Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztényi szemmel mennyire...

Keresztényi szemmel mennyire relativizálható a jó fogalma? Egy cselekedet csak akkor jó, ha hitbéli meggyőződés alapján teszem azt, s tudom, hogy amit teszek kedves az Isten szemében és valóban hitből fakad?

Figyelt kérdés

Mit ír ezzel kapcsolatban a Biblia?

Gondolok itt pl:adakozásra szegényeknek, akár étel, akár pénz formájában vagy bármilyen jócselekedetre.

#relatív #Jó fogalma
2022. dec. 17. 11:55
 1/10 anonim válasza:
"Amit egyel teszel olyan, mint ha velem tennéd".
2022. dec. 17. 11:58
 2/10 anonim ***** válasza:
39%

"csak akkor jó, ha hitbéli meggyőződés alapján teszem azt, s tudom, hogy amit teszek kedves az Isten szemében és valóban hitből fakad?"

Olvastam ilyen vélekedéseket de én nem értek egyet ezzel. Szerintem az nem jó cselekedet, ha csak azért teszed mert a vallásod, hited, Istened ezt követeli meg. Ez szerintem közelebb áll a kényszerítéshez, kényszerből cselekvéshez. Ez pedig már szinte cselekvés általi hazugság.

2022. dec. 17. 12:05
 3/10 A kérdező kommentje:

1-es

Szia.

Pontosan melyik igerészre gondolsz?

Hol található az általad idézett rész?

2022. dec. 17. 12:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Márk 12:41-44

Az özvegyasszony két fillérje

41 Amikor Jézus leült a templomi persellyel szemben, nézte, hogyan dobja a pénzt a sokaság a perselybe. Sok gazdag sokat dobott bele,

42 egy szegény özvegyasszony pedig odamenve beledobott két fillért, azaz egy krajcárt.

43 Jézus odahívta tanítványait, és ezt mondta nekik: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe.

44 Mert mindannyian fölöslegükből dobtak, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije csak volt, az egész vagyonát.

2022. dec. 17. 13:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Nos, ha azért segítesz valakin, mert valamilyen hasznot remélsz belőle, nem pedig jószándékból, akkor az nem is valódi “jó” cselekedet. Tehát a “jó” cselekedet összefügg a szándékkal.
2022. dec. 17. 14:13
 6/10 anonim ***** válasza:
56%
Ember, most jöttem ki a templomból.
2022. dec. 17. 15:30
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
#6-os ez jó volt 😋
2022. dec. 17. 15:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem a hitbéli meggyőződés a lényeg, hanem hogy valódi áldozathozatal legyen az adakozó részéről, és név nélküli. Akik a gyülekezetben vagy bármilyen közösségben, médiában népszerűségre tesznek szert a szolgálataik, adakozásuk miatt, azokra a Biblia azt mondja, "elvették jutalmukat". Ez azt jelenti, hogy a képmutatók Istentől ne várjanak jutalmat.
2022. dec. 20. 02:15
 9/10 anonim ***** válasza:

"Akik a gyülekezetben vagy bármilyen közösségben, médiában népszerűségre tesznek szert a szolgálataik, adakozásuk miatt"

Azért ezt árnyalnám: akik csak azért adakoznak, hogy népszerűek legyenek, azokkal baj van, de azért az, ha kiderül, hogy ki tett jót, az önmagában még nem baj.

2022. dec. 20. 09:43
 10/10 anonim ***** válasza:

9:

Igaz amit írsz, de ez sajnos egy kiskaput ad a képmutatóknak. Mert sokan magukat is ezzel áltatják, hogy bár megbecsülést kapnak az emberektől, amiért jótékonykodnak, dehát mégis segítettek valakin/valakiken.

Szerintem az a képmutató, aki megtehetné ugyan, hogy név nélkül, vagy legalábbis szerényebb előadásban adakozzon, szolgáljon, de kéri az emberektől a bónusz dicsőséget.

Nyilván van amit nem lehet arc nélkül, név nélkül elvégezni, de van amit igen.

2022. dec. 20. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!