Lehet egy Isten kegyelmes ha egy igaz vallása van és az kizárólagos?
Szia
Nézd Mózes mit írt a Teremtőjéről (ihletés alatt):
„Az Úr, az Úr, irgalmas és kegyelmes Isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú” 2Mózes 34:6.
Sok ezer évvel ezelőtt számos alkalommal megtapasztalta a népe Isten kegyelmét és irgalmát.
Vajon ma is tapasztalhatjuk? Hiszen ezt is leíratta magáról: „én, az Úr, meg nem változom” Malakiás 3:6.
Teljesen jogos, és természetes, hogy Isten mint teremtő, alkotó meghatározott szabályokat állít fel a teremtményei számára, azok biztonsága, boldogsága, egészsége....érdekében.
Ahogyan CSAK te szabhatsz szabályokat a gyermekednek, miért lenne természetellenes ugyan ez Istentől? Amikor megmondja hogyan élj, az kizárólag a Te javadat szolgálja. Ott a példa az emberi élet kezdetén. Ádám és Éva engedetlensége minden ember "nyomorúságát" és halálát okozza. Ha a gyermeked is szembe megy a szerető, törődő szülői tanáccsal, az hosszú távon a kárára van.
Vallásosság.
Az az embernek (általában) szellemi igénye, hogy jó kapcsolatban legyen Istennel. Ha ez létrejön, akkor olyan belső békével rendelkezik az egyén, amely minden nehézségen átsegíti az élet útvesztőiben. De ezzel a békével csak akkor rendelkezhet egy ember, ha hallgat Isten tanításaira, a János 17:3 szerint is.
Isten legnagyobb kegyelme abban mutatkozott meg, hogy feláldozta a Fiát, ezzel minden embernek visszamenően Ádámig, lehetőséget adott arra, hogy visszanyerje azt, amit Ádám miatt elveszítettünk: az örök életet. Lásd a János 17:3-at:
"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust."
Mt.11,27. Mindent nékem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya; az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni.
Lk.10,22. Mindent nékem adott az én Atyám: és senki sem tudja, kicsoda a Fiú, csak az Atya; és kicsoda az Atya, hanem csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni.
Jn.5,23. Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt.
Jn.5,26. Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:
1Jn.2,23. Senkiben nincs meg az Atya, a ki tagadja a Fiút. A ki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.
Jn.14,7. Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
Jn.17,3. Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.
Tehát nincs vallás hanem az Igaz Atya Isten megismerése van Jézus által!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!