Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehet egy Isten kegyelmes ha...

Lehet egy Isten kegyelmes ha egy igaz vallása van és az kizárólagos?

Figyelt kérdés

2022. aug. 24. 20:20
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
27%
Mondott Jézus olyat, hogy provokáljátok folyamatosan más vallások követőit, kérdőjelezzétek meg a hitüket, szítsatok ellenségeskedést?
2022. aug. 24. 20:40
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2022. aug. 24. 21:24
 3/22 anonim ***** válasza:
68%

Milyen kizárólagos?

Mi lenne, ha a kérdések nem csak provokatívak, de hasznosak is lennének? Egyáltalán miről beszélsz? Azt leírhattad volna.

Lemerem fogadni a Kérdező megint nincs tisztában azzal, hogy a legtöbb keresztény felekezet nem gondolja, hogy pogányok nem üdvözülhetnek, de erről akar valamit vitázni. Ha ez volt a dolog lényege, akkor ezt most rövidre zártam. Engem nem érdekel a vita.

2022. aug. 24. 21:45
 4/22 A kérdező kommentje:

"a legtöbb keresztény felekezet nem gondolja, hogy pogányok nem üdvözülhetnek"

Én akárhány lelkészt (reformátust, baptistát) és papot kérdeztem mindegyik azt mondta, hogy Krisztuson kívül nincs üdvösség (aki nem keresztény a pokolra jut).

De a kérdés így is értelmezhető meg úgyis ahogy eredetileg értettem.

2022. aug. 24. 22:45
 5/22 anonim ***** válasza:
20%

"akárhány lelkészt és papot kérdeztem"

Ja, biztos meg is kérdeztél vagy egyet 🙄

2022. aug. 24. 22:52
 6/22 A kérdező kommentje:

Egy reformátust, egy baptistát és kettő papot egészen pontosan.

Ebben legalább tényleg hihetnél.

2022. aug. 24. 23:05
 7/22 anonim ***** válasza:
Minden istennek egy igaz vallása van, a saját stílusában kibontakozó.
2022. aug. 25. 05:09
 8/22 anonim ***** válasza:

Bűnösök akik nem bánják meg bűneiket nem kerülnek mennyországba + nem követni az igaz vallást bűn (lásd pl. 10 parancsolat) + akik úgy gondolják hogy egy vallás nem igaz azok miért bannák meg annak nem követését?

=

Aki nem az igaz vallást követi az mehet a lecsóba

Lehet mondani hogy bárki mehet mennyországba. De ez olyan kb hogy bárki kereshet milliárdokat ,csak teljesülnie kell pár száz feltételnek amik kizárnak egyből jó sok embert.

2022. aug. 25. 07:33
 9/22 anonim ***** válasza:

"Lehet egy Isten kegyelmes ha egy igaz vallása van és az kizárólagos?"

Mi köze ennek a kegyelmességhez?

A kegyelmesség nem az elvárásokban nyílvánul meg.

Nem inkább azt akartad kérdezni hogy lehet-e jó vagy igazságos?

2022. aug. 25. 07:35
 10/22 anonim ***** válasza:
26%

"Én akárhány lelkészt (reformátust, baptistát) és papot kérdeztem mindegyik azt mondta, hogy Krisztuson kívül nincs üdvösség (aki nem keresztény a pokolra jut)."

Az a baj, hogy nem érted mit jelet ez. A "Krisztuson kívül nincs üdvösség" nem azt jelenti, hogy aki nem keresztény a pokolra jut. Ha valaki nem keresztény, sőt, még csak nem is hallott róla, akkor is lehet olyan erényes ember, hogy azt lehet rá mondani, hogy a krisztusi erkölcs szerint él, az ilyen ember nem fog elkárhozni, csak mert nem keresztény. Szókratész és Hérakleitosz sem kárhozott el, csak mert nem voltak keresztények.

2022. aug. 25. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!