bele.
2023. márc. 14. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!