Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit szabad tudni a Jehovásokról?

Mit szabad tudni a Jehovásokról?

Figyelt kérdés
Ma állitottak meg az utcán vagyis egy tábla mellett álltak. Beszélgettünk és adtak egy cetlit és mondták hogy eljönnének hozzám. Telefonon fognak hivni ha a körzeti megbizott vagy ki ahol lakom meglátogat. Mit érdemes róluk tudni? Jó benyomású kedves emberek voltak. Eddig ennyi.
2022. jún. 27. 16:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
91%

Ja, persze, elsőre, behízelgésre ilyenek...

Aztán majd jön a generálszósz... Meg pénzkérés.....

Menekülj!

2022. jún. 27. 16:55
 2/22 A kérdező kommentje:
Aha akkor pénzt akarnak.
2022. jún. 27. 17:02
 3/22 anonim ***** válasza:
89%
Na már be is támadt priviben egy jehovás... :-D
2022. jún. 27. 17:11
 4/22 A kérdező kommentje:
3as ezt honnan tudod? Valóban rám irt.
2022. jún. 27. 17:23
 5/22 anonim ***** válasza:
89%
4: én csak saját magamról beszélek. Rámírt...
2022. jún. 27. 17:28
 6/22 anonim ***** válasza:
85%

Na ennyit arról, hogy nem kell fizetni... amit priviben irkált a jehovista....

Régebbi kérdés alól, 8. komment:

" 8/41 anonim ***** válasza:

52%

Egyébként a tagok adják rá a pénzt. Papíron nem kötelező, de érzelmileg erős nyomás van rá, hogy támogassák "Jehova világméretű munkáját" stb. Ez a nem kötelező, de mégis az - olyan, mint anno a Német >"Demokratikus"< Köztársaság volt. :-)"

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2022. jún. 27. 17:30
 7/22 anonim ***** válasza:
85%
Felejtsd el őket... a saját érdekedben. A kedvességük egy ideig tart csak... az egyik legálszentebb vallási csoport.
2022. jún. 27. 18:27
 8/22 A kérdező kommentje:
Nagyon titokzatosak vagytok.
2022. jún. 27. 19:01
 9/22 anonim ***** válasza:
89%
Olvass kiszállt jehovák blogjain....
2022. jún. 27. 19:05
 10/22 anonim ***** válasza:
14%

Ezt érdemes róluk tudni:

https://www.youtube.com/watch?v=EnUNfdU-0BM

A videó korrekt.

Én magam nem voltam Tanú soha, de jártam Királyság teremben és láttam pl. hogy a húsvétot, hogy ünneplik és olvastam egy csomó könyvüket. Az egész teológiájukat jól ismerem. Most is van a polcomon a könyveikből. Végül nem csatlakoztam, mert úgy gondolom, hogy több dologban is tévednek.

Az túlzás szerintem, hogy a pénzre mennek. Mint te is láthattad köztük is vannak rendes, normális emberek. Több osztálytársam is volt Tanú és nem volt velük semmi baj. Sőt egy családtagom is van, aki volt tanú, bár nem sokáig volt tag.

Jehova Tanúi eredet története elég kétes. Amikor nem csak az ő saját újságaikból és könyveikből tájékozódtam, akkor azért leesett az állam. Ezen kívül az egész közösség elég "merev" vagy mondhatni bigott. A Szervezet szigorú és "mintatagokat" vár el. Többek között kötelező téríteniük, ahogy te is látod. Azért kopogtatnak, meg állnak a standoknál, mert nekik vezetniük kell, hogy mennyit hirdették az igét. Ez kötelező.

A más vallásukkal is kirekesztőek. Ők a tipikus exklúzivista egyház, akik azt mondják, hogy rajtuk kívül mindenki elkárhozik. Szóval azért is térítenek annyira, mert voltaképpen próbálják menteni az embereket az ő felfogásuk szerint. Hisz aki nincs a Szervezetben, annak annyi lesz az ítéletkor.

A teológiájuk sajátossága és ezért sok keresztény el sem ismeri őket kereszténynek, hogy nem vallják a háromságot. Igazából a tanításuk leginkább az áriánizmus felélesztése. Jézus isten első teremtménye és voltaképpen Jézussal együtt vagy Jézus teremtett minden mást. Egészen egyesi sajátosságuk, hogy úgy gondolják Jézus, mielőtt leszületett Mihály angyal volt és ha jól emlékszem, miután felment a mennybe is a Mihály nevet viseli újra. Ezenkívül még talán a legnagyobb különcségük a vérhez való hozzáállásuk. Nem hajlandók se vért adni, se vért elfogadni, még akkor sem, ha az életük múlik rajta. Tilos vérátömlesztést elfogadniuk. Inkább kell a halált választaniuk, ha nincs alternatív lehetőség, mint hogy elfogadják az idegen vért.

Röviden ennyi, ami talán hirtelen a sajátosságaik kiemelését jelenti. Ajánlom a videót, tudom, hogy korrekt dolgokat mond, mivel az úriembertől függetlenül is, én is ugyan ezekre jutottam még a videó megnézése előtt.

2022. jún. 27. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!