Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek a rések...

Mi a véleményetek a rések Istenéről?

Figyelt kérdés

Ateistàk egyik Istene...Érvük az hogy amit nem tud jelenleg a tudomány arra rámondjàk hogy biztos Isten műve, pl. az ősrobbanás hogy indult be, vagy élettelenből hogy lesz elő stb. vannak ilyen kérdések, de nem biztos hogy Isten műve mert vannak olyan dolgok amiket régen nem tudtak az emberek és azt mondták hogy Isten műve aztán ma már a tudomány bebizonyította hogy nem kell hozzá Isten....pl. villám keletkezés...

Vajon valóban nem kell Isten ezekhez a megmagyarázhatatlan természeti kérdésekhez csak még nem tudjuk a választ?

2022. aug. 15. 16:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

"1000 év múlva, ha valaki meghallja majd azt, hogy isten teremtette az ősrobbanást, valószínűleg elég hangosan fog röhögni."

Ez oly annyira vicces, hogy magát az ősrobbanás elméletét is keresztény pap dolgozta ki.

2022. aug. 16. 20:54
 22/27 anonim ***** válasza:
77%
#21, te funkcionális analfabéta vagy?
2022. aug. 16. 20:55
 23/27 anonim ***** válasza:
77%

"Ez a keresztény Isten ellopva, és materialsta nézetekhez igazítva."

Ha jól emlékszem, a görögök is azt gondolták, hogy a világ mindig is volt. Másrészt az Univerzum örökkévalósága reálisabb nekem, mint a kereszténység istene, akinek a létezését kizárom, mivel eléggé ellentmondásos. Tőle függetlenül más isten (talán) létezhet, de JHVH véleményem szerint csak a zsidók fikciója.

2022. aug. 16. 21:08
 24/27 anonim ***** válasza:
78%

"Ezért mondtam, hogy van ilyen, de az nem igaz, hogy ez kezdetektől fogva jellemezné a kultúrtörténetet, ahogyan azt amúgy a rések Istenének elképzelése amúgy feltételezi."

Legelőször valószínűleg a halálfélelem miatt találták ki az isteneket. De azt is el tudom képzelni, hogy a legelső sámánok, papok voltak azok, akik megfigyelték a természetet, hogy ciklikusan ismétlődik, és ők találták ki az isteneket a népnek amolyan világmagyarázatként. Például megfigyelték, hogy ha fekete felhők jönnek, esni fog, amiből "megjósolták", hogy esni fog, és vihar lesz, mert az istenség haragszik, vagy valami ilyesmi. Tették mindezt azért, mert észrevették, hogy a nép hiszékeny, és ebből előnyt húzhatnak.

A 21. század hívő emberének hite pedig többségében ma a rések istene körül forog. Teljesen mindegy, hogy ha esetleg ezt megpróbálják ezt elkerülni, mert arról van szó, hogy a jelenségeket a világban nem értik, és istennel tömik be a lyukat. Legyen szó vagy a saját életükről, vagy a világegyetemről, számukra isten az egyetlen magyarázat arra, amit nem tudnak.

2022. aug. 17. 06:56
 25/27 Drakula ***** válasza:
95%

"Legyen szó vagy a saját életükről, vagy a világegyetemről, számukra isten az egyetlen magyarázat arra, amit nem tudnak."

Én lehetségesnek tartok más magyarázatokat is, de az isteni az amit elfogadok. Ettől függetlenűl simán lehet a "véletlenűl lett ilyen a világ" dolog.

2022. aug. 17. 07:10
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

#25 Drakula

Azért, mert te reálisabb gondolkodású ember vagy. Nem is állítom, hogy nincsenek okos vallásos emberek.

De én, aki az adventista gyülekezetet is megjártam, azt látom, hogy bizonyos embereket mennyire befolyásol a vallás.

Ha létezik valamilyen Isten, aki esetleg ítélni is fog, akkor talán bizonyos vallási vezetőkön fogja kezdeni: akik Isten nevében butították el, és befolyásolták az emberet.

2022. aug. 17. 07:34
 27/27 Drakula ***** válasza:
Ezzel teljesen egyet értek. Az emberek nagy része pont nem azért vallásos mer olyan tapasztalatai vannak mint neked.
2022. aug. 17. 07:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!