Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van rengeteg ember aki...

Miért van rengeteg ember aki hisz a horoszkópban / sorsban / reinkarnációban / jóslásban / energiaküldésben, viszont ha Istenről van szó, akkor kikérik maguknak hogy ők a tudomány pártján állnak, és nincs bizonyíték Isten létezésére?

Figyelt kérdés
Kérlek ne vesszünk össze azon hogy ezek közül mi valós és mi nem (!), de abban talán egyetérthetünk hogy ez a hozzáállás egyáltalán nem logikus...
2018. máj. 10. 21:39
1 2
 1/13 Elenios-E ***** válasza:
100%

Még egy ilyen embert nem láttam.

Aki ateista, az jellemzően nem hisz sem a sorsban, sem a karmában, sem a reinkarnációban, sem a jóslásban, sem pedig a horoszkópban.

2018. máj. 10. 21:41
 2/13 A kérdező kommentje:

Ja igen a karmát kihagytam.

Lehet akkor hogy csak nekem volt szerencsém ilyen emberekhez.

2018. máj. 10. 21:44
 3/13 anonim ***** válasza:
88%
Mindenki hisz valamiben. Mit nem lehet ezen érteni? Aki nem hisz istenben, az attól még hihet valami másban. Aki meg istenben hisz az nem fog a reinkarnációban hinni.
2018. máj. 10. 21:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az Isten témát az egyházak rontják el.
2018. máj. 10. 21:57
 5/13 anonim ***** válasza:
77%
Raadasul a horoszkop neveben nem irtottak ki milliokat, mig istenrol ez nem mondhato el. Valamiben hinni szeretnenek, de az ne egy meszaros legyen.
2018. máj. 10. 22:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, én bizonyos dolgokban tudománypárti vagyok, de a hitet is megélem valamilyen sajátos formában.

Különben sokan az egyházaktól akarnak elhatárolódni, és ezt fogalmazzák meg az Isten ellenes véleményükben. Én elkülönítettem magamban Istent és az egyházat, túl sok mocskot láttam, ezért inkább függetlenítettem magam az egyházaktól, a hit más kérdés, az nem azon múlik, hogy tartozom-e valamilyen közösséghez vagy sem, és azon sem múlik, hogy milyen darabkákból rakom össze a saját hitvilágomat.

2018. máj. 10. 22:01
 7/13 anonim ***** válasza:
63%

Azért, mert az első körben felsoroltak olyan dolgok, jellegükben (most hagyjuk ki miben hisz), mint az időjárás például - kvázi természeti törvényszerűségek és összefüggések.

Isten ezzel szemben egy olyan figura, aki ítélkezik, gyilkol, kukkol, magatartási mintákat erőltet rád. Amióta világ a világ, az volt a szerepe, hogy a sok birka rendesen viselkedjen saját bels erkölcsi meggyőződés nélkül is.

2018. máj. 10. 22:43
 8/13 anonim ***** válasza:
44%
Sok vallás van ám. A buddhizmus például hisz a reinkarnációban, a csíben (belső energia) és a sorsban is, ellenben bármilyen istent tagadnak. Ez van. Az emberek többsége nem bírja befogadni a nyers valóságot, hogy egyszer élünk és a halál után nincs semmi. És mivel ezt nem tudják elfogadni, meséket találnak ki, amik mögé elbújnak. Ennyi.
2018. máj. 11. 00:42
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

Azert a meszarlas nem a kereszteny Isten hibaja ezt egy igazi hivo tudja. A meszarlas az emberi gyarlosag es butasag hibaja. Isten koszonj szepen de nem kerte hogy neveben gyilkoljanak. Pontosabban ennek egeszen szoges ellentetet kerte...

A tobbit a tobbiek leirtak...

2018. máj. 11. 07:19
 10/13 anonim ***** válasza:
70%

8-as.

Mindenkinek mas a valosaga. Ezt ugytunik meg te nem erted. :D

2018. máj. 11. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!