Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik olyan keresztény vagy...

Létezik olyan keresztény vagy más vallású ember itt, aki az aluljárokban vagy az utcákon szokott hittéríteni?

Figyelt kérdés
Hogyan szoktak viszonyulni hozzátok az emberek? Mennyi ideig tart? Van eltervezett forgatókönyvetek?

2022. dec. 17. 16:29
 1/4 anonim ***** válasza:
55%
Keresztényekre szerintem ez nem jellemző, max ha dilis az illető, vagy valami nagyon elborult karizmatikus kisegyház. Jehova Tanúi térítettek régebben ilyen nyomulósan, de az utóbbi jó pár évben már ők is csak kiálnak forgalmas helyekre, de nem zaklatják az embereket, csak ha valaki direktbe oda megy hozzájuk.
2022. dec. 17. 17:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Illetve mormonokat láttam egyszer, ketten, és egy ilyen nagy táblaféleséggel a kezébe amit kitartott sétált, hogy "ha feltehetnél egy kérdést mit kérdeznél istenetől?" vagy valami ilyen volt rajta.
2022. dec. 17. 17:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Jehova tanúit szoktam látni üzletek előtt a járdán, egyszer a kórház előtt láttam őket, simán kinézem belőlük, hogy az aluljáróban is kiállnak a szórólapjaikkal.
2022. dec. 17. 18:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Budapesten többször futottam már bele ilyen gitáros éneklős bizonyságtevős "alkalmakba" aluljárókban, volt egy felekezet, akik minden hét bizonyos napján ott voltak, beszélgettek a bámészkodókkal, akik megálltak hallgatni őket. Nem emlékszem már melyik gyülekezet volt, úgy rémlik, egy karizmatikus. Meg a Széll Kálmán téren is voltak különböző ilyen kihangosított beszédek, volt hogy közösség, volt hogy csak egy szál ember. Ezek, az aluljáróssal ellentétben, sztem egyszeri alkalmak voltak. Többször megállok ilyenkor, van hogy beszélgetésbe elegyedek vkivel, aki megszólít. Két hete egyik aluljáróba egy afrikai fiú szórólapozott, hívott a gyülekezetébe (na nem az afrikaiba, hanem a budapestibe:). Én nálam is szokott lenni egy-két szórólap (nem gyülekezetbe/felekezetbe hívok senkit, hanem Istenhez), én buszban metróban szoktam egy látható helyre kitenni vagy ha konkrétan vki felé indíttatás érzek, akkor megkérdem, érdekli-e, elfogadja-e tőlem. No forgatókönyv, totál spontán, ahogy indíttatást érzek rá.
2022. dec. 17. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!