Keresztény közegben élők, ti mit gondoltok arról, ha valaki (nyilván szintén vallásos, nem olyan, akinek semmit nem jelent az adott név) a Bibliában (részint) negatív töltetű személyről nevezi el a gyermekét?
Káin, Dávid, Péter, Delila, ilyenekre gondolok.
Ti adnátok ilyen neveket a gyermeketeknek?
Nem, egy keresztény sosem adna ilyen nevet a gyerekének, hogy Péter vagy Dávid. Ja de, igen. Pl dávid mészárlásai azok jó dolgok voltak. A káin nyilván negatív, a keresztények csak arról nevezik el a gyerekeket akiket jónak gondolnak. Káin rossz, úgyhogy nincs ilyen nevű gyerek.
Megjegyzem mivel keresztény kulturkörben élünk ezért a Káin név annak is gáz lenne aki nem keresztény.
Egy Delila nevű csajjal egyszer smároltam, az elég jó volt és nem akadtam fenn a nevén.
Ennyi erővel Mária Magdolnának vagy Pálnak se nevezze senki a gyerekét.
Mária Magdolna ugyanis prostituált volt, Pál (Saul) keresztényüldöző, szent Ágoston pedig egy kicsapongó életet élő homokos /semmi bajom a melegekkel egyébként/.
Mégis szentek lettek, mert jó útra tértek
Dániel is sok negatív dolgot tett, ennek ellenére visszatalált Istenhez.
Más részt, attól még, hogy egy bizonyos név viselői közül van 1-2 ember, aki nem szimpatikus, negatív számomra, nem jelenti azt, hogy a többinek is ilyen a személyisége.
Szilviából/Adriennből/Péterből is ismerek normális embereket, és olyanokat is, akiket a hátam közepébe sem kívánnék.
Szia
Dávid nem lehet negatív töltetű személy az összes hibája ellenére sem. Ha elolvasod az életét a Bibliából, magad is rájöhetsz erre. Azon az 1139 helyen, ahol a Dávid név jelenik meg, mindig ugyanarra a személyre utalnak vele, vagyis Izrael második királyára, illetve arra, akit Dávid olykor jelképesen ábrázolt: ’Jézus Krisztusra, a Dávid fiára’ Máté 1:1.
Ez a pásztor, zenész, költő, katona, államférfi, próféta és király igen fontos szerepet tölt be a Héber Iratokban. Odaadóan küzdött a harcmezőn, kitartott a nehézségek közepette, erős és rettenthetetlen vezető és parancsnok volt, mégis elég alázatos ahhoz, hogy elismerje a hibáit, és megbánja súlyos bűneit; gyöngéd könyörületet és irgalmat tudott mutatni, szerette az igazságot és az igazságosságot, és mindenekelőtt feltétel nélkül bízott Istenében, Jehovában.
Ha nem tudja, hogy ki volt az adott személy, akkor simán (mert pl. nem gyakorolja a vallását).
Engem nem érdekel, ki hogy nevezi a gyerekét, de én sosem adnék ilyen nevet egy gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!