A szent könyvek, pl. Biblia, Védák stb. Istenről az igazságot tartalmazzák, részigazságokat, vagy teljesen hamisak?
Mivel eddig egyetlen istent sem ismertünk meg ténylegesen ezért fogalmunk sincs. Vagy van köztük “isten szava” vagy lehet egyik sem.
Hinni meg hihet mindenki amiben akar 🤷
Maradjunk annyiban, hogy egy biztos: VAN köztük olyan, amelyik nem igaz.
Az egyáltalán nem biztos, hogy van köztük igaz is. Azt inkább csak hiszik a hívei.
Konkrétan a Bibliáról lehet tudni, hogy 5% tuti igaz (néhány város, híres ember, stb) - jó része példabeszéd, amiről ugye nem azt nézzük, hogy igaz-e, és jó része tuti biztos, hogy hamis.
2. ra szavaztam.
De szerintem a biblia áll legközelebb a valósághoz.
Szia
Egyedül a Biblia írja magáról: " A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos. Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz." 2Timóteusz 3:16,17
Ezt az állítást a Biblia belső bizonyítékai támasztják alá, amely bizonyítékokat több millióan megvizsgáltak, és igaznak találtak. Én is alapos, hosszú időn át tartó vizsgálódás után arra jutottam, hogy a Biblia Isten szava, amelyben MINDENT elmond nekünk, mitől, hogyan lehet jobb az életünk már most, és hogyan szabadulhatunk meg a bűntől és a haláltól. Ja és azt is leíratta, mi mindent tett és tesz a mai napig ennek érdekében. Szóval érdemes górcső alá venni, mert benne van a jövőnk.
"Egyedül a Biblia írja magáról: " A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos. Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz." 2Timóteusz 3:16,17"
A Kegyes Korán egy az egyben Istentől érkező kinyilatkoztatás, tehát mondhatjuk hogy maga a Kegyelmes Allah írta és küldte nekünk a Koránt. A Korán tehát nem isteni ihletésű, hanem maga Isten szava.
Kedves Kzitus, ha alaposan megvizsgálnád volna a Bibliát, akkor talán belátnád, hogy az, amit te bizonyítèknak hiszel, valójában nem bizonyít semmit.
Azok a milliók, akik a Bibliát "vizsgálták", egyszerű hívő emberek voltak, akik nem igazán ismerik a tudományos módszert, ès így azt sem, hogy mit jelent valamit bizonyítani.
Az pèldául bizonyítva van, hogy a fajok más környezetben változhatnak, mert vègeztek ezzel kapcsolatos kísèrletet.
Na, most akkor miért is kérdezted, ha nem fogadod el az Igazságot?
A Biblia az alap, aki keresi Isten akaratát. Vagyis tudja, hogy Isten létezik és a Bibliában kap választ a kérdésére.
Zsoltárok 119:11
Szívemben őrzöm szavaidat, mint rejtett kincseket, nehogy vétkezzem ellened!
Zsoltárok 119:162
Uram, beszéded olyan boldoggá tesz, mintha nagy kincset találtam volna.
Így éljük meg, amikor Isten szól az Igéjén keresztül a szíveinkhez. Öröm van benne.
Viszont mi sem úgy indultunk neki a földi életünknek, hogy értsük Isten szavát. Az alábbi Igét éltük át.
1 Korintusi 1:9
Hû az Isten, ki elhívott titeket az õ Fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való közösségre,
1 Péter 1:15
Hanem a miképen szent az, a ki elhívott titeket, ti is szentek legyetek teljes életetekben;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!