Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehet egy Isten kegyelmes ha...

Lehet egy Isten kegyelmes ha egy igaz vallása van és az kizárólagos?

Figyelt kérdés

2022. aug. 24. 20:20
1 2 3
 11/22 munyamunya ***** válasza:
Szerintem pont csak akkor van értelme a kegyelemnek (a rossz érdem nélküli elnézésének), ha megvan a lehetőség a rosszra. Éppen mivel egyetlen helyes imádata létezik a Teremtőnek, így mindazok, akik életük során ebben (ilyen vagy olyan okok miatt) nem vesznek rész, a második feltámadásban egyedül az Örökkévaló kegyelmessége folytán fogják megérteni, belátni, és örömmel fogadni a megmenekülést az örök haláltól.
2022. aug. 25. 09:14
 12/22 anonim ***** válasza:
32%
Igen, mert mindenkinek megengedi, hogy megismerje őt, és a neki tetsző módon imádja. Senki elől nem rejti el magát, sem azt az imádati formát amit ő elfogad.
2022. aug. 25. 10:54
 13/22 anonim ***** válasza:
37%

Nincsen és nem is létezik egy igaz vallás sem. Isten soha nem akart vallást. A Hitet az emberek alakították vallássá a saját rendeléseikkel, szabályaikkal, dogmáikkal, szertartásaikkal, előírásaikkal.

Mik a tények?

Isten létezik Ő teremtett mindeneket.

Jézus Isten kivetülése kinyilatkoztatása a teremtett világ számára. Isten megjelent köztünk testben. Jézus kijelentette Isten akaratát és önmaga által kinyilatkoztatta és megismertette az Atya Istent.

Jézusban van az örök élet. Ő neki adatott minden hatalom, Ő bocsáthatja meg az emberek bűneit.

Jézus azt kérte: Higgyetek Istenben, higgyetek én bennem, mert Én az Atyában vagyok és az Atya én bennem van. Én és az Atya egy vagyunk. Én vagyok az örök élet és a feltámadás, Gyertek én hozzám! Aki Istent keresi, bennem és általam megtalálja.

Szeresd felebarátodat, úgy mint magadat. Tartsd távol magad a bűntől, ne vétkezz! Szeress önzetlenül és személyválogatás és ítélkezés nélkül.

A SZERETET !!! Jézusban való hit és ember társaid iránti őszinte, alázatos, ítélkezés nélküli önzetlen jó cselekedetek.

Aki így él a törvényt betölti!!! Isten nem kér és nem vár el tőled tőled vallási dogmákat és vallási gyakorlatokat. A vallást azért találták ki, mert nem akarnak így Jézusnak, Istennek engedelmeskedve élni. Úgy akarnak vallásos köntösben kereszténykedni, hogy ragaszkodnak önző büszke önmagukhoz és megtartják életükben a bűnt.

2022. aug. 25. 19:55
 14/22 anonim ***** válasza:

"Mik a tények?"

"tény (főnév)

Megalapozott állítás, a valóságot tükröző, igaznak tekintett, és általánosan elfogadott megegyezés, ahogy a dolgok megtörténtek, vagy ahogy a dolgokat megfigyelték – ellentétben egy feltételezéssel vagy véleménnyel. Ennek segítségével tudunk meg többet a környezetünkről, a körülöttünk levő világról. Ilyen adatok segítségével döntünk. "

A tény az hogy te nem tudod mit jelent az hogy valami tény.

2022. aug. 25. 20:35
 15/22 anonim ***** válasza:

"Én akárhány lelkészt (reformátust, baptistát) és papot kérdeztem mindegyik azt mondta, hogy Krisztuson kívül nincs üdvösség (aki nem keresztény a pokolra jut)."

Nem csodálom. Kb. ez a két gyülekezet a legkirekesztőbb. (Református és baptista.) Velük nekem is ez a tapasztalatom, bár a reformátusok már jobban megoszlanak. Még a Hit Gyüli ilyen, meg a Jehova Tanúi, de ők is a baptistáktól örökölték ezt a felfogást, szóval csak tovább vitték.

Papot már kétlek, mivel a katolikus nem ebben hisznek.

2022. aug. 26. 12:26
 16/22 anonim ***** válasza:
Azt elhiszem, hogy találták két papot, akik ezt mondták. Csak éppen az egyházuk nem ezt tanítja.
2022. aug. 26. 12:28
 17/22 anonim ***** válasza:

"De a kérdés így is értelmezhető meg úgyis ahogy eredetileg értettem."

Az a verzió igazából még mindig nem tudom mi volt.

"Lehet egy Isten kegyelmes ha egy igaz vallása van és az kizárólagos?"

Elméletileg? Lehet. Miért ne lehetne? Szerinted mi zárja ki? Felőlem erről is folyhat a beszélgetés, csak értelmetlen. A tétnélküli semmiről beszélésnek nem sok értelmét látom.

Akkor először definiáljuk a szavakat! Mit értesz "kegyelmes", mit "igaz valláson" és mit "kizárólagosságon"? Ezt követően lehet nagy eszmefuttatásokat folytatni, hogy a fogalmak kizárják-e egymást. És 90 oldal után úgyis megmondják neked, vagy akár én megmondom, hogy úgy zárják ki egymást, ahogy te érted, de egyébként más definícióban meg nem. Tehát a legjobb esetben a te fogalmaid nem fedik a másokéit, rosszabb esetben meg logikailag ellent sem mondanak egymásnak.

Hidd el Kérdező, ez időpocsékolás.

2022. aug. 26. 12:38
 18/22 A kérdező kommentje:

Tehát szerinted minden ember aki megfelel a Krisztus által vázolr erkölcsi normának az üdvözül hittől függetlenül?

A református és a baptista felekezet a legkirekesztőbb? Ezt eddig nem tudtam.

És igen egy római katolikus pap mondta, hogy csak akkor fogok üdvözülni ha keresztény leszek.

Azt tanítja az egyházuk, hogy nem kell Jézust elfogadni, nem kell hinni Istenben, elég jópofinak lenni és üdvözülsz?

"Akkor először definiáljuk a szavakat! Mit értesz "kegyelmes", mit "igaz valláson" és mit "kizárólagosságon"?"

Kegyelmes = jóindulatú

igaz vallás = az a vallás amit Isten "alapított"

kizárólagosság = ez az egy igazság van a többi hazugság vagy csak részben igaz illetve sokszor még azért kel kizárólagosnak lennie mert ha nem ezt választod számolj azzal, hogy neked nagyon róóóósz lesz

2022. aug. 26. 13:13
 19/22 anonim ***** válasza:

Ki tudjátok ám forditani a dolgokat.

Az, hogy egy út van Istenhez az nem degradálja le sem a kegyelmét Istennek sem a többi utat amin járnak. Ha téged figyelmeztetnek, hogy a kosaradban mérgező gombák is vannak ezért dobd ki az egészet és adnak helyette leellenörzött finom árut az nem rosszindulat hanem segitő szándék. Persze tajtékozhatsz, hogy micsoda kirekesztés ez, neked pont ezek a gombák tetszenek, de akkor a természet fog tanitani téged.

2022. aug. 26. 19:52
 20/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Csak Jézus által van üdvösség, örök élet és feltámadás. Jézusnak van hatalma ítélkezni és a bűnöket megbocsátani. Jézusban eljött hozzánk Isten. Isten kinyilatkoztatta magát Jézus személyében. Nem egy bizonyos keresztény vallási irányzatot kell majmolni és magunkévá tenni, hanem Jézust kell megtalálni, Jézussal kell felvenni és megtalálni a személyes kapcsolatot. Jézus a testben megjelent Isten. Isten pedig sohasem akart vallást. Nincs olyan, hogy igaz vallás!!! Igaz szívből jövő őszinte tettek és cselekedetek vannak és léteznek. Ezeken áll vagy bukik minden!
2022. aug. 27. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!