A Lelkész szerint akik nem hisznek Istenben az a Sátán műve. Mert állítólag az embernek nemcsak testi fizikai szemei vannak amivel látja hallja a világot hanem az embernek vannak szellemi szemei. Amivel Istent érzi és a mennyet... a lelkész ezzel azt akarja mondani azok az emberek akik nem térnek meg maxiumum elhiszik hogy van Isten vagy egyáltalán nemhiszik e mögött amit szellemi(másnéven lelki) vakságnak-süketségnek hivnak e mögött A Sátán áll megakarja téveszteni a embereket hogy nincs Túlvilág és ezzel meggátolja a megtérésuket ami által elkárhoznak... velemenyem az hogy en ezzel nem ertek egyet. Ha mondjuk en hiszek Istenben de a szuleim nem akkor az ordog tartja oket szellemi vaksagban? Akkor a sok jo ember mind oda lesz a pokolba... ? Szerintem ez valami agyrém mosás inkabb az ilyen pasztorok a veszélyesek akik ilyeneket mondanak ezzel pszcigesen osszezavarnak masokat.. mindenki maga donti el hisz e vqgy nem ha amelett dont hogy nemhisz abban meg nincs ordog
Kérdezd meg a lelkészedtől hogy Isten miért nem tud diadalmaskodni 1 bukott angyala felett?
2021. aug. 21. 22:32
2/21 anonim válasza:
Tömör leszek: butaságok figyelemmel kísérésébe ölsz felesleges energiát. Persze ez csak egy vélemény! Ennyi!
2021. aug. 21. 22:34
3/21 anonim válasza:
Sokkal inkább a jó és a gonoszról van szó, és ha ezzel meg kell teremteni a pokol elrettentő példáját ám legyen. Az embereket kordában kell tartani, és ehhez régen a félelmeikhez nyúltak. Ha retteg valaki hogy a pokolra jut és ott förtelmes lények várják, akik felfalják a lelkét, és végtelen szenvedés várja, akkor az elkerüli a problémát. A problémamentes polgár pedig adót fizet, templomba jár, és dolgozik mint egy marha.
Én hiszek Istenben, hiszek a mennyben, és bár ennek ez ellentmond, a pokolban nem. Úgy gondolom azt magunk teremtjük meg, a belső lelkivilágunk gonosszá tételével. Vagy ilyesmi. De senkire nem mondanám hogy az ördög szolgája, csak mert ateista.
2021. aug. 21. 22:36
4/21 anonim válasza:
Az félelemkeltés /ha nem hiszel Istenben, akkor követed a rosszat/ az ugyanúgy a Sátán műve kellene legyen ezzel a filozofiával. Ezt kell mondani az ilyen vakbuzgoknak !
2021. aug. 21. 22:39
5/21 anonim válasza:
Folytatom, mert kidobott a gép: Ha te nem követed a Sátánt, akkor NEM KÖVETED. Értsd így: Ha én nem követem Istent, akkor követem a Sátánt ? Vagyis ha én nem követem Miklost pl. akkor követem Stojant?
2021. aug. 21. 22:43
6/21 anonim válasza:
Hazugság az összes vallás úgy ahogy van, csak nézd meg Dél-Amerikát, ahol annyira vallásosak mekkora nyomor van, ott a kartelek uralkodnak. Vagy nézd meg Indiát akik szintén vallási fanatikusak, mekkora nyomor. Arra jó, hogy ne lázadj, azok ellen, akik miatt nem tudsz normális életet élni.Mert aki téged megdob kővel, dobj vissza kenyérrel. Én inkább annaka híve vagyok fogat fogért. Nem kell nekem egy zsidó isten, meg egy zsidó vallás kereszténységbe csomagolva.
2021. aug. 22. 08:42
7/21 Godaime válasza:
A lelkész képzeletbeli dolgokban hisz, szóval minden ami a száján kijön hazugság és téveszme. Nevess az ilyenen és lépj tovább.
2021. aug. 22. 14:18
8/21 anonim válasza:
Olyan lehet mint a mi ortodox papjaink. Csak ezek a reformátusokra vannak kibukva és havonta egyszer mond valami rosszat rájuk vasárnap délelőtt a Liturgián a Szentbeszédében amelyik pap éppen prédikál. Nagyboldogasszony napján eretnekek voltunk mert nem imádkozunk Máriához, júliusban pogányok, júniusban tévelygők voltunk. Szentelnek valami Trónókat szeptemberben és akkor eljön a püspök vagy a pátriárka nem tudom csak Sofronie a neve és ő szenteli fel. Nem tudom hogy akkor fognak e valamit mondani a reformátusokra mert mindig 4 hetente mondanak valamit rájuk és addigra letelik a negyedik hét 15- e után. Azért nem jöttek még rá hogy református vagyok mert a templom mellett lakom meg hogy tudok keresztet vetni de azt tudják hogy magyar vagyok mert nem tudok románul. Azt hiszik római katolikus vagyok. Nem jut nekik eszükbe hogy egy református a templomuk mellé költözzön és odajarjon meg tudjon keresztet vetni. 15- e óta elhatároztam hogy délelőtt nem is megyek én oda csak vecsernyére, este 6 orára. Akkor kevesebben vannak és csak 1 orás meg nem prédikál csak imádkozik meg énekel a diakónus.Nejed is azt tudom mondani kérdező hogy menj a délutáni misejere annak a lelkésznek. Akkor nem prédikál annyi hülyeséget mert nincs aki hallgassa.
2021. aug. 23. 08:59
9/21 Darkmoon80 válasza:
Kedves Aurelia!
Egy ideje már olvasom a hozzászólásaidat és elég értetlenül állok:
Református vagy, de keresztet vetsz és katolikus templomba jársz rendszeresen és ott hallgatsz misét, tudod mit csinálnak az ortodox papok...
Miért játszod el az olyan vallás hívét, ami nem a tied?
Nem félsz a kárhozattól??
(Ateistaként kérdezem, ... nekem mindegy, csak nem értelek.
2021. aug. 23. 18:16
10/21 anonim válasza:
Ha én a kárhozatba jutok Az Nem A Templombajárás Miatt Lesz, elárulom neked. Templomba járni nem bűn mert 1 az Isten mindenütt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!