A magyar ateista társaság arra buzdított mindenkit, hogy a népszámláláson vallják magukat ateistának. Miért? Miért zavarja őket hogy ennyi keresztény van? Tán elbizonytalanítja őket saját világnézetükben?
20.
Ezért is értelmetlen kijelentéseket tenni pusztán a saját tapasztalataid alapján. Nem tükrözik feltétlen a valóságot.
Te ilyen emberekkel találkoztál, én olyanokkal.
Érdekes!
Sokan sokféle véleményt kifejtettek itt már előttem, de senki sem vette a fáradtságot, hogy a tényleges adatokat leírja, pedig érdekes a statisztikai adatok irányát megfigyelni.
Hiánypótló jelleggel megteszem akkor én (a teljesség igénye nélkül):
1930
katolikus: 67% (összesen 5.8 millió ember)
ateista: 0% (összesen 1959 ember)
1949
katolikus 70.5% (összesen 6.35 millió ember)
ateista: 0.1% (összesen 12 ezer ember)
2001
katolikus: 54.5% (összesen 5.45 millió ember)
ateista: 14.5% (összesen 1.48 millió ember)
2011
katolikus: 39.0% (összesen 3.87 millió ember)
ateista: 18.2% (összesen 1.80 millió ember)
Ebből az olvasható ki, hogy a vallást elhagyók többsége nem ateista lesz.
Az a baj, hogy szinte mindenki, aki csak életében valaha is találkozott a vallással, itt vallásosként szerepel. Egy ateistának MINDIG KÜLÖN kell szólnia, hogy ő bizony ateista!
És a többséget ez nem érdekli annyira, hogy lépjen is érte. Ráhagyja.
Az ateisták IGAZI aránya kb. 50% környékére becsülhető.
Ebben benne vannak az ezoterikusok is, akik nem istenhívők.
"Egy ateistának MINDIG KÜLÖN kell szólnia, hogy ő bizony ateista!"
Tehát hiába valaki nem feltétlenül ateista, te bele akarod magyarázni, hogy az :D
Nem akarom - ellentétben a hívőkkel, akiknek az is hívő, akit megkereszteltek, stb.
Ja, és a mondásuk: "az ateista igazából hívő, mert..."
Sose hallottam még ilyen mondást, akkor találtad ki, amikor szerinted minden második ember ateista lett? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!