Mi a baj azzal, ha Jezust nem Isten fianak meg effeleknek tartjak, hanem egy atlagos embernek, egy korat boven meghalado eszmet terjeszto tanitonak?
Mert ezzel a keresztény hit egyik alapját tagadod.
Nyilván nem keresztényi szemszögből meg nincs miről beszélni.
Az, hogy akkor dobhatnánk ki a teljes keresztény hitet a kukába.
"Ha pedig Krisztus nem támadt fel, akkor hiábavaló a mi igehirdetésünk, és hiábavaló a ti hitetek is."
Ahogy írja Szent Pál.
1, es attol csorbulnanak a tanitasai, ha esetleg megsem volt isten?
3, a kerdes szamodra is szol, szerinted tenyleg dobhatnank a kukaba mindazt amit Jezus tanitott, ertelmet vesztene, ha kiderulne hogy megsem volt isten?
tegnap 22:09
Igen, csorbulnak. Tudom, hogy divatos hippiként ábrázolni EGYES tanításai miatt, de ez így nagyon szelektív lenne.
"es attol csorbulnanak a tanitasai, ha esetleg megsem volt isten?"
Igen, mivel rengeteg tanításának szerves része volt a keresztény hit, a keresztény Isten és saját származása.
Ha szelektálsz hogy mit veszel semmibe a tanítasai közül és mit nem, az mar nagyon nem ugyanaz...
A tanításának lényege vesztené értelmét. Tehát igen, akkor dobhatnánk ki mindent.
"Mi a baj azzal, ha Jezust nem Isten fianak meg effeleknek tartjak, hanem egy atlagos embernek, egy korat boven meghalado eszmet terjeszto tanitonak?"
Általában nem ezzel van baja az embereknek, hanem fordítva. Az emberek azt nem bírják elviselni, ha valaki Isten Fiának tartja. Fogadok, hogy ezt te sem bírod elviselni. A kérdés is ezt bizonyítja. Különben mit keresnél a vallási rovatban.
Tartsd, aminek akarod, úgyis te szívod meg, ha tévedsz. Hidd el, engem nem érdekel, hogy mit tartasz Jézusról
Biblia Jézust Isten fiaként mutatja be.
De ennek elfogadására senkit sem lehet kényszeríteni, mintahogy lebeszélni sem. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy miben hisz. Én hiszem, hogy Jézus nem kitalált személy, hanem az élő Isten fia. Ez az én személyesem.
"Igen, csorbulnak. Tudom, hogy divatos hippiként ábrázolni EGYES tanításai miatt, de ez így nagyon szelektív lenne."
Ha nem isteni születésű, akkor máris csak hippi lehet? Mint mondjuk Ábrahám, Mózes, vagy Pál? Ők is mind hippik lettek volna szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!