Porból ember? A hívők nem azt vallják, hogy élettelen anyagból nem alakulhat ki élő?
Szerintem előbb talán azt kéne megbeszélni, hogy mi is valójában az, hogy élő anyag, mert ha jól veszem észre, mondjuk a bolygónk is él, nem is lustálkodva, és egy Napot nem is említettünk még. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
"A hívők nem azt vallják, hogy élettelen anyagból nem alakulhat ki élő?"
Te nagyon félreérted a hívőket. A választ már többen is megírták.
A különbség ott van a 2 tábor között, hogy a hívők Istent -mint felsőbbrendű tudatot-, az ateisták pedig a véletlent (ill. a körülmények szerencsés együttállását) jelölik meg elsődleges oknak. Vagy így, vagy úgy, de mind2 esetben az élettelenből lesz élő.
Az anyag mindig anyag marad, az élő meg élő.
Amikor a kettő találkozik azt nevezik embernek,állatnak stb
amíg az élő el nem hagyja az anyagot, vagyis a testet.
Amit nálunk halálnak hívnak.
Isten élő de belőle ,Tőle származik az anyag is.
Az élet nem anyagi minőség!
"Tény az, hogy az anyag szükséges az élethez, mert az anyag hordozza azt a valamit, amit mi életnek hívunk, de az anyag mégsem azonos az élettel! A halál pillanatában valami történik és emiatt az anyag nem hordozza tovább az életet. A halál pillanatában az anyag még ugyanolyan, (amíg nem kezdődnek el a bomlási folyamatok), de az élet már nincsen tovább a testben. Ezért mondhatjuk azt, hogy az élet nem anyagi minőség."
Ez egy olyan weboldalon van, ahol igen magas szinten és meggyőzőerővel van tárgyalva ez és az ehhez hasonló kérdések:
Tehát, senki sem tudja megmagyarázni, hogy az élet valójában micsoda.
A földi élet az anyagtól elválaszthatatlan ugyan, de mégsem maga az anyag az élet.
Erre két bizonyíték van.
1. Az életet nem lehet "megfogni", mert kisiklik a kezünkből. Az élettelen molekulák és az élő sejt között áthidalhatatlan szakadék tátong, s nem értjük mitől válik élővé az, ami még nem él (a molekulák és atomok.). A molekulákat és atomokat képesek vagyunk "megfogni", mérni, definiálni, de azt nem tudjuk mi az élet és hol kezdődik. (A molekulákban még nem, de a sejtben már ott van.)
2. Amikor eltávozik az élet, a test (az anyag) ott marad, de mégis kimegy belőle valami amit életnek hívunk.
A búza él,a liszt nem!
A süti ami lisztből készül nem él ,de ha megeszed akkor már igen!
Én nem tudom miért,de ez jutott az eszembe!:)
Az tény hogy valamiképpen élettelen anyagból lettünk!Hogy hogyan?Szerintem ez sosem derül ki!
"A süti ami lisztből készül nem él ,de ha megeszed akkor már igen!"
Ha megeszed a lisztből készült sütit, a liszt nem válik "élővé". A testedben átalakul és energiát termel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!