Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miben hiszel ? /Mi a vallásod ?

Miben hiszel ? /Mi a vallásod ?

Figyelt kérdés
Nem azt kérdezem, mi a vallásotok papíron (habár a kettő megegyezhet), hanem azt, melyik hit áll közelebb hozzátok

2022. júl. 16. 02:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy a bizonytalant senki nem jelölte, mert az enyém az.
2022. júl. 18. 21:11
 12/18 Darkmoon80 ***** válasza:
100%
Mi a bizonytalanságod oka? (és miben hiszel?) Leírnád?
2022. júl. 19. 06:42
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kérdést. Most éppen itt vagyok, ezért válaszolok már.

Semmiben, mert nem tudom van-e Isten vagy nincs, általában a tényekre szoktam alapozni, nem arra, amit szeretnék hinni. Jobban szeretném, ha létezne, de ez nem biztos. Így én nem támogatom sem a vallásos felfogást , sem az ateizmust.

A sátánista hit az persze kizárt, azt nem követném.

2022. júl. 19. 06:54
 14/18 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Javaslom ,hogy nézz utána az olyan kifejezéseknek mint agnosztikus, gnosztikus s mindezekhez kapcsolódó egyéb kifejezések (pl: ateista, teista stb) és ezek keverékei. Sokféle megközelítése van ennek a témának amiket sokféleképpen lehet leírni. Én magam agnosztikus ateistának tartom s ez alatt azt értem ,hogy nem hiszek semmilyen isten létezésében de nem zárom ki teljesen ,hogy lehetségesek. Jelenleg nem tudunk semmilyen istenről, talán léteznek talán nem. Bár inkább a nem-létezésük felé hajlok, ha nagyon választani kellene.
2022. júl. 19. 09:55
 15/18 anonim ***** válasza:
10%
Milyen cipőben jársz? Hányas lábad van? A kottát tudod fejjel lefelé olvasni? Hogy öntöd ki a lavór vizet, előre, balra vagy jobbra?
2022. júl. 19. 19:34
 16/18 Darkmoon80 ***** válasza:
75%

Kedves Kérdező!

A leírásodból számomra az derül ki:

1, "nem tudom van-e Isten vagy nincs..."

Így valódi hívő biztosan nem vagy.

2, "a tényekre szoktam alapozni,.."

Igen, azok alapján valóban nem bizonyítható sem isten létezése, sem isten nem létezése. (Kis i-vel, mivel nem korlátozódik csak a keresztények Istenére.)

3, Tehát a tényekre alapozva nem tudsz döntésre jutni, ez tipikusan az agnosztikus hozzáállás a kérdéshez.

4, "Jobban szeretném, ha létezne..."

Ez arra utal, hogy inkább a teista (és nem az ateista) oldal felé orientálódsz.

Tehát ezek alapján leginkább egy enyhe agnosztikus teista csoportba sorolnálak be.

2022. júl. 19. 22:12
 17/18 A kérdező kommentje:
Darkmoon. Köszönöm szépen. Nem tudtam az agnosztikus ateizmusról, akkor az vagyok én. De azért is jó itt lenni, mert mindig tanul az ember :))
2022. júl. 20. 02:22
 18/18 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen.

Itt bővebben magyarázva: https://www.youtube.com/watch?v=PahzGjenoCk

2022. júl. 20. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!