Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A homoszexualitás bűn?

A homoszexualitás bűn?

Figyelt kérdés

A kérdésem azokhoz szól akik elfogadják az evolúciót és nem értelmezik szó szerint a teremtés történetet.

A kutatások rámutattak arra hogy a homoszexualitás természetes és van evolúciós alapja. Arról nem is beszélve hogy a szaporulat vissza fogása egy fontos dolog a természet egyensúlyának fenn tartásában.

Így ha az evolúció Isten műve akkor a homoszexuálisokat is nyomós okkal tervezte bele a világba. De akkor miért lennének utálatosak? Miért lenne Isten műve bűn?

Tudom mit ír a biblia. Lehetőleg a fölösleges idézgetéseket kerüljük.

Ezenfelül nem vagyok homoszexuális.

2022. szept. 23. 08:00
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
80%
A Biblia szerint a homoszexuális hajlam kiélése bűn, nem maga a vágy vagy irányultság. Ahogy például minden házasságon kívüli nemi aktus, vagy akár egy érzelmes csók is bűnnek számít. Ez pedig teljesen független a teremtéstörténet értelmezésétől. Nem is értem, mi köze a kettőnek egymáshoz.
2022. szept. 23. 18:42
 12/33 anonim ***** válasza:
20%
A biblia ÉS az evolúció kizárja egymást. Vagy az egyiket fogadod el, vagy a másikat, hisz ellentmondóak. Mindkettő nem megy egyszerre.
2022. szept. 23. 19:33
 13/33 anonim ***** válasza:
39%

Butaság. A Biblia azzal foglalkozik, hogy mi végre lett az ember, az evolúció azt írja, hogy alakultak ki a fajok. A kettő nem fedi egymást, más terület.

2022. szept. 23. 19:47
 14/33 anonim ***** válasza:
39%
A biblia azt írja, isten teremtette meg a világot úgy ahogy van: nem voltak dínók, kihalt fajok, nem volt evolúció, egy tudatos lény alkotta meg a világot, ilyenre, nincs szelekció. Vagy csak a nekem tetsző részeket kéne kiválogatnom, szelektíven? Úgy könnyű elfogadni a bibliát.. Amúgy az hogy mi végre lett az ember, a biblia szerint is érdekes kérdés: isten berakta az első párt az "édenkertbe, az ő kis állatkertjébe, de azt akarta hogy az ember tudatlan maradjon. Tehát szórakozásból teremtette? Az meg beteges elképzelés hogy egy élőlények, ami egy érzékeny rendszer része, uralkodni kéne a többi életformán...
2022. szept. 23. 20:02
 15/33 anonim ***** válasza:
32%

"A biblia azt írja, isten teremtette meg a világot úgy ahogy van"

Első fele igaz, másodikat már nem írja.

"nem voltak dínók, kihalt fajok, nem volt evolúció"

Elolvastam, de ezt se írja.

"egy tudatos lény alkotta meg a világot"

Igen, a Biblia szerint a világot Isten teremtette, egy tudatos lény.

"Amúgy az hogy mi végre lett az ember, a biblia szerint is érdekes kérdés: isten berakta az első párt az "édenkertbe, az ő kis állatkertjébe, de azt akarta hogy az ember tudatlan maradjon. Tehát szórakozásból teremtette?"

Javaslom olvass irodalmat, művelődj, van sok szép irodalmi mű, ami ezzel a kérdéskörrel foglalkozik. Ahogy a filozófia is, újra csak azt tudom írni, hogy művelődj, műveld magad. Senkinek se lehetetlen, hogy tanult, olvasott, művelt ember legyen, te is képes vagy rá, csak akarat és idő kérdése.

2022. szept. 23. 20:06
 16/33 anonim ***** válasza:
9%

Betegség. Súlyos személyiségtorzulás.

Gyógyítható.

2022. szept. 24. 00:12
 17/33 anonim ***** válasza:
20%

"A kutatások rámutattak arra hogy a homoszexualitás természetes és van evolúciós alapja."

Nem mutattak rá.

Nincs evolúciós alapja.

Nem is lehet, hiszen a homoszexuális létforma terméketlen.

2022. szept. 24. 00:13
 18/33 anonim ***** válasza:
9%
- Nekem sehogy nem áll össze ez.- 2Kor 4:3 Ha mégis leplezett a mi evangéliumunk, azoknak leplezett, akik elvesznek:
2022. szept. 24. 00:13
 19/33 anonim ***** válasza:
4%
Ateistának csak akkor bűn, ha az ereszcsatornát tönkreteszi, amin lemászik, és el is kapják. Ha nem kapják el, akkor semmi gond. Az ateista erkölcs képlékeny, mint a langyos gumi a műanyag bugyiban.
2022. szept. 24. 00:18
 20/33 A kérdező kommentje:

A kérdés azokhoz szól akik elfogadják az evolúciót és a bibliát is.

Ha valaki szerint össze férhetetlen akkor menjen át egy másik kérdéshez.

2022. szept. 24. 08:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!