A szent könyvek, pl. Biblia, Védák stb. Istenről az igazságot tartalmazzák, részigazságokat, vagy teljesen hamisak?
Tiszteletben tartom a hitedet, de a vallásod igazolása meglehetősen szubjektív, így nem tudom elfogadni hitelesnek az iszlámot. Nekem sem a természet, sem az iszlám vallás alapján nem úgy tűnik, hogy ott lenne az igazság.
A Biblia egy személy miatt íródott : Jézus Krisztus
Jézus azért született, élt a földön, hogy példát mutasson az Őt követők számára.
Jézus az Igazság, amíg Őt nem tapasztaltad meg, addíg halott a szellemed.
Ellenállsz Istennek.
Keresd Jézust ezügyben a szíveddel kitartóan.
Ő vizsgálja a szíveket, látja mi van a szívedben.
Addíg is a 2. parancsolatot saját bőrödön tapasztalva érted, nemde?
Azt cselekedd felebarátoddal, amit szeretnéd, hogy Veled cselekedjenek.
"Ellenállsz Istennek."
Ez valami vicc akart lenni?
Szerintem meg a biblia bemutat egy istenképet, aki megteremti az embert, tudván nagyon jól, hogy el fog bukni, majd azt mondja, hogy ha elbuksz, akkor mehetsz a pokolra. Kivéve, ha elfogadod a mentőövet, ami saját magától ment meg.
Mint a maffiavezér: ha nem teszed amit mond, eltöri a lábad. Nem akarsz törött lábat? Szerencse, hogy fizethetsz is neki, így jóságosan megóv attól, amit ő maga talált ki rád, mint büntetés.
Ki is a szar erkölcsű itt? Segítek, az istenetek.
Isten erkölcse borzasztóan undorító, ha azt vesszük alapul ami a Bibliában szerepel.
Én semmiképpen nem azt az erkölcsöt követem.
Örülj neki, ha sikerült magad annál jobbra nevelni.
De nagyon nehéz feladat.
Nem tudom, hallottál-e róla, de például a vízi mentőket külön tanítani is kell erre:
ha odúszik valaki egy fuldoklóhoz, akkor a fuldokló lenyomja őt a víz alá. Ez ösztönös dolog, és csak rendkívül nagy önuralommal lehet változtatni rajta. Ilyenre teremtett minket az isten.
Ezért kell az emberekhez mindig hátulról odaúszni, és úgy megfogni, hogy ne tudjon megfordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!