Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A homoszexualitás bűn?

A homoszexualitás bűn?

Figyelt kérdés

A kérdésem azokhoz szól akik elfogadják az evolúciót és nem értelmezik szó szerint a teremtés történetet.

A kutatások rámutattak arra hogy a homoszexualitás természetes és van evolúciós alapja. Arról nem is beszélve hogy a szaporulat vissza fogása egy fontos dolog a természet egyensúlyának fenn tartásában.

Így ha az evolúció Isten műve akkor a homoszexuálisokat is nyomós okkal tervezte bele a világba. De akkor miért lennének utálatosak? Miért lenne Isten műve bűn?

Tudom mit ír a biblia. Lehetőleg a fölösleges idézgetéseket kerüljük.

Ezenfelül nem vagyok homoszexuális.

2022. szept. 23. 08:00
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
16%

Úgy tűnik, hogy te már eldöntötted, hogy mit gondolsz.

Amúgy nincs evolúciós haszna, minden faj az önfenntartásért van. Ha lenne alapja a népesség szabályzó elméletednek nem azokban az országokban lennének előtérben ahol alapból csökken a népesség (nézz meg hivatalos adatok, az usában, európa teljes területén csökkenés van)hanem az arab országokban, Afrikában.

Amúgy nem tartom bűnnek. Egyedül azzal nem értek egyet akik úgy tesznek, mintha ettől különbek lennének, vagy úgy gondolják, hogy mindenkinek az ő szexuálitásukkal kéne foglalkozni.

2022. szept. 23. 08:35
 2/33 anonim ***** válasza:
30%

Na igen, nincs is annál jobb, amikor valaki kérdez, de előre tudod, hogy töröltetni fogja a válaszod.

És akkor ezek után kutatásokra hivatkozik.

Mintha manapság lehetne más eredményt közölni. 🤣

2022. szept. 23. 08:51
 3/33 anonim ***** válasza:
34%

Miért ne lenne evolúciós haszna? Ha nem lenne, akkor már rég kiesett volna a génkészletből. Arról már lehet vitázni, hogy pontosan mi az a haszon.

Az egész biblia meg úgy ökörség, ahogy van. Nem értem, felnőtt embereknek hogy nem lehet annyi sütnivalójuk hogy higyjenek egy ilyen fszságban.

2022. szept. 23. 10:04
 4/33 anonim ***** válasza:
80%

"A kutatások rámutattak arra hogy a homoszexualitás természetes és van evolúciós alapja. Arról nem is beszélve hogy a szaporulat vissza fogása egy fontos dolog a természet egyensúlyának fenn tartásában."

. Ezt azért kifejthetnéd, mert eddig azt hittem, Dawkins elmélete az önző génről (vagyis hogy az evolúció valójában nem a fajok, hanem a gének fenntartásáról szól) az elfogadott nézet. Ha e nézetet veszem alapul, akkor ha egy gén egy nőnél előnyt jelent a fennmaradásban, utódnemzésben, míg ugyanez a gén egy férfinél azt okozza, hogy a saját neméhez vonzódik, akkor egyértelmű, hogy a gén fennmaradására viszonylag jók az esélyek.

Ami a bűn jellegét illeti, ami teljesen független szerintem az evolúciós magyarázattal: nem értem, ki lenne az áldozata ennek. Ami furcsa, hogy éppen egyes vallásosok jönnek azzal, hogy azért bűn, mert az utódnemzés ellen van, de éppen hogy végletesen materialista, inhumán értelmezése az ember szerepének.

2022. szept. 23. 10:35
 5/33 A kérdező kommentje:

Na akkor tisztázuk.

Elnézést a félreértésekért előre is. Próbáltam de nem sikerült tökéletesen leírnom a kérdést.

A választ nem tudom. Tudok jó pár dolgot amik látszólag ellentmondásosak. Mert miért tartaná Isten bűnnek azt amit csinált.

Arra lennék kíváncsi hogy akik az evolúvióban és a bibliában is hisznek hogyan magyarázák ezt.

2022. szept. 23. 11:41
 6/33 A kérdező kommentje:

"Amúgy nincs evolúciós haszna, minden faj az önfenntartásért van. "

Ha a rendszer egyik tagja féktelenül elszaporodik könnyeddén okozhatja a saját kihalását a táplálék források teljes kimerítésével, kipusztításával.

Ennek eredményeként azok a fajok amikben meg van a gén hogy szabályozák ezt a túlszaporodást, nagyobb esélyel maradnak fenn.

Emberek esetén ezt több minden is befolyásolja.

" de előre tudod, hogy töröltetni fogja a válaszod."

Törölték itt valamelyik válaszod?

Ha moderáltan a témához szólsz hozzá akkor véleményedtől függetlenül nincs okom arra hogy töröltessem. Arról nem is beszélve hogy a moderátornak sincs.

2022. szept. 23. 11:49
 7/33 anonim ***** válasza:
65%

"A kutatások rámutattak arra hogy a homoszexualitás természetes és van evolúciós alapja."

Tegyük fel, hogy így van.

A frissen született utódok elfogyasztása is természetes (bizonyos állatfajoknál) és van evolúciós haszna...

Nem egy kalap alá akarom venni a homoszexualitást és a csecsemőgyilkosságot, csak azt akartam mutatni, hogy téves logika mindent a "természet" alapján igazolni.

Egyébként korábbi kérdéseknél már le lett írva és szerintem most is le fogjuk írni néhányan: maga a hajlam, amiről nem tehet az illető, az nem bűn. A szexuális kapcsolat bűn.

2022. szept. 23. 13:32
 8/33 anonim ***** válasza:
37%
Lehet, hogy néhány kutatás szerint van evolúciós haszna, mások szerint viszont nincs. Amúgy mivel most az az elfogadott, hogy támogatni kell őket nyilván az kap nagyobb teret aki azt mondja, hogy evolúciós haszna van. Ezt amúgy erősen kétlem, ahogy írták,minden faj az önfenntartásért van, így nem lehet evolúciós haszonnak nevezni azt ami ez ellen van.
2022. szept. 23. 13:43
 9/33 anonim ***** válasza:
41%
A bibliát emberek írták, úgy ahogy a legnagyobb hasznot hozta nekik. A szaporulat jelentette a plusz lóvét a kizsákmányolható tömeget, a homoszexuálisok a kieső pénzt, ezért kiáltották ki bűnnek-ilyen egyszerű.
2022. szept. 23. 13:47
 10/33 A kérdező kommentje:

7

De embernél ez nem is található meg. Már mint az hogy az anya felfalja a gyerekét normális esetben.

Tehát itt nem csak az állatokban hanem az emberben is megtalálható. Ami alapján akkor szándékosan kellett hogy bele tervezze.

Ahogyan az állatokba is azt hogy megeszik a gyereküket. De nekik nincs is kiadva hogy ne egyék meg.

Egyébként találkoztam vele többször is hogy a hajlam az nem bűn. De teljesen indokolatlanul ennyire megszívatna több embert is?

Bele tervezte csak azért hogy utána legyen mit megtiltani és mivel tönkre tenni az emberek életét?

Ha pedig volt célja akkor miért bűntetne meg valamit amit jó okkal tett bele?

Nekem sehogy nem áll össze ez.

8

Ott a 3mas és a 6os válasz.

9

Ez egy lehetséges megoldás lenne de mint írtam a kérdésnél most a biblia és az evolúció elfogadásából kell kiindulni. Ez alapján választ keresni.

2022. szept. 23. 15:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!