Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ki hisz istenbe ki nem?

Ki hisz istenbe ki nem?

Figyelt kérdés

ÉN NEM HISZEK ISTENBE MÉGMEDIG:tezik Isten? Van bizonyíték Isten létezésére?

Kérdés: Létezik Isten? Van bizonyíték Isten létezésére?

Válasz: Létezik Isten? Érdekesnek találom, hogy ez a vita olyan sok figyelmet kap. Friss kutatások szerint a világon az emberek több, mint 90%-a hisz Isten vagy valamilyen felsőbb hatalom létezésében. Mégis az Istenben hívőkkel szemben elvárás, hogy valahogy bebizonyítsák az Ő létezését. Szerintem éppen fordítva kéne ennek lennie.

Valójában Isten létezését nem lehet bebizonyítani vagy megcáfolni. A Biblia egyenesen azt mondja, hogy hittel kell elfogadnunk a tényt, hogy Isten létezik – “Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.” (Zsidók 11:6) Ha Isten szeretné, akkor egyszerűen megjelenhetne és ezzel bebizonyíthatná az egész világnak, hogy létezik. De ha ezt tenné, akkor nem lenne szükség a hitre. “Jézus így szólt hozzá: ‘Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek.’ ” (János 20:29)

Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs bizonyíték Isten létezésére. A Biblia kijelenti, hogy “Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. Nappal a nappalnak adja át e szót, éjjel az éjjelnek adja tudtul. Nincs szó és nincs beszéd, hangjuk sem hallatszik, mégis eljut hangjuk az egész földre, szavuk a világ végéig.” (Zsoltárok 19:2-5) Ha megnézzük a csillagokat, próbáljuk megérteni az univerzum nagyságát, megvizsgáljuk a természet csodáit, gyönyörködünk a naplementében – akkor mindezekben megláthatjuk a Teremtő Istent, akire ezek mutatnak. Ha ez még nem lenne elég, akkor Isten bizonyítékát megtalálhatjuk a saját szívünkben is. Prédikátor 3:11 – “...az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta...” Van valami mélyen a lényünkben, ami felismeri, hogy van valami az életen és ezen a világon túl. Letagadhatjuk ezt az érzést intellektuálisan, de Isten jelenléte bennünk és rajtunk keresztül még mindig ott van. Mindezek ellenére a Biblia figyelmeztet minket, hogy lesznek, akik majd tagadják Isten létezését – “Azt gondolja magában a bolond, hogy nincs Isten!” (Zsoltárok 14:1) Tekintve, hogy az emberek 98%-a történelem során minden kultúrában, különböző civilizációkban, más-más kontinenseken hitt és hisz valamilyen Isten létezésében, lennie kell valaminek (vagy valakinek) aki ezt a hitet okozza.

Isten létezésének Bibliai érvei mellett vannak logikai érvek is. Először is ott van a lételméleti érvelés (ontológia). Ennek a legnépszerűbb formája az Istenről való elképzelést használja Isten létezésére. Azzal az Isten-definícióval kezdődik, hogy “akinél nagyobbat nem lehet kigondolni.” Ezután arról érvel, hogy létezni jobb, mint nem létezni, így a legnagyobbnak, amit ki lehet találni, léteznie kell. Ha Isten nem létezne, akkor nem Ő lenne a legnagyobb kitalálható lény – de ez ellenkezne Isten definíciójával. Másodszor van a teológiai érvelés. A teológai érvelés szerint annyira különleges az univerzum, hogy kell léteznie egy isteni szerkesztőnek. Például ha a Föld csak néhány száz kilométerrel közelebb vagy távolabb lenne a naptól, már nem lenne képes annyi életet hordozni, mint most. Ha a légkörben az elemek csak néhány százalékkal másképp lennének, máris minden élőlény meghalna a bolygón. Annak az esélye, hogy egyetlen fehérjemolekula véletlenül létrejön, 1 a 10243-hoz (ez egy 10-es szám, amit 243 nulla követ). Egyetlen sejt pedig több millió fehérjemolekulából áll össze.

A harmadik logikus érv Isten létezésére a kozmológiai érvelés. Minden hatás ellenhatást vált ki. Az univerzum és minden benne levő maga egy hatás. Valaminek lennie kellett, ami mindezt létrehozta. Valami olyan alapvető, amit nem okozott semmi és ami aztán azt okozhatta, hogy minden más létrejöjjön. Ez a valami pedig Isten. Egy negyedik érv neve erkölcsi érvelés. Minden kultúrában az egész történelem során volt valamiféle törvény. Mindenkinek van lelkiismerete. A gyilkosság, hazugság, lopás és erkölcstelenség majdnem mindenhol el van utasítva. Honnan máshonnan jött ez a jó és rossz iránti érzék,ha nem a szent Istentől?

Mindezek ellenére a Biblia szerint lesznek emberek, akik elutasítják a világos és tagadhatatlan létét Istennek és inkább egy hazugságban hisznek. Róma 1:25 – “Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett, aki áldott mindörökké. Ámen.” A Biblia azt is kijelenti, hogy az embereknek nincs kifogásuk, hogy miért nem hittek Istenben, “hiszen megismerték Istent, mégsem dicsőítették vagy áldották Istenként, hanem hiábavalóságokra jutottak gondolkodásukban, és értetlen szívük elsötétedett.” (Róma 1:20)

Vannak emberek, akik kijelentik, hogy nem hisznek Istenben, mert az “nem tudományos” vagy “nincs rá bizonyíték.” Valójában ha elfogadnák, hogy van Isten, akkor azt is el kéne fogadniuk, hogy felelősek neki és szükségük van a megbocsátására (Róma 3:23; 6:23). Ha Isten létezik, akkor el kell számolnunk neki a tetteinkkel. Ha nem létezik, akkor azt csinálhatunk amit csak akarunk, nem kell aggódnunk Isten ítélete miatt. Hiszem, hogy az evolúcióhoz azért ragaszkodnak olyan sokan a társadalmunkban, mert így jutnak az emberek más lehetőséghez, mint a Teremtő Istenben való hit. Isten létezik és ezt mindenki tudja. A tény, hogy néhányan olyan agresszíven próbálják cáfolni a létezését igazából még egy érv amellett, hogy ő létezik.

Engedj meg még egy érvet Isten létezésére. Honnan tudom, hogy Isten létezik? Onnan, hogy beszélek vele minden nap. Nem a fülemmel hallom, ahogy válaszol, de érzem a jelenlétét, a vezetését, és tudom, hogy szeret, és hogy szükségem van a kegyelmére. Voltak az életemben olyan dolgok, amiknek az egyetlen lehetséges magyarázata Isten volt. Ő csodálatos módon megmentett és megváltoztatta az életemet, így nincs más választásom, mint elismerni az ő létezését és örülni neki. Önmagában egyik érvelés sem győzhet meg bárkit, aki nem akarja elfogadni ezt a fájdalmasan tiszta igazságot. Végülis Isten létét hit által kell elfogadni (Zsidók 11:6). A hit Istenben nem egy vak ugrás a sötétbe, hanem egy biztos lépés egy világos szobába, ahol már ott van az emberek 90%-a.

Itt az Igével, a hittel kapcsolatos történeteket találsz.

Létezik Isten?

Egyszer egy keresztény ember elment a fodrászhoz, mert már nagyon hosszú volt a haja, és a nyár közeledtével kezdte zavarni. Hajvágás közben sokat beszélgettek a világ dolgairól, és amikor Isten is szóba került a fodrász ezt mondta:

„Én nem hiszek Istenben. Hinnék, ha létezne. De Isten nem létezik!”

„Miért mondod ezt?” – kérdezte a vendég.

„Nos, elég annyit tenned, hogy kimész az utcára vagy bekapcsolod a híradót, és egyből rájössz, hogy Isten nem létezik. Szerinted, ha Isten létezne, lenne ennyi beteg ember? Történne ennyi szörnyűség a világban? Lenne ennyi elhagyatott gyerek? Ha Isten létezne, nem lenne ennyi fájdalom és szenvedés. Nem tudom elképzelni, hogy az a szerető Isten, akiről szoktak beszélni, megengedné ezt a sok rosszat. Ezt a kérdést ilyen egyszerű megválaszolni.”

A keresztény kuncsaft elgondolkozott egy pillanatra, de végül nem mondott semmit. Amikor készen lett az új frizura és fizetés után távozott a keresztény férfi, meglátott egy koszos, büdös, igénytelen, tetves hajú embert a fodrász üzlete előtt. Hirtelen visszafordult az üzletbe és ezt mondta:

„Tudod mit!? Fodrászok nem is léteznek!” – mondta a fodrászának.

„Te meg hogy mondhatsz ilyet? Szerinted akkor ki csinálta meg az előbb a hajadat, ha nem egy fodrász?”

„Nem! Ha létzenének fodrászok, akkor nem látnék koszos, ápolatlan és tetves hajú embert az utcán, mint például az, aki az üzleted előtt álldogál.”

„Jaj, ne fárassz! Persze, hogy látsz ilyeneket! De szerinted mit kezdjek vele, ha egyszerűen arra nem veszi a fáradtságot, hogy bejöjjön hozzám? Nem fogok kimenni és beráncigálni, hogy levágjam a haját, és rendbe tegyem. Nem kényszeríthetem!”

Pontosan ahogy mondod!” – vágta rá a választ a keresztény férfi – „Ez itt a lényeg! Isten létezik! De a legtöbb ember nem keresi, nem megy hozzá, hanem elzárkózik előle. Maximum, kiált egy „Jaj Istenemet!” és kész. Ezért van a világban sok szenvedés és fájdalom, mert Isten senkit sem kényszerít arra, hogy őt kövesse!”

Róma 1,19-21: Mert ami az Isten felől tudható, nyilvánvaló számukra; mert az Isten megjelentette nékik: mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az Ő örökkévaló hatalma és Istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megérthető és átlátható; úgyhogy nincs mentségük.

Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették Őt, sem néki hálákat nem adtak, hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívük megsötétedett.

Előrebocsátom, nem vagyok sem vallásos, sem hívő, sem semmi. Azt is szeretném leszögezni, hogy senki meggyőződését nem akarom befolyásolni - mindenki azt gondol és abban hisz, amit és amiben akar.

Most, hogy a kötelező körökön túlestünk, nézzük meg közelebbről azt a téveszmét, miszerint ha Isten (Allah, Buddha, a Mátrix, Jah stb.) létezne, nem lenne ennyi tragédia, szörnyűség, igazságtalanság a Földön. Ez az érv nem állja meg a helyét, hiszen miért gondoljuk, honnan vesszük, hogy ez a bárhogyan is nevezett állítólagos felsőbb hatalom szükségszerűen jó és igazságos?! Véleményem szerint számos jel mutat arra, hogy tényleg van valami/valaki a háttérben, mégpedig egy jó nagy tréfamester, máskülönben nem lenne ésszerű magyarázat például az alábbiakra:

Miért van az, hogy az egészséges dolgok zöme élvezhetetlen? Tudjuk, hogy a sok só, a sok cukor, a "szenesre" sütött hús árt a szervezetnek, ugyanakkor a fűrészpor ízű teljes kiőrlésű kenyér vagy a párolt, íztelen tengeri hal egészséges. Nem fejlődhetett volna úgy a világ, hogy mindez pont fordítva van? Akár úgy, hogy napi X gramm füstölt sonka elengedhetetlen a szervezet számára, akár úgy, hogy agysejtjeink a párolt brokkolit érzik finomnak. Vagy vegyük az alkoholt: ellazít, jókedvre derít, káros hatásait azonban nem kell ecsetelni. Pedig akár alakulhatott volna úgy is, hogy ez a jó hangulatot előidéző szer kizárólag kedvező élettani hatásokkal bír (nem a napi 1 dl vörösborra gondolok). Vagy nézzük ezt: a napsütés pszichére gyakorolt jótékony hatása mindenki számára ismert, a nyári napfény egyet jelent a boldogsággal stb., de nem lehetett volna, hogy bőrrák helyett inkább gyógyítsa a rákot? Végezetül említhetném a csúnya és félelmetes nemi betegségeket is: ezek például miért kellettek?!

Azt hogy ki és hány nap alatt teremtette a világegyetemet, még vizsgálom...

Én nem hiszem,

hogy Isten nem létezik.

Én biztosan tudom,

hogy nem létezik.

És hála Istennek,

hogy nem létezik,

hiszen Isten létezése

annyi meg annyi problémát,

bonyodalmat okozott volna,

hogy az élet tulajdonképpen lehetetlenné vált volna.

Talán még nem gondoltad végig ezt abból a szemszögből,

amelyikből most én fogom elmagyarázni.

Talán eddig senki

nem is próbálta ebből a szemszögből végiggondolni ezt.

A keresztények azt állítják, hogy Isten teremtette a világot.

Ami azt illeti, Isten feltételezése szükségszerű

a teremtéshez.

A világ itt van.

Valaki csak megteremtette.

Akárki is teremtette meg,

az nyilván Isten.

De vajon mi következik ebből?

Amennyiben a világot megteremtették,

akkor fejlődés nem létezhet.

A fejlődés azt jelenti, hogy a teremtés folyamatos.

Hogy is van a keresztény mese?

Isten hat nap alatt teremtette meg a világot,

aztán a hetedik napon megpihent.

Azóta egyfolytában pihen.

Az egész teremtést befejezte

hat nap alatt.

Na most így hogyan lehetne

lehetőség a fejlődésre?

A teremtés azt jelenti: kész!

A pont kitehető.

A hatodik napon

kész lett.

És ez után már semmi lehetőség nincs a fejlődésre.

A fejlődés eleve sejteti,

hogy a teremtés nem teljes.

Így aztán mindig van lehetőség a tovább fejlődésre.

De Isten nem teremthet egy tökéletlen világot.

Az ellent mondana Isten természetének.

Ő maga tökéletes.

Így aztán bármi, amit ő alkot, szintén tökéletes kell, hogy legyen.

Sem ő nem fejlődik,

sem a világ, amit teremtett.

Minden halott mozdulatlanságba dermedt.

Ezért ellenezték a pápák mindig

Charles Darwin tanait.

Az az ember olyan ideával jött elő,

amiről tudták, hogy előbb-utóbb elpusztítja Istent.

Azok a pápák egész figyelmesek voltak.

Megértették,

hogy miféle következtetések vonhatók majd le a törzsfejlődés ideájából.

Az ember általában

nem kapcsolja össze a Teremtést és a törzsfejlődést.

Vajon miféle kapcsolat lehetne

Isten és Charles Darwin között?

Pedig van kapcsolat. Charles Darwin azt mondja,

hogy a teremtés jelen pillanatban is zajlik,

hogy a létezés mindig tökéletlen.

Soha nem is lesz tökéletes,

hiszen csak akkor fejlődhet tovább,

akkor érhet el újabb csúcsokat, újabb dimenziókat,

akkor nyílhatnak meg számára újabb ajtók, újabb lehetőségek.

Isten hat nap alatt befejezte a munkáját.

És nem is túl régen.

Négyezernégy évvel Jézus Krisztus születése előtt.

Nyilván Január elseje lehetett,

hétfő.

Nekünk mindig sikerül Istent belegyömöszölnünk

mindenbe, amit alkotunk.

Ezért Isten nyilván követi a naptárunkat is.

Ha engem kérdezel, szerintem

a legvalószínűbb az,

hogy hétfő volt, és Április elseje, Bolondok napja.

Az a nap

tökéletesnek tűnik egy ilyen feladathoz.

Alkotni egy tökéletes, előre gyártott létezést...

Ha a fejlődés lehetetlenné válik,

Az élet elveszíti a jövőjét.

Akkor csak a múltja marad.

Nem meglepő hát,

hogy a vallásos emberek mindig a múlt felé tekintenek.

Nekik csak az van.

Minden mást már készen kaptak.

Számukra semmi tennivaló nincs már a jövőben.

A jövőjük üres, teljesen üres.

2010. szept. 15. 18:15
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:

Kedves 15:29.

Jobb lenne ha az elején kezdenénk a dolgot, mert valószínűleg azok miatt nehezebb neked a megértés, amiket tanultál suliban, és ezek bekavarhatnak.

A fantáziálást példaként írtam...te amikor nekiállsz magadban elmélkedni, vagy álmodsz épp, akkor is egy számodra fizikai világban tevékenykedsz, gondolom nem kell részletezzem milyen egy álom...ugyanúgy érzékelsz abban, még sincs semmiféle külső világ...vagyis a saját elméddel teremtesz ily módon egy másik világot, és éppen abban tevékenykedsz. Ez gondolom tiszta. Másodrészről pedig a te elméd, nem az agyadban van...nem az agyad hozza létre a gondolataidat...hanem te magad...az agyad csupán transzformál neked, hogy észlelni tudj. Szóval az elméden belül van a valós világ is, ahogyan álmod idején. Az egyikben vannak szabályok, Isten által kötöttek, a másikban(álom) ott nem koncentrált a dolog, és képes vagy "természetfeletti" cselekedetekre is abban. A fizikai világ tehát nem egy külső dolog, hanem gondolatsor, Isten által koncentrált gondolatsor a mi elméinkre. Az embert félrevezeti az, hogy azt hiszi a fizikai világ hozza létre a tudatot...holott ilyen szervezett világegyetem tudat segítsége nélkül nem tud fenn maradni. A fizikai világot tehát meg kell előzze a tudatnak...anélkül nincs világ. Ahogyan számodra sincs a világ, amikor alszol(nem álom)...a tudatod pihen...így nincs semmi számodra. Szóval Isten az egyetlen létező tudat, ami valójában van, az Elme...hiszen ha körbenézel, minden a levegőben lóg a világegyetemben...nincs fogaskerék...pedig materiálisnak tartják...én azt mondom tehát, hogy a világ mentális. Isten tiszta gondolata az univerzum. Isten így mindennek a világban az istene...hiszen minden ő maga. Isten azért teremtette a világot, hogy életet adjon mindennek abban, fejlődésnek kitéve az egyedeket(lelküket), hogy azok felérjenek az Ő teljességéhez, és örök boldogságban uralva a mindenséget létezhessenek.

A Ferraris dologhoz pedig egy idézet saját szavaimmal Jézus Krisztustól az Újszövetségből.

Azt mondja Jézus, ha egy mustármagnyi hitünk lenne, akkor bármit át tudnánk alakítani a világban, akár egy hegyet odébb mozgathatunk akaratunkkal. A fizikai világot tehát akarattal és mindent felölelő intelligenciával Isten úgy hozza létre, hogy magából(mivel csak ő van) és magában teremti meg Gondolata(Ige) segítségével, szóval a fizikai világ mentális, hiába kézzel fogható(lásd álom, de azt már leírtam), mint a filmekben ilyen virtuális világ feeling. :)

bízom benne hogy valamennyire érthető volt így, ha van kérdésed szólj és válaszolok.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 29. 16:32
 42/65 anonim ***** válasza:

Hello LastOne.Left!

Én hiszek Istenben,mindenben egyet értek veled amit,írtál,Mindenben!,csak,ha szabad kérdezni:

Azt nem értem,hogy van pl. a szerelem,és ez az érzés hormonok miatt jön létre?(úgy tudom van olyan hogy szerelem-hormon)

akkor a szeretetet,lelkiismeretet,hitet,stb. is meg lehetne így biológiailag magyarázni?,

csak még nem jutott el oda az emberiség,hogy meg tudja magyarázni biológiailag ezeket a dolgokat,mint pl. a szerelmet?

Hívő szemszögből ettől félek én,hogy mindent meg lehetne magyarázni,mert jó,mindenképp kell lennie egy felsőbb hatalomnak fölöttünk de ha pl. a lelkiismeretet meg lehetne magyarázni,és befolyásolni lehetne,akkor az már a keresztény vallást...szóval nem tudom..

Remélem érted a kérdést,bocsi ha hülyeség...:)

2010. szept. 29. 20:16
 43/65 anonim ***** válasza:
52%

hello 20:16. :P

A szerelem miatt jönnek létre maximum a hormonok, leírtam, hogy a tudat megelőzi a fizikai síkot. Amikor nyugalomban ülsz otthon, és elkezdesz gondolkodni valami felkavaró dolgon, akkor a fizikumod elkezdi termelni a bizonyos vegyületeket...itt is a tudatod előbb volt, mint a kémiai/biológiai folyamat. Szerelem ugyanez...de azt ne felejtsük el, hogy a szerelem például az nem ragaszkodás...a szerelemben sincs olyan, hogy fáj, nincs negatív érzés, ahogyan a szeretetben sincs, mert az önzetlen. A szerelem elég kényes téma...mert ahhoz inspiráció kellhet, ilyen megérzés, hogy "ő az igazi"...ez nyilván akkor történik ha meglátod, de maga a boldogsághormon, azt hiszem valami ilyesmi neve lehet, nem vagyok biológus...de az az elméd érzése után kezd beindulni...nem úgy, hogy beindul és te "szerelmes" leszel. Te irányítasz, a tudatodból indul ki a dolog, hiába befolyásolja azt a fizikumodat ért hatások. :)

Szóval nem lehet se a hitet, se a valós szeretetet, se az igaz szerelmet, sem a lelkiismeretet megmagyarázni biológiailag, mert ezek az elme mozzanatai...ahogyan a gondolkodást sem tudjuk megfogni...csak azt tudjuk, hogy az agyunk dolgozik, amikor tesszük...:D

Egyébként szavakkal meg lehet magyarázni mi a lelkiismeret és a többieket, képes vagyok rá...sőt a lelkiismeretedet nem az, hogy befolyásolni tudod, hanem felerősíteni a hangját magadban...mert tudod olyankor a Szentlélek szól hozzánk...vagyis maga Isten, hiszen ő az igazi valóságunk/énünk, az Önvaló. :)

ha van kérdésed még szólj csak bátran. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 30. 09:44
 44/65 anonim ***** válasza:

Kedves LastOne.Left:

Köszönöm szépen a válaszod,sokat segítettél! :)

2010. szept. 30. 17:08
 45/65 anonim ***** válasza:
52%

Igazán nincs mit, szívesen bármikor. ;)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 30. 19:25
 46/65 anonim ***** válasza:

off: :D

LastOne.Left,

Van még egy kérdésem:te értesz a buddhizmushoz?mit gondolsz a vonzás törvényéről? a gondolat télleg teremtő erejű?Legalábbis annyira,hogy befolyásolni tudunk pár dolgot? Ezt a rajztanárom mondta,aki hisz ebbe. pl. ha akarsz valamit,és nagyon akarod,és hiszel benne hogy az lesz,és nincs semmi kételkedésed,hanem már előre elmondod magadban,hogy lesz,akkor tudsz befolyásolni dolgokat...

2010. szept. 30. 21:00
 47/65 anonim ***** válasza:
52%

kedves 21:00. :D

Egyem a hó lelked. :)

A tudat megelőzi a fizikai világot...vagyis konkrétan nincsen objektív univerzum, vagyis minden amit érzékelsz, az elmédben jelenik meg...így a világ mentális, azaz gondolat...szerinted mekkora ereje lehet akkor a gondolatnak, ha mindent az épít fel?! :D

Istennek azért vagyunk a képmásai, mert mi is képesek vagyunk a gondolatainkkal teremteni, ahogyan ő teszi. Mert ahogy Isten...mi is teremtő erők vagyunk...a fizikai testünket félrerakva most. Valójában mi nem a test vagyunk, hanem a tudat/elme...szóval ki tudod következtetni. De egy jó tanács...ha már a buddhizmust hoztad szóba...próbáld NEM a vágyaidat teljesíteni(teremteni), mert az nem feltétlenül vezet a teljes boldogsághoz, maximum időszakoshoz...de a vágyódás alapban egy érzelmi állapot, ahol fáj a szíved "x" dologért...s ez így akadály...főleg ha épp még nem sikerült beteljesíteni, mert türelmetlenné, idegessé , iriggyé és sorolhatnám mivé változtatod saját magad, ha ezt teszed. Szóval a jó taktika, ahogyan a rajztanárod mondta, hogy már tudod, hogy a tied, mindenféle belső izgalom és vágy nélkül, csak úgy simán, vagy nem is tudom, hogyan fogalmazzak, úgy viselkedsz, mintha már meglenne az, amit akarsz. De bármi is történik, mindig köszönd meg Istennek, mert őnélküle semmi nincsen. :P

üdv és sok sikert

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 1. 10:05
 48/65 anonim ***** válasza:

LastOne.Left

A válaszod elgondolkoztató, és némi logikus magyarázathoz is hasonló..

és igen, így el lehetne képzelni az egészet már. Csak, még is kicsit elképzelhetetlen az egész, egy "valaki" hogy tudja ennyire részletesen megteremteni az elméjében?

Mindegy ez nem annyira fontos..

hanem!Ha tegyük fel Isten elméjében élünk akkor, Isten egy fizikumi személy? Aki "elképzeli" az egészet?

Kicsit értelmetlen fogalmazás, mivel nem tudom már hogy irjam le :D

De akkor mielött megteremtette volna a világot, azelőtt mi volt akkor? Semmi? Mert az nem lehetett, és amikor megteremtette akkor mi volt ő?

Itt az elején nem vagyok tisztába, és nem értek egyet az egésszel, a többi "elképzelhető" hogy igaz, de a kezdet az .. Nos arra is ha válszolnál illetve egy féle magyarázatot ha adnál, kiváncsi vagyok .

Ja és például ez..

"De bármi is történik, mindig köszönd meg Istennek, mert őnélküle semmi nincsen. :P"

Ezt hogy érted? Sok ember például semmilyen vallással nem rendelkezik,nem is érdekli hogy van Isten vagy nincs.. Csak él.. És sok ilyen ember milliómos, sikeres, boldog..

Nos most már én nem az anyagi részét nézem hogy ha hiszel Istenben gazdag leszel attól..

hanem hogy irtad hogy ha Bármi is történik, meg kell köszönni mert az Istennek köszönhető.. és akiket fent említettem még sem köszönik, sem kérik, de mégis megvan és sikerül amit akarnak..

Vagy pedig, még nem értem a Biblia részében a zsidókat, majdnem olyanok mint a cigányok, Hitler nem hiába nyírta őket ki...

és még is akkoriban miért ők voltak Isten kiválasztott népe? Miért nem mondjuk, a négereket választotta, vagy valami civilizált és kulturált népet.

2010. okt. 1. 12:40
 49/65 anonim ***** válasza:

12:40. :)

Jól tetted, hogy macskakörömbe raktad a "valaki" kifejezést...mert igazából egy Elme az...azért írom nagybetűvel, mert valójában csak ez az Elme létezik, nincsen más dolog rajta kívül, mint létező. És ennek az elmének nincsen teste...csak maga, számunkra öt érzékkel megfoghatatlanul a kezdetben, amikor nincs fizikai világ. Szóval a LÁTSZÓLAGOS "semmi" van akkor jelen...ami Isten maga, és igazából a "semmi" kifejezést mi találtuk ki arra az esetre, hogy meg tudjuk különböztetni a valamitől...de értelmetlen ezzel foglalkozni, ugyanis nem létezik, tehát NINCS. Szóval Isten egy Elme, ami intelligenciában felöleli a mindent, tehát könnyedén eltervezhet egy világot magában a legapróbb részletekig...hiszen mindent tud, mert "Ő" a minden ugye...csupán a kezdetben nem jeleníti meg magát, mint fizikai világot. De ez a megjelenés, ez csak a mi emberi szemszögünkből érvényes, ugyanis Istennek minden egyetlen pillanatban zajlik, számára nem történik változás, mert Ő maga változatlan, így időn túl van(a világ folyamatos változását nevezzük időnek). Szóval lényegében Isten mindig ugyanaz, és ciklikusan jeleníti meg magából és magában az általunk fizikainak nevezett világot...:)

Próbáld meg kizárni ezt a "test dolgot"...az Elme( ami elméink is) test nélkül is él. Szóval azt sem értsd félre, hogy mi Istenben vagyunk...mert Ő is bennünk van, hiszen igazából nincsen semmiféle távolság köztünk, mert tér nincsen...csak érzet, ami a teret adja, ugye álmodban is messze van a torony, amit éppen nézel...de igazából nincsen messze, csak úgy érzed, hiszen minden benned van itt és most. :P

Figyelj csak, e mellé adok egy mondatot a tanításból, amit vallok, és azzal tudod elemezni e dolgot még egy kicsit, hogy jobban megérthesd a dolgot. :)

"Az egyetlen racionális gondolkodási mód csak az lehet, ha az univerzum és az Isten kapcsolatáról úgy gondolkodunk, hogy az univerzumot Istenen belüli gondolatnak tételezzük fel, az Istent pedig az univerzumon belüli életnek. Az Isten így saját képeit és képmásait tekinti, amelyek benne és nem rajta kívül vannak, így ad nekik életet még addig a fokig is, hogy az önállóság látszatával ruházza fel őket."

"Ezt hogy érted? Sok ember például semmilyen vallással nem rendelkezik,nem is érdekli hogy van Isten vagy nincs.. Csak él.. És sok ilyen ember milliómos, sikeres, boldog.. "

Nem az a gazdag akinek nagy a vagyona, hanem kinek kevés a vágya. Szóval te nem tudhatod, hogy boldog e...mert ha nem tudja a valót, hiába milliomos...a halálától fél mint a tűztől...fél, hogy bármelyik pillanatban elvesztheti vagyonát...

ez utolsó csak példa volt, hogy érezd a dolgot.

a zsidókról pedig felesleges bármit is beszélni...

Először is abban a térségben a zsidók kapták a feladatot...távol keleten is megvoltak az emberek...sőt Afrika déli részén is, meg Amerikában északon, délen egyaránt...csak ezek közül kettő maradt meg...Távol-kelet és a zsidóféle...a többit mi emberek pusztítottuk ki, és töröltük el majdnemhogy teljesen a tudatból...s mindezt az ember eredendő bűne miatt, az önzés végett. Kemény dolgok mocorognak a háttérben...ami mind az ember önzése miatt van jelen(de mostanában fog felocsúdni az emberiség, hogy valamit nagyon nem jól csinál)...A múltat ily módon ne bolygassuk, mert nem tudhatjuk mi történt...igaz a jelenből tudunk következtetni, de én megtartom magamnak ezt a véleményt, nehogy félreértsék sokan...egy a lényeg...hogy az ember alapvetően elfelejtette ezeket a dolgokat, amikről írtam neked, elfelejtették mivoltukat, azt, hogy mi a világ és mi Isten valójában...És e tévedés miatt viselkednek ilyen "gusztustalan" módon egymással, manipulálva egymást, átgázolva mindenen, hogy vágyaikat teljesítsék...Ezt a tévedést pedig most meg lehet szüntetni...az emberek saját magukat válthatják meg. :)

ui.: Nincs szükség arra, hogy megkülönböztessük az embereket(zsidó, néger, cigány, fehér, sárga...)...minden ember jó, csak van aki téved...de a szíve mélyén szeret mindent és mindenkit...ezt a szeretet bennük pedig az elfogadással, megértéssel, türelemmel, egy szóval az önzetlen szeretettel tudjuk felerősíteni. S tudom, hogy ha felismernék tévedésüket, saját maguktól változtatnának, mert onnantól tudják már az igazat. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 1. 13:24
 50/65 anonim ***** válasza:

LastOne.Left:

21:00-es vagyok: köszi,értem,bocs hogy értetlenkedtem...:D

2010. okt. 1. 15:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!