Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények/keresztyének...

A keresztények/keresztyének miért győzködnek isten létezése mellett pozitív példákat kiragadva, amikor ott a negatív is?

Figyelt kérdés

Keresztyén gimibe jártam, mostmár abszolút nem vagyok hívő, illetve... Agnosztikus vagyok leginkább. Viszont az ott megismert barátaim térítenek, győzködnek.

Akár az én életemben, akár a sajátjukban történt szerencsékre, jó dolgokra mutatnak rá. Ugyanakkor sokszor ugyanabban a témakörben ott van sokkal súlyosabb rossz is. Ha a jó isten miatt van, akkor a rosszra mit mondanak? Persze el szokták hessegetni ezt a kérdést.

Tudom, hogy ezen napokig lehetne vitatkozni. Én csak azon akadok fenn, hogy szerintem ez az érv egész egyszerűen nem állja meg a helyét... Egyszer nem estem el, akkor tuti isten segített (még véletlenül se bárki, bármi más, magától), és ezért higyjek is istenben, de az, hogy kétszer viszont elestem, amiből egyszer szilánkosra tört a lábam, smafu. Minden jó csakis istentől van és higyjek benne.

(Idétlen példa csak a fenti, szerencsére balesetről eddig nem volt szó.)

2022. febr. 10. 15:14
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
0%
Mindegy. Miért tetted fel a kérdést ha amugy keresztény ellenes vagy, és nem fog adsz el semmilyen olyan választ ami nem a te velemenyeddel egyezik? ? Hát hasonlíts már össze egy hívő embert egy világival akinek nincs istene csak teng leng a világban és a pénzt és egyéb pillanatnyi örömöket hajszolja..... Ez a különbség Ennyi a lényeg. Na csá
2022. febr. 11. 10:49
 32/33 A kérdező kommentje:

Én valláskárosultakat gyakrabban látok tengeni-lengeni.

Amúgy pont leírtad, mi az egyik legnagyobb bajom a keresztyénséggel. Annyira lenézitek az embert, mint olyat, hogy azt képzelitek, az istenetek nélkül semmi jóra nem vagyunk képesek. Pedig de.

Volt munkatársam 5 gyerekes, boldog ember volt. Meséltem pont az egyik térítő csajnak, aki rögtön arra gondolt, hogy a csávó keresztyén. Ja, mert az istenetek nélkül véletlenül se lehet 5 gyereke és nem lehet boldog, ugye?

Félelmetes ez az egész.

2022. febr. 11. 10:56
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

31

Abban van igazság hogy nagyon sok vallásos úgy tekint a vallásra mint valami szuper képességre amitől jobbak lesznek mint bárki más.

Ezzel már én is találkoztam sokszor hogy azt hiszik vallás nélkül nem lehet normális értékrendje az embernek és nem képes semmi jóra. Pedig nagyon sok jó ember van akik nem vallásosok és nagyon sok rossz ember akik vallásosak.

Éppen ez az egyik olyan dolog ami miatt látszik hogy mennyire agymosó tudd lenni a vallás.

2022. febr. 11. 11:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!