Szombathely is olyan élhetetlenné vált az ingázók nagy száma miatt, mint ahogyan azt Sopronra mondják?
Budapesti vagyok, úgyhogy testközelből nem ismerem a helyzetet, de nagyon sok helyen olvasom, hogy Sopront gyakorlatilag tönkreteszi az ingázók nagy száma. Egyrészt azért, mert hivatalosan sokkal többen élnek ott, mint a statisztika szerint, az infrastruktúra ezért nehezen bírja el ezt a tömeget. Másrészt az árakat elképesztő mértékben felveri a sok ingázó, ezért sok szolgáltatás ára szinte már osztrák szinten van, szóval aki helyben dolgozik, az elszegényedés fenyegeti.
Nem tudom, tényleg ilyen drámai -e a helyzet, mindenesetre Sopronról tényleg sok ilyet olvasni. És mi a helyzet Szombathellyel? Hasonlóan nagyváros, hasonlóan közel az osztrák határhoz.
Milyen árak lennének elszállva? A kisboltok? Mert pl. az éttermek mindenhol drágák, ugyanakkor olcsóbbakat is lehet találni.
Szombathelyen inkább a rengeteg autóval van baj.
Nem, mert mindig is egy élhetetlen csicska hetvenes évek szintjén leragadt mezőváros volt :)
A szombathelyi közlekedés iszonyatos. Mind a helyi mind a távolsági tömegközlekedés kritikán aluli, az utak rosszak, gyakoriak a dugók, a város pedig egy paneltelepekből álló posztkádári posvány. A keleti részén található a falco gyár ami az egész környék levegőjét mérgezi.
Ausztria valóban közel van, de semmilyen tömegközlekedés sincs leszervezve oda, és valóban csak kisvárosok vannak a határ túloldalán, pl Oberwart, Güssing, Großpetersdorf etc...
Ezerszer inkább Sopron vagy BP, főleg egy fiatalnak aki élni szeretne...
"Nem, mert mindig is egy élhetetlen csicska hetvenes évek szintjén leragadt mezőváros volt :)"
A 20as években is?
Amúgy neked valami személyes problémád can szerencsétlen szhellyel?
Van egy pár problémám, de nem mindegyik szhely specifikus. Én nem tudtam egy olyan helyen élni ENNYIRE kula a tömegközlekedés mint ott.
Persze számomra Svédország a mérce, de azt elismerem, hogy szhely még mindig jobb mint pl sajgótarján, vagy ajka vagy kaposvár stb
A harmadik válaszolót kiegészíteném ezzel:
https://www.youtube.com/watch?v=rWnSSiaD2-s
Most nyilván pl a sallai telep vagy parkerdő lakókert sokkal jobb mint a videóban mutatott rész, de azok meg nem éppen az átlagember pénztárcájához vannak mérve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!