Akik kritizálják Istent azok nem gondolkodtak el azon, hogy mi vezeti őket arra, hogy kritizálják?
"[A videóban a Bibliából összeollózott, érzelmekre ható szövegek vannak E/1 személyben]"
Pontosan. A videó készítője aligha olvasta végig a Bibliát, szerintem a googlen keresett egy csomó igeverset amikből ezt össze vágta.
"Ezzel csak az a baj, hogy JHVH (és a vallása) ennél jóval összetettebb, nagyon sok mindent elhallgat a videó."
Jogos. Nem is ajánlanám senkinek, hogy egy ilyen videóból tájékozódjon a kereszténységről.
"Ebben az esetben pedig teljesen jogos a kritikám, hogy ezt az istent, és ezt a vallást a szeretet neve alatt akarják eladni a népnek."
Azt hiszem értem mire gonolsz, de azért kifejtenéd?
Mivel értelmes embernek tűnsz, ezért gondolom rájöttél már, hogy a kereszténységet illetően Richard Dawkins, Christopher Hitchens és Friedrich Nietzsche gondolatait vallom leginkább a magaménak.
Ebben az esetben felesleges 1000. alkalommal is átbeszélni ezt a témát.
Illetve még Bard. D Ehrman is hatással volt rám
(12. voltam)
"Akik kritizálják Istent azok nem gondolkodtak el azon, hogy mi vezeti őket arra, hogy kritizálják?"
A Biblia ismerete, az egészséges, normális erkölcsi érzékem és a logika vezetett arra hogy kritizáljam.
"akik Istent kritizálják valójában legalább egy részük hisz Istenben"
Elég sokan teszik. Biztos vannak hívők is közöttük. De ez nem egy felfedezés.
"Szerintem azért sok ateista egy olyan istenképet kritizál, amiben senki sem, vagy csak nagyon kevés magát kereszténynek nevező ember hisz. "
Sokan pedig pontosan tudják hogy mit is kritizálnak mert életük egy szakaszában még hittek benne.
A józan ész vezet arra, hogy kritizáljam... meg az alapvető logikai érzékem, esetleg a tudományos ismereteim.
Vagy téged, ha nem hiszel a jetiben, akkor az vezet a kritikára, hogy mégis hiszel benne titokban??
Idióta egy gondolatmenet.
A fasság... Röviden és tömören. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy olyan felnőtt emberek, akik szavazati joggal rendelkeznek, és elsöprő többséggel eldöntik az én sorsomat, hogy a fenébe képesek a Télapóban, a fognyűvő manócskában, meg ilyen ehhez hasonló dolgokban hinni?
Én annyira ateista vagyok, hogy még abban is kételkedem, hogy valaki tényleg elhiszi ezt az egészet. Nem bírok elképzelni tízig számolni tudó homo sapiens sapienst, aki ezt el tudja hinni. Én mások mesebeli hitében sem hiszek. Nem hiszem el, amikor valaki azt állítja magáról, hogy ezt tényleg elhiszi. Szerintem az emberek sokasága merő képmutatásból állítja magáról, hogy ő hívő, mert ez a társadalmi elvárás, és ő csak szeretne megfelelni ennek a képnek.
Ez egy akkora szekunder szégyen számomra, hogy tenyerembe temetem az arcomat, és közben folynak a könnyeim az ujjaim között, mert nem tudom eldönteni, sírjak-e, vagy nevessek.
A legtöbben nem hiszik el úgy effektíve, hogy ezek igazak. Legalábbis valami kognitív disszonanciát biztos okoz, hogy a való életben merőben mas logikát alkalmazunk, mint ami a mesekönyvben van.
De mivel úgy érzik, szükségük van a hitre, ezt a kognitív disszonanciát nem oldják fel azzal, hogy bevallanák, hogy tudománytalan, amiben hisznek, inkább meg sem közelítik ezeket a kerdéses pontokat. Tehát elkerülik a konfrontációt, ami saját magukban is megingathatná a hitüket.
"A legtöbben nem hiszik el úgy effektíve, hogy ezek igazak."
Ez így van, pontosan.
Különben legalábbis megpróbálnák betartani a törvényeket.
De azt nem. Nem tartják be a törvényeket... mert, csak.
Aztán persze a mennybe akarnak kerülni.
De hogy miért? Nem is éreznék ott jól magukat, állandóan valami susmust szeretnének majd elkövetni ott is.
Nem tudom, hogy mire vagy ilyen pökhendi. Mi ateisták is betartjuk a törvényeket.
A keresztények törvényeit tartsátok be ti, akiknek muszáj. Nehogy már rajtunk kérd számon, miért nem tartunk be egyes törvényeket, amik csak rátok vonatkoznak.
Mint keresztény viszont, minthogy hazudtál a hozzászólásodban, máris megszegted a 10 parancsolatot. Még az sem igaz, hogy a mennybe akarnék kerülni, egy képzeletbeli helyre, ahol nem lehetnek ott a szeretteim, csak mert ők nem keresztények, és 0-24-ben Istent kell dicsőíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!