Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten mi jót tett az emberekért?

Isten mi jót tett az emberekért?

Figyelt kérdés
A Biblia a kérdés alapja. A válaszokat lehetőleg arra alapozzátok.
2022. dec. 17. 12:34
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
42%
Meghalt a kereszten.
2022. dec. 17. 12:58
 2/48 A kérdező kommentje:

Jézus, Isten része. A keresztre feszítés előtt és utána is volt Jézus. Szerinted Isten meghalhat? Ha Isten nem halhat meg akkor hogyan halt volna meg a kereszten?

Az én meglátásom szerint csak alkotott egy számára szükségtelen testet ami meghalhatott, de ez neki annyira sem volt jelentős mint az embernek a köröm levágása.

-Újra tudja teremteni bármikor a testét

-Fel is támadt utána

-Tudta, hogy mi lesz ha "meghal"

Ez a halálnak nevezet dolog semmilyen módon nem hasonlítható egy ember halálához.

A másik pedig, hogy az én meglátásom szerint semmi értelme sem volt ennek a "halálnak".

2022. dec. 17. 13:35
 3/48 anonim ***** válasza:
20%
Lehet itt a kutya csóválja a farkát esete merül fel. Fogalmazz fordítva! Az emberek mi jót tesznek az Istenért?
2022. dec. 17. 13:40
 4/48 anonim ***** válasza:
23%
Nem a halálnak volt értelme, hanem a halál előtti szenvedésnek.
2022. dec. 17. 13:47
 5/48 anonim ***** válasza:
40%

"ez neki annyira sem volt jelentős mint az embernek a köröm levágása"

Inkább, mint a köröm tőből kitépése és aztán a köröm helyét órákon keresztül való késsel szúrkálása...

2022. dec. 17. 13:50
 6/48 A kérdező kommentje:

3

Egyrészről, ez a kérdés egy másik kérdés alatti állításból született amit "Ehiceyr" tett. A lényege az volt, hogy az ebből fakadó nézet eltéréseinket ne ott vitassuk meg, hanem itt és ne tegyük tönkre azt a kérdést.

Másrészről, a kérdés az, hogy Isten mi jót tett. Ha szeretnél arról beszélni, hogy az emberek akkor, kövesd a példát és írj ki egy kérdést. Ott megvitatjuk, kifejtem neked ott erről is véleményemet.

Itt lehetőleg maradj a kérdésnél.

2022. dec. 17. 13:51
 7/48 A kérdező kommentje:

Ehiceyr

Na, de akkor ne a halálát említsük meg. A szenvedés már egy teljesen más téma.

De akkor részben újra. Mi értelme volt ennek a szenvedésnek? Miért volt jó ez az embereknek szerinted?

2022. dec. 17. 13:53
 8/48 anonim ***** válasza:
3%
Ugye a bűn zsoldja a halál. És Jézus előtt egy ártatlan állatot (birka, madár, stb.) kellett feláldozni. Mivel az ember sokkal többet ér egy állatnál (az ember pedig bűnös), képzeld el, mennyivel többet ér egy bűntelen ember. Aki ráadásul Isten fia (értem, hogy Jézus az isten, viszont egyben ember is. Ilyen 200%-os).
2022. dec. 17. 14:28
 9/48 A kérdező kommentje:

Ehiceyr

Megint a halálnál kötöttünk ki. Akkor döntsük el először, hogy a halála a lényeg vagy a szenvedése.

Másrészről. Én kirabolok egy bankot és sikerül elmenekülnöm. Kiderült, hogy én voltam és mikor meg akarnak büntetni akkor közlöm, hogy a szomszéd Mari néni és a kutyája már meghalt az én bankrablásom miatt. Ez után elengednek és szabadon mehetek a pénzzel.

A leírtak szerint akkor így kéne?

" képzeld el, mennyivel többet ér egy bűntelen ember. Aki ráadásul Isten fia (értem, hogy Jézus az isten, viszont egyben ember is. Ilyen 200%-os)."

Az, hogy van egy ember ruhája nem add több értéket a halálnak nem nevezhető cselekedetének.

De ha ettől el is tekintünk akkor is ott van az a gond, hogy Isten csinált magának egy emberi testet azért, hogy öngyilkosságot tudjon elkövetni azért, hogy Isten megbocsáthasson az embereknek.

Aztán mit is bocsátott meg pontosan az embereknek? Te szó is szó szerint értelmezed a teremtés történetet esetleg?

2022. dec. 17. 14:48
 10/48 anonim ***** válasza:
82%
#8 neked ilyen birka áldozós istened van?
2022. dec. 17. 14:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!