Mit tennél, ha egy erőszakos szektás meg akarna téríteni és nem tudnád sehogy levakarni?
Már mondtam: kérj tőlük kölcsön, még jobb ha elkezdesz nyomatni valami MLM dumát is.
el fognak kotródni, ha meg nem, legalább lesz pénzed :)
Én is elkezdeném őt téríteni.
Van egy metódusom, amivel egyszerre éreztetem azt, hogy én térek át az övére, és közben húzom őt az enyém felé.
Szóval megbotránkoztatni nem jó ötlet, hiszen az összes ilyennek arra áll a farka, hogy a vilâg rossz, és ő az, ami megmenti a bűnösöket.
A térítők első sorban nem azért vannak elküldve az emberekhez, hogy új híveket toborozzanak, hanem, hogy a meglévőket benn tartsák.
Gondolj bele, szerinted a vallási vezetők nem tudják, hogy ezek a térítők rohadul idegesítőek, ellenszenvesek?
Dehogy nem.
Sőt.
Ez pont arra van kitalálva, hogy démonizálják a külvilágot.
Ha heti 500 háznál elküldik őket a vasporos pitsába, az az érzetük lesz, hogy a külvilág zord, utálja őket...de bezzeg az ő közösségük az elfogadó, szeretetteljes, megértő.
Ha gondolkoznának is azon, hogy kilépnek, ezzel el lehet tántorítani őket, meggyőzni őket arról, hogy igazi szeretet csak a szektán belül van.
Szóval a jobb opció az, ha udvarias vagy velük, nem adod alájuk a lovat, és nem adsz nekik kapaszkodót.
Én szoktam nekik adni frissen sült sütiből is, elveszem a propaganda újságjukat, de egyébként mint egy unalmas szürke kő, nem reagálok provokációra.
Én még soha nem találkoztam erőszakossal.
Annyit mondok, hogy nekem már van Istenképem.
Kész.
Mondom úgy, hogy melóban napi szintű kapcsolatban voltam Jehova tanújával egy évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!