Mi a véleményed erről? Nyugodtan leszedheted a fejem!
I. János levél:4:9 Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa.
Zsoltárok könyve:145:8 Irgalmas és könyörületes az Úr, késedelmes a haragra és nagy kegyelmű.
Zsoltárok könyve:145:9 Jó az Úr mindenki iránt, és könyörületes minden teremtményéhez.
Mózes V. könyve:4:24 Mert az Úr, a te Istened emésztő tűz, féltőn szerető Isten ő.
A Földtől távoli bolygón fejlődött ki az élet, az Idegenek csak "ledobták" ide a csíráit, nem istenek, hogy vigyázzanak az elvetett magra. Csak az élet hírnökei, akik szerte az univerzumban szétszórni igyekeztek az életet. Ezért vagyunk "magunk' a problémáinkkal. Nincs itt szó semmiféle sértődésről, az élőlények jelentős részénél előfordul, hogy az utód "kirepül a fészekből" erről van itt szó, csak itt az eredeti családot adó "szülők" hagyták sorsára csemetéjüket. :)
Ez is egy lehetőség. XD
És nem vagyok őrült amúgy, a hangok is megmondták. XD
Ha Isten mindenható, akkor gonosz kell, hogy legyen. Mert
Ha Isten képes megakadályozni a gonoszt, de nem teszi, akkor gonosz maga is.
Ha Isten meg szeretné akadályozni a gonoszt, de képtelen, akkor nem mindenható.
Ha Isten képes a gonosz megakadályozására és meg is teszi, akkor hogy létezhet gonoszság a világban.
Ha Istennek sem lehetősége sem, sem szándéka nincs a gonosz meggátolására, akkor miért nevezzük Istennek?
"Ha Isten képes megakadályozni a gonoszt, de nem teszi, akkor gonosz maga is."
Szerinted mit mondott a Jelenések könyvében? Amikor az Idő lejárt, minden lezárul, mindenki megkapja a büntetését. Isten pedig az embereket nem irányítja, mert szabad akaratot adott. A gonosz pedig a bűnök elkövetésének következménye, így pusztítja a világot. A bűn e tökéletlen világ létéig fenn kell, hogy maradjon, mert csak tökéletes világban nem létezik a rontás.
"Ha Isten meg szeretné akadályozni a gonoszt, de képtelen, akkor nem mindenható."
Isten a Jelenésekkor ítéletet mond. Mert az embernek bizonyítania kell, hogy képes bűneit megbánni, méltó a mennyek kapuira.
A haragja azért van, mert szeret minket, félt minket... te nem vagy mérges a gyerekedre (ha van, ha nincs, akkor képzeld el, mintha lenne), ha mondjuk, kiszaladna az útra, de te megtiltottad neki, hogy ne tegye? te is leszídnád, nem? Plusz, ott van a szabad akarat, ami eléggé fölforgatja a dolgokat. Isten azért nem teremtett robotokat, hogy mi, önszántukból szeressük őt.
És még vmi: Isten a Biblián át szól hozzánk. Ha nem olvasod, vagy nem jársz templomba, gyülekezetbe, akkor hogy szóljon hozzád? Max. érzések útján, de az nem vmi hatásos.
szokták azt mondani, hogy "hiszem, ha látom". Komolyan azt hiszed, hogyha megjelenne előtted, akkor elhinnéd? Nem azt gondolnád, hogy csak álmodtad, vagy beképzelted magadnak?
Egy picit elkalandoztam a tárgytól. Lényeg: én nagyon sokszor megtapasztaltam, hogy szeret. És nekem ez elég.
70%
Ó, azt te csak hiszed, hogy nem szól hozzád! Egész életedben csak is csak hozzád szól. Döntésekben, cselekedetekben, a Krisztus megvallásában stb. csak is csak hozzád szól! Nem is tudod, ha őt követed, és a legtöbb döntéseiben mellé állsz, mi fog téged eltölteni! Ha Istenben bízol, nemcsak a mennyországban fogod őt megtapasztalni, hanem itt a Földön is! Istenre ne úgy nézz, mind egy szigorú apára, aki téged kínoz, hanem egy olyanra, aki nem akar téged elveszíteni! Nem, nem, hogy is akarna, hiszen híveiből is egyre kevés van! Hogy akarna téged elhagyni, ő akkor hozzád fog menni, ha te is akarsz hozzá közelíteni!
Az első dolog: hit, bizalom. Ha te szomorkodsz, és kételkedsz abban, hogy fog neked segíteni, az - szerintem te is így gondolod -, az már nem is igazán hit, hanem félelem. Istentől nem félni kell, hanem szeretni. Ne placebóként fogd fel, mert Isten, ha őmellé állsz, ő vissza fog neked jelezni.
Döntsd el: hinni akarsz, vagy nem. Ha az utóbbi, akkor nem gondolod ezt az egészet komolyan, akkor ennek nincs semmi értelme.
Ha hinni akarsz, akkor kövesd őt, és figyelj, fülelj, mert Isten bármikor hozzád szólhat, de ha ilyet tapasztalni fogsz, akkor már nem fogsz azzal törődni, milyen módon fog ő beszélni, de érteni fogod.
Próbáld ki (nem veszítesz semmit, ha nem akarod, nem muszáj): Életedet alakítsd Isten felé, akkor hozzád fog szólni. Bízz benne! Ha másban nem is igen tudsz megkapaszkodni első látásra, szerintem, ha akarsz hinni, ezt fogadd el: Isten sokkal több érzelemmel van tele, mint az ember. Ha te neki jót akarsz tenni, és szeretni fogod, akkor szerinted nem fogja meghatni, hogy melléálltál? Dehogyisnem.
És neked ezt nem a Jehova Tanúja, vagy egy katolikus pap, vagy egy protestáns lelkész mondja neked, hanem egy egyszerű fiatal korú ember, aki kezdetben ugyanúgy gondolkozott, mint te, aki már ezt megtapasztalta, és élete legnagyobb boldogsága volt hinni.
Ámen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!