Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményed erről? Nyugodt...

Mi a véleményed erről? Nyugodtan leszedheted a fejem!

Figyelt kérdés
Szóval, én katolikus vallású vagyok, mégismegvan a véleményem. A Biblia azt mondja, hogy Isten szeret minket... Hát szerintem a frászt szeret! Akkor megadna nekünk mindent, és szerintem ha van Isten, akkor túl akaratos, és képes egy életre megsértődni Éván és Ádámon. Na persze, és még én vagyok a sértődős...
2010. máj. 27. 13:33
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

azt hiszem felfogás kérdése, hogy ki mit hisz istenről vagy istennek.

számomra vicc az egész vallásosdi....kb

az hogy vmiben hinni kell, és kell vmi kapaszkodó az életben, ha nehéz helyzetbe kerülünk. aláírom!

de hogy ez egy párezer éves elavult "könyvecske" legyen a dogmáival, a kitalált történeteivel, a mesebeli jeleneteivel és az elvont hívőivel....kössz nem!

valahol biztos van egy határ a kettő között...legalábbis remélem.

am meg.... ne felejtsük h ki indította a legtöbb vallásháborút, és miért vannak harcok ma is... és ez jó? ebből merítik az erkölcsöt??

persze ez az egész kis monológom, csak pár tény sarkítása... meg lehet kövezni.

2010. jún. 10. 20:02
 22/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, hány éves vagy? Arról még nem hallottál, hogy a teremtéstörténet egy szimbolikus történet arról, hogy az emberiség (Ádám és Éva, azaz férfi és nő) elutasította Istent és tudatosan elfordult tőle. Ennek eredménye lett a halál. Nem azért, mert Isten megbüntette őket, hanem mert Isten maga az örökkévaló élet, és ha kizárod, magad is tudod, mi marad. Szabad akaratunk van, kialakíthattuk volna a mennyországot itt a földön Isten nélkül is de nem tettük, hanem leromboltunk mindent, most meg sírunk,hogy Isten miért hagyja. Mi miért hagyjuk?

Nem Isten kezdte a keresztes háborúkat hanem emberek. Nem Isten okozza a szenvedést, hanem mi magunk, egymást gyűlölve, letiporva. Jézus eljött hogy megmutassa, hogyan kell élni. Látod, hogy halt meg. Amikor Jézus megjövendölte Jeruzsálem pusztulását, nem átkozódott, nem fenyegetőzött hanem sírt, mert ebben a világan nem Isten pusztít, hanem mi magunk. Pedig tudjuk, mit kéne tennünk. De az eredendő bűn miatt "halottak" vagyunk, és így Isten nem tud sokat kezdeni velünk. Nem azért, mert nem mindenható,hanem mert ezek a szabályai az általa teremtett világnak.

2010. jún. 13. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!