Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van olyan, aki felszeretne...

Van olyan, aki felszeretne hagyni a keresztény tanok hazugságaival, amit a római császárok és későbbi pápák hoztak létre a Nimródi tervek alapján, és ezek helyett a teljes, Isten általi igazságot szeretné tudakozni?

Figyelt kérdés

Nem tartozom semelyik egyházhoz, szervezethez, gyülekezethez.Kizárólag az igét tanulmányozom az Isten által megadott metódussal(2-3 bizonyságon (ige) keresztül.)

Pl.-miért nincs "szentháromság"

-Miért hazugság a halandzsás nyelveken szólás?

-Miért nem kell a jelenlegi 6.korszakban vízbe merítkeznünk?

-Mit jelent az, hogy "Csontomból való csont, húsomból való hús"?

Mit jelent az, hogy porból lett teremtve Ádám?

Sok egyéb érdekes és üdvösség megszerzésének szempontjából fontos dolgokat szeretnék megosztani az igazságot szomjazó, kereső, érdeklődőkkel.

2022. dec. 20. 03:09
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

#10-es Kedves Hozzászóló!

Igen, Isten el fogja ítélni azokat, akik nem hitték el a leírtakat, vagy félreértelmezték őket. Ez nem lesz mentsége senkinek sem, hogy jajj én ezt nem tudtam, félreértettem, stb.Mert azt fogja erre mondani, hogy itt volt előtted egy élet, nem kerested tüzetesen, nem tettél meg mindent az igazsagaim megértésére, ne csodálkozz az ítéletemen!

Mindenkinek meg van a lehetősége egyformán, csak nem szabad lustának lenni.

100%bizonyos vagyok benne, hogy az a módszer amit már kb 4 éve követek, Isten által lefektetett módszer az igazságainak értelmezéséhez. Még nem találkoztam ellentmondással, vagy bármi olyan magyarázattal, ami azt igazolná, hogy a legalább 2-3 igén keresztül való olvasás, értelmezés, téves lett volna.Pont ezért nem tanítják ezt a kereszténységben sehol sem, mert szinte azonnal lebuknának a hazudozók.A felületesen olvasók számára pedig nem feltűnő, hogy akit hallgatnak youtube-on vagy gyülekezetekben, az sajnos féligazságokkal, hazugságokkal csapja be őket.

Le van írva az ó és újszö etségben is, nem egy igével, hogy 2-3 tanúbizonyságon áll meg egy állítás. A Megváltó is kijelentette, hogy ahol ketten, vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott leszek közöttük. Azaz az igazság ott lesz.

Ezért is vagyok 100%ban biztos, mert maga az ige, mint igazság tanúskodik erről.

2022. dec. 21. 06:39
 12/30 A kérdező kommentje:

#2 Kedves Hozzászóló!

Látom, -és nem megbántásból vagy egyéb negatív indulatból írom-, hogy ez a gondolatmenet jellemzi az emberek 90%-át, amikor csak elgondolkoznak valamin, hogy hmm mit jelenthet ez vajon?? Akkor elkezdenek a saját logikájuk szerint kitalálni valami elméletet, hogx mit is jelenthet. Ez az, ami tévútra vezet!

A helyes, Isten általi módszerrel való igazság keresés, értelmezés ez:(most csak felvázolva, a lényeget írom le, mert annyi mindent lehetne írnom az esetről, az igékben szereplő szavakról, hogy több oldalnyi írás lenne szükséges.De belinkelem a weboldalamat is, ahol több részen keresztül, myrehatóan el van magyarázva ez az egész.) :

1Móz 2:21 Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaluvék. Akkor kivett egyet annak oldalbordái közül, és hússal tölté be annak helyét.

1Móz 2:22 És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, amelyet kivett vala az emberből, asszonnyá, és vivé az emberhez.

1Móz 2:23 És monda az ember: Ez már csontomból való csont, és testemből való test: ez asszonyembernek neveztessék, mert emberből vétetett.

Tehát ezt az esetet vizsgáljuk.

Következő lépésként keressük meg, hogy melyik másik igékben fordul elő ez a csont, hús szó...

Ef 5:29 Mert soha senki az ő tulajdon testét nem gyűlölte; hanem táplálgatja és ápolgatja azt, miképpen az Úr is az egyházat;

Ef 5:30 Mert az Ő testének tagjai vagyunk, az Ő testéből és az Ő csontjaiból valók.

Zsid 4:12 Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.

Tehát ezt a két példát vehetjük kiindulásnak, amely jelöli a csontokat(ízek/ízületek is ezt jelenti, mert csonthoz kapcsolódnak).

Azt mondja az Ef.5:30-nál Pál, hogy az Ő(Megváltó) testének(lelki test, mint benne hívők közössége/eklészia) tagjai vagyunk, az Ő testéből és az Ő csontjaiból valók.

A test az ugye látható, kézzel fogható, tehát az a külsőségre utal.Ez jelképezi a cselekedeteket(egész életünket, életvitelünket, mert testünk által nyilvánulnak meg a gondolataink, akarataink), a "csont" pedig az nem látható, ahogyan a velőink sem.Ugye van csont velő, de a koponyánkban is agyvelő) tehát ezzel a nem látható részeinkre utal, vagyis a gondolatainkra, akaratainkra, tehát a lelki ismereteinkre, hogy milyen ismeretekkel rendelkezünk.Jelen példában a Megváltó által tanult lelki-ismeretejre utal, melyek által Isten szerinti igazságban élhetünk. Tehát a tes/hús a cselekedetek, a csont/ízek/velők pedig, a bennünk lévő ismeretekre, gondolatokra, érzelmekre utal, amelyek szerint cselekszünk az életünk minden napjaiban.

Visszatérve Ádám esetéhez...

12borda szimbolizálja az Isten teljes igazságát. Az, hogy mély álmot bocsátott az emberre, ez azt jeljépezi, hogy a világ számára elaludt, elhatárolódott a világtól, mert az Isten angyalon keresztül tanította őt az igazságaira, hogyan éljen, stb.(ez nincs leírva, de több példán keresztül ezt látni, pl. Mózes, Megváltó is elaludtak szimbolikus értelemben, de nem részletezem, mert hosszú lenne). Tehát 12 borda-12 Izraeli törzs-12 tanítvány.Ezek mind az Isten teljes igazságának a jelképei. Az, hogy kivett egy csontot Ádámból(persze ez is csak jelképes beszéd, hogy "kivett"), azt jelenti, hogy a nő nem volt teljes(csak11 bordája volt jelképesen szólva) az Isten igazságaiban, tehát szüksége volt ismeretekre, amit Ádámon keresztül ismert meg. Ezért mondta azt Ádám, hogy ez már csontomból való csont, mert átadta neki az addig tanult igazságokat Évának, ami ő is megtanult. Aztán mondta, hogy húsomból való hús, mert azok a tanult ismeretek szerint élt, viselkedett, amit Ádámtól tanult.

Így kell értelmezni egy kérdéses dolgot az írásból.Ez garantálja a teljes igazságot, minden kétséget kizáróan. Ahogy ígértem, linkelem a weboldalamat, ahol erről a témárol is bővebben tudsz olvasni és sok más témáról is, amelyek üdvösség szempontjából fontosak.

[link]

2022. dec. 21. 07:16
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

"100%bizonyos vagyok benne, hogy az a módszer amit már kb 4 éve követek, Isten által lefektetett módszer az igazságainak értelmezéséhez. Még nem találkoztam ellentmondással, vagy bármi olyan magyarázattal, ami azt igazolná, hogy a legalább 2-3 igén keresztül való olvasás, értelmezés, téves lett volna."

Az, hogy nem találtal bizonyítékot arra, hogy tévedsz nem jelenti azt, hogy igazad van.

Tehát mi bizonyítja az igazadat?

Az, hogy nincs ellentmondás és hasonlók semmit nem jelentenek.

2022. dec. 21. 07:34
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Szuper, hogy ilyen mélyen ismered a Bibliát, akkor talán tudsz válaszolni, mert lenne egy kérdésem. Még soha senki nem tudott nekem erre mondani semmit (kamu választ se), de hátha neked lesz rá magyarázatod.

József és testvérei történetéről van szó.

József 17 éve. volt, amikor eladták rabszolgának Egyiptomba (1.Móz.37)

30 éves volt, amikor megfejtette a fáraó álmát. (1.Móz.41:46)

A hét bő esztendőt követő második szűk esztnedőben mentek el Józsefhez a testvérei (1.Móz.45:6)

Ez azt jelenti, hogy József eladása és a család Egyiptomba költözése között 22 év telt el.

Ezalatt egy másik szálon Júda családot alapít, két felnőtt gyereke meghal, megvárja, amíg a harmadik, aki akkor még gyerek, felnő, majd ekkor ejti teherbe Támárt (1.Móz.38). És mire elmennek Egyiptomba, már a Támártól született gyerekei is felnőnek, annyira, hogy Pérecnek addigra már két fia is van. (1.Móz.46:12).

Ez így sehogy nem jön ki. Ha tudsz rá bármi értelmes magyarázatot (ami nem az, hogy régen a fiúk 8 évesen apák lettek), akkor nagyon megköszönöm.

2022. dec. 21. 08:13
 15/30 anonim ***** válasza:
14-es vagyok. Sajnálom, hogy nem válaszoltál a kérdésemre, de nem lepett meg. Még soha, senki nem tudott. De akitől személyesen kérdeztem eddig, az legalább kénytelen volt kimondani, hogy nem tudja.:)
2022. dec. 21. 20:43
 16/30 A kérdező kommentje:

#14es, Elnézésed kérem, nem léptem be eddig az oldalra, most látom csak a kérdést, meg fogom jobban nézni ezt az egész történetet és utána tudok bármilyen nemű választ is adni. Türelmed kérem, nem szeretnék valótlan dolgot írni.

Köszönöm

2022. dec. 21. 21:18
 17/30 A kérdező kommentje:

#13-as

Az bizonyítja, hogy bárki számára lekövethetőek a válaszaim, több igén keresztül megállják helyüket, valamint az Isten altal előírt módon olvasom, értelmezem az írást ami azt jelenti, hogy legalább 2-3 igén/bizonyságon keresztül az írásból. Ez bizonyítja az igazamat.De ez jobban mondva nem az én igazam, hanem Isten igazságai, amit a keresztény egyházak, szervezetek, eltitkolnak, hogy senki se jöhessen rá.

2022. dec. 21. 21:23
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

De lehet már az Isten álltal előírt módot rosszul értelmezed.

Az pedig, hogy több igén keresztül állítólag meg állják a helyüket nem jelenti, hogy azt érted meg az egészből amit Isten mondani akart.

2022. dec. 22. 07:46
 19/30 A kérdező kommentje:

#18-as

Ha az Isten általi módot rosszul értelmezném, akkor nem ellentmondásokkal találkoznék.

Isten pedig, nem mond magának ellent.

Ha megállják több igén keresztül, akkor biztos azt értem meg és másik is, amit az Isten akar megértetni.Kizárt dolog, mert a Megváltó is azt mondta, hogy ahol ketten, hárman összegyűlnek a nevemben, ott lesz köztük.Tehát az igazság ott lesz. Van még jó néhány ige, ami erre mutat, hogy 2-3 bizonyságon áll meg az igazság. Ezért bizonyos.

2022. dec. 22. 08:43
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra is azt hajtogatod, hogy nem találtál a saját elképzeléseidben hibát a saját elképzeléseid alapján.

Semmilyen 100% os bizonyítékot de még 50%osat sem mutattál eddig. Így pedig megkockáztatod azt, hogy másokat a pokolba terelsz ezzel.

2022. dec. 22. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!