Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van olyan, aki felszeretne...

Van olyan, aki felszeretne hagyni a keresztény tanok hazugságaival, amit a római császárok és későbbi pápák hoztak létre a Nimródi tervek alapján, és ezek helyett a teljes, Isten általi igazságot szeretné tudakozni?

Figyelt kérdés

Nem tartozom semelyik egyházhoz, szervezethez, gyülekezethez.Kizárólag az igét tanulmányozom az Isten által megadott metódussal(2-3 bizonyságon (ige) keresztül.)

Pl.-miért nincs "szentháromság"

-Miért hazugság a halandzsás nyelveken szólás?

-Miért nem kell a jelenlegi 6.korszakban vízbe merítkeznünk?

-Mit jelent az, hogy "Csontomból való csont, húsomból való hús"?

Mit jelent az, hogy porból lett teremtve Ádám?

Sok egyéb érdekes és üdvösség megszerzésének szempontjából fontos dolgokat szeretnék megosztani az igazságot szomjazó, kereső, érdeklődőkkel.

2022. dec. 20. 03:09
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Milyen bizonyítékot szeretnél látni?

Magad is kipróbálhatod.Több igét is mutattam már, hogy nem én találtam ki a 2-3 igén keresztüli értelmezést.Benne van a Bibliában, hogy 2-3 állításon áll meg az igazság.Ez mind az ó és újszövetségben benne van.Ezért 100% bizonyosság.Miért lenne ez a saját elméletem?

2022. dec. 22. 10:02
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Probléma: ki lehet találni sokféle olyan értelmezést amik ellentmondanak egymásnak és a Bibliával alá lehet támasztani Bibliai ellentmondasok, hibák nélkül.

De attól még nem lesz mind pontos. Lehet egyik sem az amit Isten akar üzenni.

Valami több kell amivel alá lehet támasztani, hogy már pedig az igaz.

2022. dec. 22. 10:45
 23/30 anonim ***** válasza:
Enélkül csak egy a sok közül.
2022. dec. 22. 10:46
 24/30 anonim ***** válasza:
Fél éve kb. agyalt ezen az illető, nem tudom, kiengedték azóta a zárt osztályról? Úgy tűnik, ki.
2022. dec. 22. 20:23
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

A 4 evangéliumból hámozd ki a valóságot. Azok megbízhatóak és azok is, melyekre hivatkozik a mester bennük.

Kemény kérdéseket feszegetsz. De se eleje se vége nem lesz a kutatásoknak. Ez egy vége láthatatlan kaland. Ám, amikor öngyilkosságon gondolkodsz, borulj térdre és imádkozz Jézushoz. Na akkor majd érezni fogod és nem kételkedsz többé, hanem élni fogsz és dicsőíted az urat, mint azok, akiket szentfazekaknak gondoltál, ahogyan én is tettem.

2022. dec. 27. 22:55
 26/30 NTBS ***** válasza:
Vannak ilyen emberek. Keresd őket bátran. Biblia kutatók között.
2023. szept. 25. 19:42
 27/30 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Kérdező, látom kiemelted a kérdésed (így láttam meg én is). Ezek szerint gondolom mostanra már van magyarázatod a 14-es válaszoló kérdésére (meg a többiekére is). Illene legyen, lassan-lassan egy éve kérdezte s ha már kiemelted…
2023. szept. 26. 08:09
 28/30 munyamunya ***** válasza:

Bocsánat, a 14es kérdésére volna esetleg megfejtés.

Úgy tudom, ez egy bibliai forráskutatók körében általánosan elfogadott beszerkesztés, vagyis a 37:36 és a 39:1 közti szövegrész nem tartozik kronológiailag József történetébe, hanem amiatt szerepel itt, mert narratív szempontból hasonló motívumok vannak benne, és a két törzs (Júda és József, illetve Efraim/Manasse) rivalizálásának nyoma lehet a szövegtestben. Így nem érdemes az eltelt éveket egymáshoz viszonyítani, hiszen nem párhuzamosan történő eseményekről van szó. De lehet, hogy ez még nem oldja fel a kérdést, nem mentem bele mélyebben, csak gondoltam, jelzem.

2023. szept. 26. 14:08
 29/30 A kérdező kommentje:

#27Tevenyereggyarto!

Kedves Hozzászóló,

Aki feltette nekem a kérdést, annak privát üzenetben válaszoltam is.De akkor ide is kiírom a kedvedért a lényegét a válaszomnak:

Nem tűnt fel nekem idáig ez a kronológiai dolog.Bárhogy is van, akár tévedés, vagy elíras történt, vagy a #28-as hozzászólónak van igaza, az lényegtelen az üdvösséget tekintve.Tehat, ha meg is találnánk a pontos választ a #14-es kérdező kérdésére, nem jutnánk előrébb az Isten utasítasait, igéit való értelmezésben, amelyeknek viszont már üdvösség, kegyelem megnyerésének a tétje forog kockán.Én ezekkel a kérdésekkel foglalkozom leginkább, mert ez a legfontosabb dolog egy ember életében, aki nem akar örök kárhozatra ítélendő lenni/maradni.

2023. szept. 27. 01:12
 30/30 Tevenyereggyarto ***** válasza:

#29 Kérdező

“Aki feltette nekem a kérdést, annak privát üzenetben válaszoltam is.”

Oké, csak azt ugye itt nem látjuk s emiatt olyan volt mintha azóta sem tudtál volna válaszolni. Viszont…

“Nem tűnt fel nekem idáig ez a kronológiai dolog.Bárhogy is van, akár tévedés, vagy elíras történt, vagy a #28-as hozzászólónak van igaza, az lényegtelen az üdvösséget tekintve.”

Szóval korábban azt állítottad ,hogy a módszered tutibiztos a szentírás megértéséhez és az Istenhez vezető úthoz. Ehhez képest évek óta nem vettél észre egy ilyen hibát. Ráadásul –azon túl ,hogy a módszereddel nem tudtál rá biztos választ adni– te is elképzelhetőnek tartod azt ,hogy ez egy hiba vagy utólagos betoldás. Tehát a szentírásban, Isten szavában hibák és/vagy betoldások előfordulhatnak. Ezek után mi alapján döntsük el mi igaz belőle? És miért kellene neked hinni mikor pont ez a példa mutatja ,hogy a te módszered sem megbízhatóbb mint bárki másé? Nyilván az a legkönnyebb ha csak legyintünk egyet ,hogy “ó, hát ez nem is olyan fontos” s úgy csinálunk mintha ott sem lenne…

2023. szept. 27. 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!