A szent könyvek, pl. Biblia, Védák stb. Istenről az igazságot tartalmazzák, részigazságokat, vagy teljesen hamisak?
Mégis mit kellene elfogadnom? Idéztél a Bibliából, de ezzel semmit sem bizonyítottál.
Ott van még a Korán, a Védák, az Aveszta, meg ki tudja, még mi milyen szent könyvek, amelyek ugyanúgy pályáznak arra a címre, hogy bennük van az igazság.
Ez a kérdés pont azt a kérdést járná körbe, hogy ezekben a szent könyvekben mennyi igazság van. Lehet, igaz, valamelyik, lehet az összes jamkst. Lehet, hogy a Bibliában van igazság, de az nem jelenti azt, hogy az egész igaz. A Biblia nincs bizonyítva. Ugyanígy, lehet, hogy a Védák is tartalmaz igazságot, de az jelenti azt, hogy az egész Védák igaz lenne. A Védák nincs bizonyítva.
Aki azt mondja, hogy a szent könyve igaz, sorakoztassa fel a bizonyítékait. Én még egyik szent könyv mellett sem láttam igazi bizonyítékot. Amire hivatkoztak, az cáfolató volt. De nyitott vagyok a normális érvekre.
Mi muszlimok úgy gondoljuk, hogy a Korán az igazság, de az igazsághoz a természet megfigyelésével is eljuthatsz. Tehát ha megfelelően vizsgálod a természetet és közben tanulmányozod a vallásokat, akkor In Sha Allah fel kell ismerned hogy az Iszlám a helyes út.
Egyébként pedig az emberek azt a vallást követik sok esetben amelyiket igaznak, helyesnek gondolnak, a szubjektumot ebből kizárni nem lehet.
Ti muszlimok úgy gondoljatok, a többi 3000 vallás követői meg masképp gondolják.
Hogy dönthetjük el kinek van igaza?
Szerintem bizonyítani kéne azt, amit allítotok.
Na ez az, amit még egyik vallás sem tudott megtenni.
A számotokra szent könyvből idézni meg nevetséges, miért is kéne bármelyik mesekönyvet bizonyító erejűnek elfogadni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!