Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten és ördög létezésére...

Isten és ördög létezésére elegendő bizonyíték a biblia?

Figyelt kérdés
2022. febr. 18. 06:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

"A biblia nem lehet Isten szava, sem sugallata, hiszen tele van ellentmondásokkal" - a te szavad abszolút ostobaság, a kijelentésem ugyanolyan szubjektív ítélet, mint a tiéd, annyi különbséggel, hogy előreküldted a hülye véleményedet, én csak arra reagáltam.

Másrészt meg a szellemvilágra bizonyíték pl. a buddhista pálmalevelek, ahol vadidegen embereknek elmondják a buddhista beavatottak, hogy mik vannak leírva az ő életükről a pálmalevelekben. De ez kamu, mert nem a pálmalevelekben van leírva, hanem lehívják az adatokat a szellemvilágból.

Erre te azt mondod, hogy ilyen nincs, hülyeség az egész - mert végtelenül primitív vagy és fogalmad nincsen a világ dolgairól.

Az a helyzet, hogy aki be van avatva, pl. egy reiki mester, rád néz és elmond rólad olyan titkokat, amiket csak te tudhatsz magadról, idegen soha. Megmondja, hogy hová jártál iskolába, milyen betegséged van, hogy a kertkapudnak rossz a zárja, ha van, és hogy szokásod-e vakargatni a fejedet? Ez bizony valóságos dolog és mert nem hiszed, azt bizonyítja, hogy fogalmad sincs a dolgok működéséről.

Hogy a Biblia tele van ellentmondásokkal, a bugrisságod mondatja veled, mert teljesen hülye vagy a Bibliához. Minden ellentmondásra van válasz és kiderül, hogy nem ellentmondás, esetleg más nézőpont de a lényegen nem változtat.

2022. febr. 19. 14:30
 12/14 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Én nem hiszek semmilyen isten létezésében, de agykontroll tanfolyamon én is elmondtam olyan betegségeket vadidegen, soha nem látott emberekről, hogy az egyezés nem lehetett a véletlen műve, így állítom, hogy van lehetőség bizonyos módszerekkel (eddig a tudomány által fel nem tárt módon) adatokhoz jutni.

Ez azonban totál más kérdés, mint az, hogy a Biblia milyen zagyvaságokat hord össze. Ez utóbbiak létezését (az önellentmondások, a tudományos tévedések, a tódítások) csak a totál elvakult vallási fanatikusok tagadják haszontalan hozzászólásaikban.

2022. febr. 19. 14:50
 13/14 anonim ***** válasza:
0%
Számomra igen. Biblia minden szava ihletett, és amit ír az 100%-ban igaz.
2022. febr. 20. 14:22
 14/14 anonim ***** válasza:
64%

"A biblia nem lehet Isten szava, sem sugallata, hiszen tele van ellentmondásokkal" - a te szavad abszolút ostobaság, a kijelentésem ugyanolyan szubjektív ítélet, mint a tiéd, annyi különbséggel, hogy előreküldted a hülye véleményedet, én csak arra reagáltam.

Másrészt meg a szellemvilágra bizonyíték pl. a buddhista pálmalevelek, ahol vadidegen embereknek elmondják a buddhista beavatottak, hogy mik vannak leírva az ő életükről a pálmalevelekben. De ez kamu, mert nem a pálmalevelekben van leírva, hanem lehívják az adatokat a szellemvilágból.

Erre te azt mondod, hogy ilyen nincs, hülyeség az egész - mert végtelenül primitív vagy és fogalmad nincsen a világ dolgairól.

Az a helyzet, hogy aki be van avatva, pl. egy reiki mester, rád néz és elmond rólad olyan titkokat, amiket csak te tudhatsz magadról, idegen soha. Megmondja, hogy hová jártál iskolába, milyen betegséged van, hogy a kertkapudnak rossz a zárja, ha van, és hogy szokásod-e vakargatni a fejedet? Ez bizony valóságos dolog és mert nem hiszed, azt bizonyítja, hogy fogalmad sincs a dolgok működéséről.

Hogy a Biblia tele van ellentmondásokkal, a bugrisságod mondatja veled, mert teljesen hülye vagy a Bibliához. Minden ellentmondásra van válasz és kiderül, hogy nem ellentmondás, esetleg más nézőpont de a lényegen nem változtat

11#

"A biblia nem lehet Isten szava, sem sugallata, hiszen tele van ellentmondásokkal" - a te szavad abszolút ostobaság, a kijelentésem ugyanolyan szubjektív ítélet, mint a tiéd"

Értem!!!

A proléma a következő: Az én szubjektív véleményem nem egyenlő a Te abszolút véleményeddel!!! Nekem nincs képzeletbeli barátom, viszont neked nincs bizonyítékod. hogy neked van!!! És bizonyíték hiányában nem releváns az abszolút véleményed, de Te ezt biztosan nem érted!!

"annyi különbséggel, hogy előreküldted a hülye véleményedet, én csak arra reagáltam."

Miért volt hűlye a véleményem?? Mert a Biblia egy nulla a 21. század emberének?? Azért, mert neked nem tetszett?? Kár volt elküldeni a véleményed, mert csak saját magad égeted a primitívségeddel!!!

"Másrészt meg a szellemvilágra bizonyíték pl. a buddhista pálmalevelek, ahol vadidegen embereknek elmondják a buddhista beavatottak, hogy mik vannak leírva az ő életükről a pálmalevelekben."

És ez bizonyíték?? Én is megmondom, hogy a magynénikédet, hogy hívják, és egy ragyogó élet előtt állsz, az elkövetkezendő tíz évben, pedig abszolút nem ismerlek!!!

Ugyan már!! Az internetnek köszönhetően, bármit meglehet tudni bárkiről!!! Érdekes, hogy 60 évvel ezelőtt senki nem okoskodott pálmalevelekben, pedig egy ősi igazság!! Szerinted!!!

Másrészről:

A szellemvilágról pár gondolat, és bizonyíték!!

A lényeg ott van, hogy az ilyen apróságokban kimutatott ellentmondás illusztrálja az egész elképzelés tarthatatlanságát.

Kijelentik a szellemhívők, hogy a szellemek láthatatlanok. Ez azt jelenti, hogy fizikailag: nem lépnek kölcsönhatásba a látható fény tartományába eső elektromágneses sugárzással. Ezután ugyanazok kijelentik, hogy ezek a szellemek viszont látják pont ugyanazt a látványt, amit a közönséges anyagi testtel rendelkező emberek.

Fizikailag: a szellemek "szeme" akkor mégis kölcsönhatásba lép a fénnyel???? Ha igen, akkor viszont a szellem nem lehet láthatatlan!

Hoppi! Egy önellentmondás a "szellem-koncepcióban". (És itt még nincs vége!!)

De tudom, hogy Te ebből csak a kötőszavakat érted!! Talán!!!

"De ez kamu, mert nem a pálmalevelekben van leírva, hanem lehívják az adatokat a szellemvilágból."

Persze!!! Természetesen a szellemvilágból!!! Jólvan okoska!! Csak így tovább!!!

"Erre te azt mondod, hogy ilyen nincs, hülyeség az egész - mert végtelenül primitív vagy és fogalmad nincsen a világ dolgairól."

Nagyszerű gondolatmenet!!! Sorry!! Én nem tudom megcáfolni ami nem létezik, mert az ilyet nem is lehet!!! Viszont rendkívűli állításokhoz, rendkívüli bizonyíték kell, amivel, Te nem rendelkezel, és én vagyok a primitív??

Ezek szerint Te tisztában vagy mindennel!!!

"Az a helyzet, hogy aki be van avatva, pl. egy reiki mester, rád néz és elmond rólad olyan titkokat, amiket csak te tudhatsz magadról, idegen soha. Megmondja, hogy hová jártál iskolába, milyen betegséged van, hogy a kertkapudnak rossz a zárja, ha van, és hogy szokásod-e vakargatni a fejedet?"

Ezt Te elhiszed?? Akkor súlyosan retard vagy!!!

"Ez bizony valóságos dolog és mert nem hiszed, azt bizonyítja, hogy fogalmad sincs a dolgok működéséről."

Te ezt gondolod!! Viszont hála az égnek, Te tisztában vagy bármiben!!!

"Hogy a Biblia tele van ellentmondásokkal, a bugrisságod mondatja veled, mert teljesen hülye vagy a Bibliához."

Azta mindenit!! Előtört a zsidó-keresztény szeretet!!! Igen gratulálok hozzá!!!

" Minden ellentmondásra van válasz és kiderül, hogy nem ellentmondás, esetleg más nézőpont de a lényegen nem változtat"

Istenem, hogy Te milyen okos vagy!!! De elárulok egy nagy titkot!!! Mindenre van magyarázat, és válasz, aztán, hogy az igaz vagy sem azt a tudomány dönti el, és NEM isten!!!

Sok sikert retard!!!

2022. febr. 20. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!