Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményed erről? Nyugodt...

Mi a véleményed erről? Nyugodtan leszedheted a fejem!

Figyelt kérdés
Szóval, én katolikus vallású vagyok, mégismegvan a véleményem. A Biblia azt mondja, hogy Isten szeret minket... Hát szerintem a frászt szeret! Akkor megadna nekünk mindent, és szerintem ha van Isten, akkor túl akaratos, és képes egy életre megsértődni Éván és Ádámon. Na persze, és még én vagyok a sértődős...
2010. máj. 27. 13:33
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
56%
Aki szeret az nem ad meg mindent. Akkor csak egy elkényeztetett kis p.cs leszel.
2010. máj. 27. 13:39
 2/22 anonim ***** válasza:
Ezek után azt tudom tanácsolni, hogy hagyd a fenébe a vallásokat!
2010. máj. 27. 13:40
 3/22 anonim ***** válasza:
én nem vagyok hívő, illetve nem tartozom egyik egyházhoz sem. talán a sorsban hiszek és abban hogy semmi sem véletlen. egyébként gondolj bele, ha mindened meglenne amit csak akarsz akkor nem lenne értelme semminek. ha mindig csak boldog lennél, akkor nem is tudnád mi az a boldogság, nem is értékelnéd hiszen a rossz dolgok is kellenek , hogy az ember örülni tudjon a jónak. a másik dolog pedig az , hogy sokmindent meg kell tenni a boldogságért is. nem elég csak ülni és várni hogy boldog legyek.
2010. máj. 27. 13:43
 4/22 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk az azért nem lenne olyan rossz, ha a mindenható erejével eltörölné a betegségeket.
2010. máj. 27. 13:51
 5/22 anonim ***** válasza:
30%
Csak egy kicsit gondolkodnátok a tyúk agyatokkal. Nincs semmiféle Isten, ugyanúgy nincs mint a Mikulás és Jézuska. Az ember találta ki magának, hogy értelmet adjon a meg nem értett dolgoknak.
2010. máj. 27. 13:55
 6/22 anonim ***** válasza:
7%
A fenébe, hogy ez eddig nem is jutott az eszembe!
2010. máj. 27. 13:55
 7/22 anonim ***** válasza:
36%

"A Biblia azt mondja, hogy Isten szeret minket... Hát szerintem a frászt szeret! Akkor megadna nekünk mindent, és szerintem ha van Isten, akkor túl akaratos, és képes egy életre megsértődni Éván és Ádámon."

Ó, ami ott történt nem egy megsértődés volt, hanem egy próba, mennyire működik a teremtménye. Ha építenél egy robotot, akkor nem próbálnád ki, hogy működik-e, nehogy hülyeséget csináljon? :-) Hülyeséget csinált, ezért keletkezett a halál. Az ember ajándéka a szeretet, boldogság, törődés, emberség ezerszer többet érnek, mint a földi dolgok.

"Na persze, és még én vagyok a sértődős..."

Maradjunk a robotos példánál: Ha építenél egy robotot, és ott van egy atombomba, világ elpusztító beindító-gomb, és megnyomná, nem lennél mérges??? ;)

2010. máj. 27. 14:00
 8/22 anonim ***** válasza:
21%
A TÉLAPÓ létezik!A húsvéti nyuszi mondta!
2010. máj. 27. 14:01
 9/22 anonim ***** válasza:
39%
ez nem vicces...
2010. máj. 27. 14:03
 10/22 anonim ***** válasza:
72%

Lehet, hogy Isten azt akarja, hogy megtapasztaljuk a bánatot, hogy megtanuljuk mi is az igazi boldogság. Az élet nem fenékig tejfel, de mindig pozitívan kell előre nézni és nem feladni.

(Egy volt öngyilkos jelölt)

2010. máj. 27. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!