Ha reinkarnálodnánk akkor Jézust nyugodtan lehetne nevezni hazugnak?
A Jézusi út egy hiteles, működő, kivezető út ebből a körforgásból, amit ha életed során helyesen jársz, halálod után a "kulcsot" használva bebocsátást kapsz egy mennyei birodalomba.
....ha nem követed helyesen, és nem jársz semmilyen másik spirituális kivezető úton, akkor pedig újra -és újra leszületsz.
Szerintem nem ismerjük az eredeti tanításait, nem tudjuk, hogy amik az evangéliumokban vannak, mennyire származnak tőle, és mennyire nem. Lehet a jézusi tanítások egy része eredetileg nem is tőle való, csak az ő neve alatt terjesztették az evangéliumírók.
Jézus nem valószínű, hogy hitt a reinkarnációaban, mivel zsidó ember volt, a zsidó vallásban meg tudomásom szerint nem hittek abban. De egyébként ha kiderülne, hogy van reinkarnáció, Jézus nem lenne hazug, csak egyszerűen nem tudott róla, nem hitt benne. Számomra Jézus nem volt isten, tehát tehát belefér az, hogy nem tudott a reinkarnációról.
"Szerintem nem ismerjük az eredeti tanításait, nem tudjuk, hogy amik az evangéliumokban vannak, mennyire származnak tőle, és mennyire nem."
De, tudjuk. Tessék szépen utánajárni. Fogadok, hogy egy könyvet sem olvastál arról, hogy miért hitelesek az evangéliumok
Keresztény voltam, olyannyira, hogy egy neoprotestáns gyülekezetben is prédikáltam. Ismerem az evangéliumokat, de ma már nem tartom hitelesnek őket.
8#
Megkérdezhetem miért -hogyan jutottál el oda, hogy az evangéliumok nem hitelesek?
Inkább visszakérdeznék: miért kellene hitelesnek tartanom őket?
Az evangéliumok nem olyan művek, mint Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok című műve, amiben valódi életrajzi írások vannak. Mikor Plutarkhosz Nagy Sándorról ír, különválasztja a hagyományokat, legendákat. Plutarkhosz ezekről nem ír, vagy ha igen, akkor nem állítja tényként. Ezzel szemben az evangéliumok tényként állítanak kirívóan csodás dolgokat, ráadásul még azt sem lehet tudni, kik a szerzők. Csak a 2. századtól ismert a Máté, Márk, Lukács, János név, gondolom azért, hogy hitelesítse az evangéliumokat a hívek előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!