Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tennél, ha egy erőszakos...

Mit tennél, ha egy erőszakos szektás meg akarna téríteni és nem tudnád sehogy levakarni?

Figyelt kérdés

2022. márc. 14. 21:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%
Le lehet. Elkuldod az anyjába. De látod, az ilyen válaszok le vannak pontozva. Valószínűleg ezek is szektasok. 😂😂
2022. márc. 14. 22:16
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Már mondtam: kérj tőlük kölcsön, még jobb ha elkezdesz nyomatni valami MLM dumát is.

el fognak kotródni, ha meg nem, legalább lesz pénzed :)

2022. márc. 14. 22:26
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

Én is elkezdeném őt téríteni.

Van egy metódusom, amivel egyszerre éreztetem azt, hogy én térek át az övére, és közben húzom őt az enyém felé.

2022. márc. 15. 00:58
 14/20 anonim ***** válasza:
80%
Mondanám h tok jó, es elhuznekxd
2022. márc. 15. 02:50
 15/20 anonim ***** válasza:
86%
Én rávezettem jó pár szektást, hogy nincs értelme szektában élni, hanem élvezze, amit Isten adott, a madarakat, a növényeket, az esőt, a tavaszt, ne robotoljon őrülteknek, akik Jehova szektát irányítják. Olyan mintha Putyinnak szolgálnál.
2022. márc. 15. 10:56
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy gond van… ha annyira okos vagy akkor miert nem hivod a rendőrséget?
2022. márc. 15. 15:36
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Általában pár szó elég, mert nagyon képzetlenek.
2022. márc. 15. 21:44
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Szóval megbotránkoztatni nem jó ötlet, hiszen az összes ilyennek arra áll a farka, hogy a vilâg rossz, és ő az, ami megmenti a bűnösöket.

A térítők első sorban nem azért vannak elküldve az emberekhez, hogy új híveket toborozzanak, hanem, hogy a meglévőket benn tartsák.

Gondolj bele, szerinted a vallási vezetők nem tudják, hogy ezek a térítők rohadul idegesítőek, ellenszenvesek?

Dehogy nem.

Sőt.

Ez pont arra van kitalálva, hogy démonizálják a külvilágot.

Ha heti 500 háznál elküldik őket a vasporos pitsába, az az érzetük lesz, hogy a külvilág zord, utálja őket...de bezzeg az ő közösségük az elfogadó, szeretetteljes, megértő.

Ha gondolkoznának is azon, hogy kilépnek, ezzel el lehet tántorítani őket, meggyőzni őket arról, hogy igazi szeretet csak a szektán belül van.

Szóval a jobb opció az, ha udvarias vagy velük, nem adod alájuk a lovat, és nem adsz nekik kapaszkodót.

Én szoktam nekik adni frissen sült sütiből is, elveszem a propaganda újságjukat, de egyébként mint egy unalmas szürke kő, nem reagálok provokációra.

2022. márc. 16. 11:17
 19/20 kronos3000 válasza:
100%
Én azt szoktam mondani, hogy hithű muzulmán vagyok. Persze nem igaz, de erre nincsenek felkészülve, rögtön elmennek.
2022. márc. 21. 04:46
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én még soha nem találkoztam erőszakossal.

Annyit mondok, hogy nekem már van Istenképem.

Kész.

Mondom úgy, hogy melóban napi szintű kapcsolatban voltam Jehova tanújával egy évig.

2022. márc. 21. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!