Mi a véleményed?
Alapjában véve szerintem nem a templomba járás a gond, hanem az, hogy olyan liturgián veszel részt, ahol megjátszod a hívőt, holott nem vagy az.
Reformátusként Úrvacsorát és nem Szent ostyát kellene magadhoz venned.
Gyónáskor vajon elmondod a papnak, hogy reformátusként katolikusnak hazudod magad, vagy megtéveszted őt is?
Miért nem református templomba jársz? Az nincs egyáltalán felétek?
Ha nincs, miért nem online istentiszteleten veszel inkább részt?
4 évet dolgoztam a református egyháznál. Akkor voltak ilyen hülyeségek hogy ökumenikus imahét meg imának, református egységnap meg Kalvint ünnepelték meg diakónia napja és akkor templomba mentünk amunkagellyel. Évente pár alkalom volt. Már akkor sem értettem mit kell ezeken megünnepelni mikor nincsenek benne a Bibliában.
De a 4 évből 2 év szuper volt mert a ( római katolikus) vezetőnőnk vitt minket pizzázni, strandra, mekibe, táborba és a munkahelyen is szervezett kézműves foglalkozásokat meg összejöveteleket. Katolikus templomba nem vitt minket meg ő se ment ha a református püspökséggen vagy a diakoniával volt dolga. A munka volt számára az első nem a szentmise, este ha ment mikor nem dolgozott. Mária ünnepeken is mindig adták neki a refik munkát és nem tudott menni, sokszor Nagyhéten se.
2 év után a katolikus vezető elment és bejött egy református papnő meg egy nyugdíjas, Olga. A refi papnővel nem volt baj mert nem bántott de nem is védett meg. Olgaval sok bajunk volt egymással. Mindig veszekedtunk. Már azon is összevesztünk hogy kitalálta hogy a gyertyagyújtás katolikus szokás még a piros tojás emlékbe adása se református ( jelen volt akkor a papnő is) én meg mondtam hogy keresztény reformatuskent elképzelhetetlen hogy ne gyújtsunk gyertyát a temetőben és az is természetes hogy viszünk piros tojást és emlékbe adjuk vagy koccintunk.
Aztán jöttek durvább dolgok mikor már a papnő nem volt jelen. Egymást sértegettük. A végén Olga néni olyanokat fogott rám amik nem igazak és az egyik kollégáknak mondta hogy amit mondok mondja vissza olganak tehát szpionnak akarta felhasználni. Akkor döntöttem hogy otthagyom. Aljas egy munkahely volt a református egyházban, csak addig volt jó míg a katolikus nő vezette a műhelyt. A diakónia felsővezetője, a tiszteletes asszony is lejött hozzánk egyszer, elbeszélgetett velem mert elhivták de olyan elvontan beszélt, teológiai dolgokat mondott nekem hogy nem értettem egy szót sem. Azt hitte a református teológián van. Tavaly szeptemberben léptem ki.
Azóta a refi munkahelyről a másik 2 kolléganőm ez is elüldözték és felvették egy másikat aki protekcios. Nekem már az is gyanús volt hogy csak Reformatuspkat foglalkoztatott, kérdeztem én meg a katolikus vezető idejében hogy nem tesztek be egy római katolikust is vagy kettőt és halgatott. Persze mert a diakónia felsővezetője nem engedte, meg a vezetononket is elüldözték mert miattuk ment el. Sok munkát bízták rá és ráment az egészsége, direkt azért csinálták hogy menjen el mert katolikus volt. Arra jó volt a protenstánsoknak hogy megpályázza meg beindítsa a református műhelyt, utána mehetett a fenébe.
A legjobban ezért haragszom hogy Tündét elüldözték és hogy képesek voltak hagyni hogy Olga neni és köztem eldurvuljanak a dolgok. Az is gyanús hogy az összes embert elüldözték akit Tünde tett oda és csak az az egy ember van ott akit ők tették be. Meg az RMDSZ párttal foglalkoznak. Egy keresztény nem kéne politizáljon.
Ismét tiltották ezt az embert.
Nem tudom, visszajön-e egy másik profillal.
"Mert állítólag az embernek nemcsak testi fizikai szemei vannak amivel látja hallja a világot hanem az embernek vannak szellemi szemei"
Ez a szellemi szem az információ. TE döntöd el, hogy mivel kondicionálod magad.
"Kérdezd meg a lelkészedtől hogy Isten miért nem tud diadalmaskodni 1 bukott angyala felett?"
Kár, hogy Krisztus már 2000 éve diadalmaskodott felette és eleve meg volt írva a sátán bukása, de ezektől az apróságoktól tekintsünk el
" Ha mondjuk en hiszek Istenben de a szuleim nem akkor az ordog tartja oket szellemi vaksagban? "
Nem a sátán, hanem az egó. Az embert az egója tartja szellemi vakságban. Persze a hívők legyőzték ezt. NEm kell a sátánra kenni. MIndenkinek saját felelőssége, hogy hisz vagy sem
A Kérdezőt. Nem ez volt az első profilja. Kitalált kérdéseket írogatott ki. Hol ennek, hol annak ki magát, és úgy tűnik a viselkedésével is voltak gondok.
"A Kérdezőt. Nem ez volt az első profilja. "
JAh, ezt is ő tette fel? Nem csoda, hogy tiltják
"Kár, hogy sokan nem azért jönnek ide, amiért az oldal tulajdonképpen létrejött."
Ahogy pl. te sem... Csak trollkodsz a vallási rovatokban és kötekedsz. Kérdésre sosem válaszolsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!