Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miben hiszel ? /Mi a vallásod ?

Miben hiszel ? /Mi a vallásod ?

Figyelt kérdés
Nem azt kérdezem, mi a vallásotok papíron (habár a kettő megegyezhet), hanem azt, melyik hit áll közelebb hozzátok

2022. júl. 16. 02:53
A kérdező szavazást indított:
Kereszténység
Ateizmus
Iszlám
Ázsiai vallások ( pl. a buddhizmus)
Zsidó vallás
Sátánista hit
Bizonytalan
Egyéb (leírom)
51 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

Az ateizmusra szavaztam, de arról érdemes tudni, hogy mi nem abban hiszünk, hogy nincs Isten, hanem az Istenbe vetett hit hiányáról van szó.

Tehát mi egyszerűen úgy éljük az életünket, hogy nem vagyunk abban a tudatban, hogy valaki figyel minket, hanem nem foglalkozunk ezzel a témával a hétköznapokban.

2022. júl. 16. 08:12
 2/18 anonim ***** válasza:
22%
Orbánizmus
2022. júl. 16. 09:13
 3/18 anonim ***** válasza:
87%
Agnosztikus teista.
2022. júl. 16. 10:58
 4/18 Darkmoon80 ***** válasza:
71%
Agnosztikus ateista.
2022. júl. 16. 14:28
 5/18 anonim ***** válasza:
80%
Ateista vagyok (az #1-es elmagyarázta, hogy ez pontosan mit jelent), de néha eljárok buddhista imákra és szertartásokra, nem azért, mert hiszek bennük, hanem mert szimpatikus a közeg és lelkileg ad egy pluszt, valamint több pogány vallás is szimpatikus.
2022. júl. 16. 18:35
 6/18 anonim ***** válasza:
76%
Katolikus keresztény a római rítus szerint, de az ortodox és az ókeleti keresztény irányzatokat is lenyűgözőnek tartom.
2022. júl. 17. 04:06
 7/18 anonim ***** válasza:
75%
Szunnita muszlim vagyok.
2022. júl. 17. 12:23
 8/18 anonim ***** válasza:
68%
Római katolikus vagyok és papnak készülök.
2022. júl. 18. 08:50
 9/18 anonim ***** válasza:
80%
Ateista vagyok, nem hiszek semmilyen természetfeletti létezésében. Ettől függetlenül a buddhizmus világnézeti értelemben szimpatikus, a meditációt pedig nagyon hasznosnak gondolom.
2022. júl. 18. 13:57
 10/18 anonim ***** válasza:
75%
Materialista ateista vagyok,lélek szerintem nem létezik.Arra a kérdésre,hogy mi számít egy istennek csak szerintem ködös és vagy önellentmondásokkal teli válaszokat kaptam,így (és még más okok miatt) nem tartom valószínűnek egy ilyen lény létezését,de elismerem,hogy tévedhetek ezzel kapcsolatban.Ugyanakkor az általam jobban megismert vallásokat (főleg keresztény vallások)teljesen megalapozatlannak tartom,a legtöbb egyházat megvetem (a hívőket nem).
2022. júl. 18. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!