Mi a baj azzal, ha Jezust nem Isten fianak meg effeleknek tartjak, hanem egy atlagos embernek, egy korat boven meghalado eszmet terjeszto tanitonak?
Ezt is idéztem neked emlékeim szerint Szent Páltól, a tanítás lényege a megváltás. Tehát az, hogy Jézus meghalt minden ember bűnéért, majd legyőzve a halált feltámadt. Jézus tanításának ez a központi eleme, a kb 3 éves tevékenysége folyamatosan ez irányba halad.
Ha Jézus tanításai csak akkor érvényesek, ha Jézus isteni eredetű volt, akkor Pál tanításai lenyegtelenek, hiszen Pál nem volt isteni eredetű.
"Tehát az, hogy Jézus meghalt minden ember bűnéért, majd legyőzve a halált feltámadt. Jézus tanításának ez a központi eleme"
Szerintem Jézus tanításainak központi eleme az, amit tanított, nem az, hogy hogyan halt meg.
"Ha Jézus tanításai csak akkor érvényesek, ha Jézus isteni eredetű volt, akkor Pál tanításai lenyegtelenek, hiszen Pál nem volt isteni eredetű."
Kettőnek mi köze egymáshoz? Pál nem tanította magáról azt, hogy ő Isten Fia, aki azért jött, hogy elvegye a világ bűneit.
"Szerintem Jézus tanításainak központi eleme az, amit tanított, nem az, hogy hogyan halt meg."
Sajnos te egyáltalán nem ismered Jézus tanítását... Neki egy küldetése volt, amit meg is fogalmaz:
"Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom életemet, hogy aztán újra visszavegyem. Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, hatalmam van arra is, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól"
S így igen, ha Jézus nem Isten Fia, akkor tanításának a lényege semmit se ér.
"ezt a mazsolázgatást inkább hagyjuk, ma nincs olyan keresztény, aki ne mazsolázgatna a Bibliából, hiszen betartani úgysem lehet mindent amit ír, egy részüket a jelenleg hatályos törvények tiltják."
Na, mondj egyet ami szerinted a MAI KERESZTÉNYEKRE érvényes bibliai tanítás, de törvények tiltják!
"1, es attol csorbulnanak a tanitasai, ha esetleg megsem volt isten?"
Ha Jézus nem Isten Fia, akkor hazudott magáról. Te hinnél olyasvalakinek, aki mást állít magáról, mint ami..? Mert én nem.
először is jézus nem isten! hanem isten fia a bibliában! jézus sosem lesz egyenlő istennel hanem általa lehet elérni az istent!
jézus szavai mindig is metaforák és hasonlatók voltak!
3 nap alatt építi fel a templomot amit mások 10-20 év alatt... a testéről beszélt mert a templom ott van ahol prédikál és ahol az ember a vallást gyakorolhatja! ehhez nem kell templom!
a feltámadás is hasonló eszme! hiszen nem folytatta földi életét! mondhatni hogy az akarata támadt fel! mert hát pont a halála okozta a kereszténység előretörését
az hogy amikor azt mondta hogy csak ő általa lehet elérni istent azt kell érteni hogy a krisztusi eszmék által lehet! ami a szeretet megbocsátás többek között na meg 10 parancsolat és 7 mennyei erény!
az hogy isten létező személy volt az tény... megannyi bizonyíték van rá! (többek közt a bírósági feljegyzések)
ezt a pápák is elismerték mármint hogy nagyon sok átvitt értelem van a szent könyvben és a szavakban! lehet hogy az isten fia titulus is arra utal hogy az eszmék által lett az mivel tény és való ő prédikált erről először és ő tette ezt általános értékké mert előtte senki más!
és igen befogadóbb lenne ha ő is csak ember lenne és a szentséges eszmék által lehetett az ami! csak hát az az ókorban... nem tudott volna ilyen nagyra nőni a kereszténység amit meg mindenkinek rossz lett volna mert a kereszténység miatt történtek nagyon de nagyon jó dolgok!
24 nem hisztem hogy ha nem volt isteni akkor a tanításai semmit sem érnek mert nem azt tanítja hogy adjuk oda életünket meg stb hanem szeretet és megbocsátás!
az a baj hogy meg kell érteni a kontextust amiben mondta mert nem orbán alatt mondta hanem egy olyan korban amiben a zsidók tiltották szinte azokat a vallásokat amik nem a zsidó volt! azaz nem volt szabad vallás gyakorlás! valamint ez nem csak a zsidó királyságra nézve volt veszélyes hanem a római birodalomra is mert azt mondja hogy nekem senki sem király/cézár csak isten van nekem és egyedül ő az úram mert az én életem szabad és csak isten veheti el! kapásból szembe megy a rabszolgasággal és a monarchiával de még az akkori római és zsidó vallással szemben is!
"az hogy isten létező személy volt az tény... megannyi bizonyíték van rá! (többek közt a bírósági feljegyzések)"
Bocsi, de mire gondolsz? Milyen bírósági feljegyzések?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!