Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten mi jót tett az emberekért?

Isten mi jót tett az emberekért?

Figyelt kérdés
A Biblia a kérdés alapja. A válaszokat lehetőleg arra alapozzátok.
2022. dec. 17. 12:34
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
36%

Egyszer a templomban a tiszteletes egy nagyon szép történetet mondott. Volt két ikertestvér. Az egyik egyszer csak véres ruhában bekopogott a másik ajtaján, hogy megölt valakit. A másik ikertestvér tiszta ruhákat és szállást adott az gyilkosnak. Amikor jöttek a rendőrök, felvette a véres ruhákat és őt vitték el a gyilkos helyett. Halálra ítélték gyilkosság miatt. Amikor az igazi gyilkos értesült, erről, a testvére már halott volt. Írt egy levelet a bírónak, amiben bevallotta, hogy ő ölte meg azt az embert és az ikertestvérét végezték ki. A bíró erre úgy válaszolt, hogy már egy embert kivégeztek, nem fognak mégegyet, és az igazi gyilkost életben hagyták.

Nyilván ez a történet fiktív, mert nem így működik az igazságszolgáltatás. Viszont ez nem a lényeg. Amúgy nem értelmezem szó szerint a teremtéstörténetet, nem hiszem, hogy a 6 nap az 6-szor 24 óra volt. Az se valószínű, hogy Ádám és Éva létező emberek voltak. De a bűnbeesés és az eredendő bűn létezik.

Igen.

2022. dec. 17. 15:11
 12/48 anonim ***** válasza:
86%
#11 szerintem ez nem egy szép történet, hanem egy elkeserítő igazságtalan tragédia...
2022. dec. 17. 15:16
 13/48 anonim ***** válasza:
10%

Az, hogy mitől lesz egy történet szép azt nem lehet objektíven megmondani. Amúgy meg a tragédiák a legszebbek.

2022. dec. 17. 15:27
 14/48 anonim ***** válasza:
86%
#13 azokban a szeretet és önfeláldozás a szép. Bár itt is ez történt, csak undorító vége lett...
2022. dec. 17. 15:42
 15/48 anonim ***** válasza:
16%

Amúgy sok minden lehet szép a tragédiákban. Olvasd el a Justine, avagy az erény meghurcoltatása című könyvet!

2022. dec. 17. 15:49
 16/48 anonim ***** válasza:
82%
Hidd el, hogy szeretem a mély, sötét hanguatú, depresszív képeket vagy írásokat, viszont a bűnözöket, a igazságtalanságot, bárgyuságot nem. Ebben a történetben legfeljebb az szép, hogy beleőrül a testvére veszteségébe a másik. Viszont megint egy olyan karakter úszta meg, akinek nem kellett volna. Ezt a történetet úgy lezárni, hogy mindenki eszköz volt a gyilkos megtéréséhez és halleluja, szerintem bűn. A többiek meg csak debilkednek, hogy nekik mindegy ki halt meg...
2022. dec. 17. 16:05
 17/48 A kérdező kommentje:

"Az se valószínű, hogy Ádám és Éva létező emberek voltak. De a bűnbeesés és az eredendő bűn létezik."

Mi az eredendő bűn?

Hogyan zajlott akkor a bűnbeesés?

Mit bocsátott meg Isten, Jézus halálával?

Mi változott a halála után?

Probléma a más bűnhődik a bűn miatt.

Tehát én teljesen bűntelen lennék Isten szemében, hogy ha össze vissza mészárolnám az embereket DE rendszeresen rávennék valakit, hogy (legyen öngyilkos) áldozza fel magát értem.

Az állatok esetében az ember nem legyilkolta az állatokat az áldozat tételért. Akkor ezt követve Istennek nagyon tetszene ha én rendszeresen embereket áldoznék (gyilkolnék) számára? Mert ugye az ember értékesebb mint az állat.

Káin és Ábel esetén az volt a baj, hogy Káin csak simán megölte, elpazarolta Ábelt és nem áldozta fel?

Az eddig leírtak alapján ez logikusnak tűnik. De lehet még kihagytál valamit mert ezek alapján ez rettentően barbár.

2022. dec. 18. 11:14
 18/48 anonim ***** válasza:
8%

"Isten mi jót tett az emberekért?"

Saját képmására megteremtette őket, tehát felruházta őket isteni képességekkel is mint pl. a teremtés, a szeretet...

2022. dec. 18. 12:07
 19/48 anonim ***** válasza:
0%

"Mi az eredendő bűn?"

Miután az ember bűnbeesett, a Sátán folyamatosan kísérti az embert és az eredendő bűn miatt mi ennek nem tudunk ellenállni.

"Hogyan zajlott akkor a bűnbeesés?"

Nem tudom pontosan. Majd kérdezd meg Istent. Vagy egy teológust.

"Mit bocsátott meg Isten, Jézus halálával?"

A megbánt bűnöket.

"Mi változott a halála után?"

Nem kell állatokat áldozni.

"Tehát én teljesen bűntelen lennék Isten szemében, hogy ha össze vissza mészárolnám az embereket DE rendszeresen rávennék valakit, hogy (legyen öngyilkos) áldozza fel magát értem."

Nem. Egyrészt azért nem, mert 2Móz. 20,13: "Ne ölj!". Ha feláldoznál valakit Istennek, meg kellene bánnod ezt a bűnödet is. Akkor meg (a te gondolkodásmódod szerint) mégegy embert fel kellene áldozni. Ördögi kör... Másrészt pedig azért mert mivel Jézus már feláldozódott (mondunk mi ilyet?) már csak meg kell bánni a bűnt, nem kell áldozatot bemutatni.

2022. dec. 18. 12:48
 20/48 A kérdező kommentje:

Tehát ha feláldoznák magukat a bűneim miatt akkor müködöt volna még Jézus elött.

Tehát Isten kiterjesztette valakik bűnét az össze emberre (eredendő bűn) ami miatt nem tudnak ellen állni a kísértésnek.

Állatokat kell álldozniuk, hogy bocsánatott kérjenek olyan miatt amit azért tettek mert Isten lényegébben meg átkozta őket az eredendő bűnnel és a sátán tettei miatt. Tehát olyan miatt amire nincs is ráhatása.

Majd az volt Isten jó tette, hogy meggondolta magát azzal kapcsolatban, hogy miért bocsát meg az embereknek.

Ebben mi volt a jóságos? Mert én nem láttom.

Miért kellett ehhez Jézus halála vagy szenvedése?

2022. dec. 18. 20:08
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!