Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit szabad tudni a Jehovásokról?

Mit szabad tudni a Jehovásokról?

Figyelt kérdés
Ma állitottak meg az utcán vagyis egy tábla mellett álltak. Beszélgettünk és adtak egy cetlit és mondták hogy eljönnének hozzám. Telefonon fognak hivni ha a körzeti megbizott vagy ki ahol lakom meglátogat. Mit érdemes róluk tudni? Jó benyomású kedves emberek voltak. Eddig ennyi.
2022. jún. 27. 16:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%

#10 vagyok.

Ezt kifelejtettem.

Az elsődleges, hogy nem "Jehovások"! Jehova a Jahve vagyis a JHVH egy olvasata, ami az Ószövetségben Isten neve. Tehát minden keresztény "Jehovát" tiszteli tulajdonképpen. Károli Bibliákban még olvasható is ez a név vagy cím, ahogy jobban tetszik. Az Ószövetségben, szinte mindenhol, ahol az van, hogy "Úr" ott tulajdonképpen az áll, hogy JHVH. Amit nem tudni pontosan, hogyan kellett kiejteni, de a középkorban az honosodott meg nálunk, hogy Jehova (még magyar költőknél is olvasható), és ők ezt a régi formát használják. Voltaképpen egyszerűen szólva Isten Tanúinak hívják magukat.

De ahogy "Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza" vagyis a mormonok sem "Jézusosok", úgy őket sem helyes "Jehovásoknak" nevezni.

Sokan használják ezt tudatlanságból, pedig rém pontatlan megnevezése a Tanúknak.

2022. jún. 27. 21:18
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

Kimazsolázzák, hogy mit tartanak be Krisztus tanításaiból, és hogy mit nem.

Fokozatosan elszigetelik a tagokat azon rokonaiktól és barátaiktól, akik nem tagok. Ilyenek a szekták.

2022. jún. 27. 21:19
 13/22 A kérdező kommentje:
Most olvastam hogy ők nem keresztények,és nem tul sok jót irnak az alapitástól napjainkig,elég zavaros.
2022. jún. 27. 21:28
 14/22 anonim ***** válasza:
49%

"Most olvastam hogy ők nem keresztények,és nem tul sok jót irnak az alapitástól napjainkig,elég zavaros."

Attól függ, hol húzzuk meg a kereszténységben a határt. Ha az Apostoli Hitvallásnál, akkor nem azok. De ha ott, hogy elfogadják Jézus váltságáldozatát, akkor azok. Mivel tagadják a niceai zsinatot, tehát tagadják a háromságtant, ezért, mint írtam, sokan nem tekintik őket keresztényeknek. Ez értelemzés kérdése. Ők magukat keresztényeknek tekintik és őszintén én még éppen, hogy annak tartom őket, mivel vallják Jézus kereszthalálát és feltámadását és a váltságáldozatát.

2022. jún. 27. 21:53
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem hiszik, sőt elutasítják, hogy az Ördög túlélte az Isten halálát, amikor a halhatatlan Isten meghalt, amikor a láthatatlan Isten láthatóvá vált. Az egyházi kereszténység mindkettőt vallja.És mindkettő hazugság!
2022. jún. 27. 22:32
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Sehova kamúi ("Jehova tanúi") – Wikipédia - [link]

Egy pittsburghi posztókereskedő "találmánya", alapítás 1852-ben.

Sehova("Jehova") - az un tetragrammaton teljesen téves kiejtése [link]

2022. jún. 28. 12:55
 17/22 anonim ***** válasza:
22%

16: valahol azt olvastam, hogy kint az USA-ban nem is egyház, hanem gazdasági vállalkozás van bejegyezve.

A már említett hülyeségek mellett azért az is durva, hogy nem engedik a vérátömlesztést, vér kapását, súlyos műtétek esetén sem.

2022. jún. 28. 13:00
 18/22 anonim ***** válasza:
43%
Valahol azt olvastam, ami igen durva, pedig hiteles forrása van, valahol, valaminek, amihez egyébként abszolút nem értek. De nem az fontos, hogy az író igazat írjon, hanem hogy írjon, és ha a sok hülyének tetszik, úgy is felkapja - és leüti. Ilyen a fűrészporos süti. Egyed. Nem mindegy, mitől dagad a begyed?!
2022. jún. 28. 18:46
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
2022. júl. 7. 19:15
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Az ateista rágalmazást csak akkor bünteti a bíróság, ha valaki perre viszi a dolgot. JT nem viszik bíróságra, ráhagyják az igaz bíróra, de ha Ő rágalmazásban talál vétkesnek, akkor a saját szavaid fognak elítélni és onnantól már nem lesz több alkalmad a rágalmazásra!
2022. júl. 8. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!