A keresztény Biblia miért nem említi a Purgatóriumot?
A hívők több olyan dologban is hisznek, amit nem tartalmaz konkrétan a Biblia.
Vannak, akik abban hisznek, hogy a Harry Potter démoni, noha a Biblia nem említi, hogy a mágiát tartalmazó mesekönyveket tiltani kellebe. A Jehova tanúi abban hisznek, hogy a vértranszfúzió bűn, ami egy ostoba tanítás, hiszen ki tudja hány Tanú halt meg a tévesznéjük miatt.
A purgatórium legalább a gyors normális tanítás:
A protestáns téveszméknél magasabb szinten áll.
- egyrészt az erkölcstelen protestáns tanítással szemben az aljas emberek legalább szenvednek valamennyit, nem felejtik el a bűneiket, és nem jutnak automatikusan a mennybe.
- másrészt a korai kereszténységben a Biblia nem hivatkozási alap volt. Eleinte nem is egyértelműen meghatározott Biblia. Viszont tudjuk az apostoli atyák dokumentumaiból, hogy a korai keresztények nem utasították el a vízzel való leöntéses keresztséget sem (lásd a Didakhéban).
Én nem vagyok keresztény, de nekem a purgatórium egy szimpatikus tanításnak tűnik.
A purgatóriumot a hét dombon találták ki, hogy utána az onnan kiszabadító búcsúcédulát is lehessen árusítani a templomokban, piacokon a népnek. A pápaság magas költségeit fedezni kellett, és kell ma is.
Vegyetek búcsúcédulát, könnyező Mária szobrot, ócsón adom a fából készült feszületet, szerencsét hoz!
Csillió, csillió dolgot nem említ.
Buddha is azt mondta, amikor istenről kérdezték, hogy ilyenekkel ne foglalkozzanak csak meditáljanak.
Biblia is hasonló. Miért említene olyan dolgokat, amik lényegileg nem viszik előre a tanulót?
Jézus beszél a börtönről, a római katolikus hívek szeretik purgatoriumnak értelmezni.
Jézus azt tanította, hogy hit által van üdvösség, a római klérus 500 éve azt hirdette, hogy a bucsucedula megvásárlásával lehet szabadulást nyerni a "purgatoriumbol".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!