Komolyan ennyire logikátlan vallás hogy lehet a katolikus vallás, hogy nagypénteken csak annyi a böjt szabály hogy nem lehet húst enni, tehát akkor Homárt és szarvasgombát is lehet enni?
Számomra hihetetlen hogy ma Csak annyi a böjt szabály, hogy nem lehet húst enni, hol itt a böjt azt hogy mindenféle finomságokat sajtokat, homárt, édességet nyugodtan lehet enni... ez nem böjt ez egy vicc, ma amikor már mindenki vegetáriánus vegán nem kéne a korral haladni? A katolikus egyháznak is de hát abba a korban amikor még a hús volt az ünnepi kaja, ez kb. a középkor..
"Jobban tennéd ha érdekelne, mert a böjt is igazolja az iszlám állítását miszerint a keresztények meghamisították."
Mit hamisítottak meg keresztények? A böjtöt? Hogy lehet a böjtöt meghamisítani?
"Korábban a kersztények is úgy böjtöltek ahogy a muszlim."
Továbbra is, a muszlimok vették át a keleti keresztények böjti szokását. A keresztények nem böjtölhettek úgy, mint a nem létező muszlimok.
"A kérdés arról szól hogy másoknak is feltünt, a keresztény böjt nem más mint nevetséges, vicc kategória."
Nem erről szól, javaslom olvasd el újra.
"Az értelmes ember nem óvakodik az igazságtól hanem keresi azt."
Pontosan, de az iszlámban, amit egy hamis próféta alapított vegyítve a keresztény-zsidó vallást arab hiedelemvilággal, nem fogja megtalálni az igazságot.
"Szerinted Jézus azt mondta menj és böjtölj ahogy neked tetszik?"
Jézus nem mondta, hogy kell böjtölni. A korai keresztények az ószövetségi zsidó szokásokat folytatták eleinte, később ettől eltértek.
"Pedig a Biblia írja hogy Jézus negyven napig böjtölt."
Igen, akkor éppen ott 40 napig, máskor meg lehet rövidebb ideig, nem derül ki, a Biblia csak ezt az egy böjtöt említi, amivel felkészült küldetésére. Egyébként ez nem egy évente visszatérő rendszeres alkalom volt.
"Ebből logikusan következik hogy az emberek azért böjtöltek 40 napig úgy hogy egész nap nem ettek ittak csak naplemente után, mert Jézus ezt tanította."
Ebből semmi ilyen nem következik. Nagyjából annyira logikusak a következtetéseid, mintha azt mondanám, hogy ma kék gatyát vettem fel, szóval szeles idő lesz.
"Vagy éppen a keleti keresztények komolyabban vették a vallást és kevésbé hamisították meg mint a nyugati keresztények."
Újra ez a hamisítás... Ezt a kijelentésed hogy kell érteni? Mit hamisítottak meg kevésbé? Esetleg más a teológiájuk?
"Mit hamisítottak meg keresztények? A böjtöt? Hogy lehet a böjtöt meghamisítani?"
Hát úgy hogy 40 napos böjt volt előírva a keresztényeknek úgy hogy naplementéig nem ehettek. Ebből lett 1 napos böjt ami alatt háromszor esznek :) Ez mi ha nem hamisítás? :)
"Továbbra is, a muszlimok vették át a keleti keresztények böjti szokását. A keresztények nem böjtölhettek úgy, mint a nem létező muszlimok."
A rendelkezése álló infok alapján az látszik hogy az iszlám igazat állít. A Biblia 40 napos böjtött írt, tudjuk hogy korábban a keresztények is naplementéig arották a böjtöt. Az pedig nevetséges magyarázat részedről hogy Jéuzus nem mondot semmit a böjtről, csak azt hogy mindenki böjtöljön ahogy akar. Azt írja az Újszövetség hogy eltorzult az emberek arca a böjttől ami arra utal hogy hosszan böjtöltek egész nap.
"Nem erről szól, javaslom olvasd el újra."
Nem csak erről de erről is.
"Pontosan, de az iszlámban, amit egy hamis próféta alapított vegyítve a keresztény-zsidó vallást arab hiedelemvilággal, nem fogja megtalálni az igazságot."
Mi nem igaz az iszlámban?
"Jézus nem mondta, hogy kell böjtölni. A korai keresztények az ószövetségi zsidó szokásokat folytatták eleinte, később ettől eltértek."
Te komolyan azt hiszed hogy Jézus nem mondott erről semmit? Azt írja a Biblia hogy Jézus 40 napig böjtölt. Szerinted senki nem kérdezte tőle hogyan kell böjtölni? Nyilván kérdezték. És szerinted mit válaszolt? Hogy menj és böjtölj ahogy akarsz? :))) Csak egy kamu hippi keresztény gondolhatja hogy ezt volt a válasza:)
"Ebből semmi ilyen nem következik. Nagyjából annyira logikusak a következtetéseid, mintha azt mondanám, hogy ma kék gatyát vettem fel, szóval szeles idő lesz."
Tehát szerinted nincs semmi összefüggés abban hogy Jézus a Biblia szerint 40 napot böjtölt, azzal hogy a keresztények is korábban 40 napot böjtöltek? :) Puszta véletlen? :)))
"Újra ez a hamisítás... Ezt a kijelentésed hogy kell érteni? Mit hamisítottak meg kevésbé? Esetleg más a teológiájuk?"
Úgy kell érteni hogy a keleti keresztények em hagyták el a Jézus által előírt böjöt szabályait.
"Hát úgy hogy 40 napos böjt volt előírva a keresztényeknek úgy hogy naplementéig nem ehettek."
Mutasd meg a Bibliában, hogy ez elő van írva.
Amúgy:
Sehol sincsenek olyan dolgok, amiket te hazudozol össze-vissza.
"Mi nem igaz az iszlámban?"
Milyen szempontból?
"Te komolyan azt hiszed hogy Jézus nem mondott erről semmit?"
Veled ellentétben én nem a képzelgéseimre hallgatok, hanem arra, ami le van írva. Ez alapján Jézus nem mondta, hogy pontosan miként böjtöljenek.
Amúgy megjegyzem, Jézus 40 napon át nem evett (ez a fentebb linkelt idézetekből is egyértelműen látható), a mohamedánok se esznek 40 napon át?
"Úgy kell érteni hogy a keleti keresztények em hagyták el a Jézus által előírt böjöt szabályait."
Jézus továbbra se írt elő szabályokat erre vonatkozóan. Ezért nem is idéztél egyetlen ilyet se tőle. Valószínűleg az általad lapozott keresztényellenes iszlám oldalak se tudtak, ahonnan te tájékozódsz. (Nem gondolom, hogy saját kútfőből írnál te bármit is.)
"Mutasd meg a Bibliában, hogy ez elő van írva."
Azt írja Jézus 40 napig böjtölt. Tudjuk hogy a régi keresztények naplementéig nem ettek ittak. Az általad idézett versekben is azt írja "elváltoztatják az arcukat" ami hosszú egésznapos böjt esetében lehetséges. Szóval ha ezeket mind számításaba vesszük akkor eljutunk a kötelező egész napos böjtig. Nyilván konkréran is benne volt az Újszövetségben de kivették azt a részt.
"Milyen szempontból?"
Úgy hogy számodra mi nem elfogadható az iszlám tanításból?
"Veled ellentétben én nem a képzelgéseimre hallgatok, hanem arra, ami le van írva. Ez alapján Jézus nem mondta, hogy pontosan miként böjtöljenek."
Tehát akkor szerinted Jézus azt mondta böjtölj ahogy akarsz? :) Ahogy mondtam csak egy hippi keresztény állíthat ilyet.
"Amúgy megjegyzem, Jézus 40 napon át nem evett (ez a fentebb linkelt idézetekből is egyértelműen látható), a mohamedánok se esznek 40 napon át?"
Mivel Jézus próféta, lehet hogy ő 40 napig nem evett és ivott, de egy átlag ember nyilván erre nem képes de arra igen hogy 40 napig naplementéig böjtöljön. A régi keresztények így is tettek. És hogy böjtöltök ma ti kersztények? Egy napig tart, háromszor ehettek, és még jól is lakhattok. Ez nem böjt. Ez nevetséges vicc kategória és a böjt kigúnyolása.
"Valószínűleg az általad lapozott keresztényellenes iszlám oldalak se tudtak, ahonnan te tájékozódsz. (Nem gondolom, hogy saját kútfőből írnál te bármit is.)"
Semmiyen muszlim forrásból nem idéztem. Miért hazudsz? A Bibliából idéztem és egy keresztény oldalra hivatkoztam:
"Nyilván konkréran is benne volt az Újszövetségben de kivették azt a részt."
Ha benne volt, mutass rá bizonyítékot. Akkor én is állíthatok bármit, hogy benne volt a Koránba, csak kivették a mohamedánok.
"Úgy hogy számodra mi nem elfogadható az iszlám tanításból?"
Lényegében semmi, amit meghamisítottak Isten igazi, eredti tanításából, amit a Szentírásban olvashatunk.
"Mivel Jézus próféta, lehet hogy ő 40 napig nem evett és ivott, de egy átlag ember nyilván erre nem képes de arra igen hogy 40 napig naplementéig böjtöljön."
A Biblia szerint 40 napig nem evett és nem ivott. A mondatod második részével pedig te akarod éppen meghamisítani a böjtöt. Nem ezt róttad a szemünkre pont?
"Semmiyen muszlim forrásból nem idéztem."
Hol állítottam, hogy azokból idéztél? Bár a bibliai idézeteket nyilván onnan veszed, mert te magad sose olvastad Isten szavát.
"Ha benne volt, mutass rá bizonyítékot. Akkor én is állíthatok bármit, hogy benne volt a Koránba, csak kivették a mohamedánok."
A Korán hitelessége tudományos tény. A Biblia hitelessége viszont nulla. Bármit kivehettek vagy hozzátehetettk vagy átírhatták.
"Lényegében semmi, amit meghamisítottak Isten igazi, eredti tanításából, amit a Szentírásban olvashatunk."
Tehát egyetlen példát sem tudsz monadni :) Egyszerűen csak ragszkodsz a keresztény vallásodhoz akkor is ha az egy össze vissza hamisított vallás. Tipikus fanatikus keresztény hozzáállás.
"A Biblia szerint 40 napig nem evett és nem ivott. A mondatod második részével pedig te akarod éppen meghamisítani a böjtöt. Nem ezt róttad a szemünkre pont?"
Miért akarnám én megamisítani? :) Ott a keresztény oldal ami azt írja keresztények 40 napig böjtöltek naplementéig. A zsidók például csak néhány napot böjtölnek de ők is naplementéig. Ezekből mind azt a következetést lehet levonni hogy az Isten által elvárt böjt hosszabb ideig tart és napon belül naplementéig nem lehet enni inni. Ezt ma csak a muszlimok tartják be. Ez az 1 napos keresztény böjt ami nem is böjt mert háromszor lethe enni és jóllakni nem is böjt hanem vicc kategória és köze nincs a Bibliához.
"Hol állítottam, hogy azokból idéztél? Bár a bibliai idézeteket nyilván onnan veszed, mert te magad sose olvastad Isten szavát."
Azt írtad ezeket egy muszlim oldalról vettem, pedig nem. Láthatod hogy a Bibliából és egy keresztény oldalról.
Egyébként nem válaszoltál a kérdésemre. Szerinted akkor Jézus azt mondta böjtöl úgy ahogy kedved tartja? :) Például ha egy keresztény azt mondja, ő egy órát nem eszik húst, akkor ezzel le is tudta a böjtöt? :)))
"A Korán hitelessége tudományos tény."
Az a baj, hogy nálad a tudományos tény szinonima az iszlám mitológiával.
"Tehát egyetlen példát sem tudsz monadni"
Most miért kéne példákat felsorolni? Ennyire debil nem lehetsz te sem. De akkor mondok, hogy örüljön kis szíved. Például számomra nem elfogadható, hogy Mohamed próféta. Talán ez a legfontosabb eleme, mivel egy hamis próféta, így minden tanítása téves.
"Miért akarnám én megamisítani? :)"
Fogalmam sincs, hogy mi az oka, de rendszeresen teszed. Talán egyszerű provokáció, talán hited annyira gyenge, hogy ilyen primitív módszerekkel kell erősítened magad számára is. Lényegében az iszlámot képtelen vagy önmagában definiálni, csak a kereszténységhez képest tudod.
"Azt írtad ezeket egy muszlim oldalról vettem, pedig nem. Láthatod hogy a Bibliából és egy keresztény oldalról."
Na ne nevettess. Azzal se voltál tisztában, hogy Jézus 40 napon át böjtölt, de egyáltalán nem úgy, mint a mohamedánok, hanem 40 napon át nem ivott és nem evett. Ha a Bibliából vetted volna, akkor ezzel is tisztában lettél volna. Őszintén, kit nézel te ennyire hülyének?
"Szerinted akkor Jézus azt mondta böjtöl úgy ahogy kedved tartja?"
Jézus nem szabta meg, hogy kell böjtölni. Azt mondta, hogy imádkozzunk és böjtöljünk. Az Ószövetség előírta módját, de ott inkább a vezeklés egy formája volt.
Jézus nem arab volt, hanem zsidó.
Jézus nem ramadán böjtöt tartott (nappal semmi, este dáridó), nem katolikus böjtöt tartott (halragu homárral, mézes kaláccsal) hanem 40 napig sem nappal sem éjjel nem evett semmit. Még kenyeret sem, azért kísértette meg az ördög, hogy változtassa a köveket kenyérré. Ha a katolikus böjtöt tartotta volna, és kenyeret evett volna, csak húst nem, akkor az ördög azt mondta volna neki, hogy változtassa a köveket hússá.
"Az a baj, hogy nálad a tudományos tény szinonima az iszlám mitológiával."
Én most a tárgyi hitelességről beszélek. A Korán bizonyítottan változatlan 1400 éve, a Bibliát viszont bizonyítottan össze vissza hamisították.
"Most miért kéne példákat felsorolni? Ennyire debil nem lehetsz te sem. De akkor mondok, hogy örüljön kis szíved. Például számomra nem elfogadható, hogy Mohamed próféta. Talán ez a legfontosabb eleme, mivel egy hamis próféta, így minden tanítása téves."
Eddig is világos volt hogy egy agyhalott szektás keresztény vagy :), de ez az ézért mindent elmond rólatok. Tudom hogy nem fogadod el Mohamed prófétát. A kérdés az hogy miért nem. Egyetlen konkrétumot nem tudsz mondani.
"Fogalmam sincs, hogy mi az oka, de rendszeresen teszed. Talán egyszerű provokáció, talán hited annyira gyenge, hogy ilyen primitív módszerekkel kell erősítened magad számára is. Lényegében az iszlámot képtelen vagy önmagában definiálni, csak a kereszténységhez képest tudod."
A saját Bibliádból idéztem és keresztény oldalt mutattam amik igazolják az iszlámot. Ezért mondom hogy ti keresztények a saját Bibliátokat is megtagadjátok csak hogy ne kelljen az iszlámnak igazat adni. Nyilván azért bizonyítom az iszlám igazát a Biblia felhasználásával mert ez a keresztényeknek szent könyve. A Bibliára elvilg nem mondhatnátok ti keresztények hogy nem igaz, de mégis megtanagadjátok.
"Na ne nevettess. Azzal se voltál tisztában, hogy Jézus 40 napon át böjtölt, de egyáltalán nem úgy, mint a mohamedánok, hanem 40 napon át nem ivott és nem evett. Ha a Bibliából vetted volna, akkor ezzel is tisztában lettél volna. Őszintén, kit nézel te ennyire hülyének? "
Téged nézlek hülyének. Egy agyhalott szektás keresztény vagy. Tisztában vagyok azzal hogy Jézus 40 napon át nem ivott és nem evett. Nyilván ezt nem várta el az emberektől de atz például elvárhatta hogy ők is 40 napig böjtöljenek naplementéig. A régi keresztények így is tettek.
"Jézus nem szabta meg, hogy kell böjtölni. Azt mondta, hogy imádkozzunk és böjtöljünk. Az Ószövetség előírta módját, de ott inkább a vezeklés egy formája volt."
Szerinted Jézus azt mondta csinálj amit akarsz? :) Böjtölj ahogy kedved tartja? :)) Ez is bizonyítja mekkora kamu hippi vallás a kereszténység.
"Jézus nem ramadán böjtöt tartott (nappal semmi, este dáridó),"
Ez egy keresztény hazugság hogy a ramadán esete dáridó. A ramadán alapból az önmegtartóztatásról szól.
"Még kenyeret sem, azért kísértette meg az ördög, hogy változtassa a köveket kenyérré."
Szerintetek Jézus maga Isten. Gondolod hogy az ördög annyira hülye hogy megkísérti Istent :) ? Ennyire agyhalottak vagytok? Ember nem lehet ennyire ostoba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!