Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit csináljak egy ilyen...

Mit csináljak egy ilyen helyzetben? Te engednél egy jehovista nyomásnak?

Figyelt kérdés
Egyik ismerösöm sajnos vérbeli jehovista pár éve. Sajnos nem hallgatott se rám se sok intő szóra,hogy hamis tanitsokat tanul,és egy hamis vallás tagja. Én szóltam az ő baja,ennyivel letudnám a dolgot,de sajnos nem lehet az ő számára 'sértő' dolgot mondani se a neten megosztani olyat ami keresztény,mert sértésnek veszi,csak a jehovista tévtanokkal van barátságban. Most akkor nekem kell ilyen áldozatot hoznom,hogy bologatok mindenre hogy ő nehogy megsértődjön,akár egy igaz keresztény kiirást sem lehet megosztani mert ő megsértődik? Neki kéne engedni,nem nekem,nekünk. Nem igazságos hogy a hazug tanitások miatt nem lehet az igazságot kimondani mert akkor ajjaj. Kicsit elegem van ebből,te mit tennél? Hódoljak be és bologassak a sok téves hamis tanitásra,hogy ne legyen konfliktus,igy az igaz kereszténységet se igazán lehet terjeszteni.
2022. febr. 1. 21:28
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Godaime, a 19-es pont azt írja, hogy OP keresztény, a haverja meg tanú, de számunkra (mint ateisták), mindkét világnézet eléggé bosszantó tud lenni és nem szeretjük, ha ránk erőltetik a nézeteiket.

Nekem keresztények közül egyedül a hitgyülisekkel voltak/vannak gondjaim. Szerintem nagyon nem jól állnak hozzá a Bibliai tanításokhoz (engem gyerekként reformátusnak neveltek, de kiléptem onnan is), úgy kezelik a törvényeket, mintha mindenkinek képesnek kellene 100%-ban betartania őket és echte megfélemlítéssel sújtják, aki téved. Van az eredendő bűn, meg a szabad akarat, amikkel élni lehet, de Isten megtorolja, minden ilyennek meglesz a következménye, és ehhez makacsul ragaszkodnak. Egy ismerősöm pl. egy merő szorongásgörcs amiatt, mert 20 évig nem Isten igéje alapján élt, emiatt meg elhiszi, hogy az lesz a büntetése, hogy jó pár dolgot nem fog neki megadni neki az Isten, mert azok csak akkor jártak volna, ha végig a jó úton járt volna...

Most őszintén, mire jó ez? Isten büntet, de ennél kegyelmesebb is. Én azért hagytam el az egészet, mert a mai világban nem látom hasznát, értelmét 2000 éve szükséges törvenyeket követni (mert akkor a politika is eléggé gyerekcipőben járt, kellett valami iránytű az élethez).

Átalakult a világ, sokkal liberálisabb normák vannak már. Ergo ha nem lopok, csalok, hazudok egész életemben, akkor mégis kinek fáj az, ha nem Bibliai a szexualitásom. Nem csalom a férjem, ő sem csal engem, de a házasság előtt 7 évig együtt éltünk. :D Fú, ezért a gyehennán fogunk égni, az biztos.

2022. febr. 6. 14:48
 22/25 anonim ***** válasza:
Persze, hogy a posztoló keresztény, arra írtam. A keresztény "igaz dolgokat" osztogatja meg, és terjeszteni akarja a saját hitét. A jehova ismerős ugyanúgy a saját igazát nyomatja és terjeszti az ő igaz hitét. Ezért mondtam, hogy számomra mindketten ugyanolyan unszimpatikusak, mivel mindketten (számomra) baromságot nyomatnak, amit nem kértem.
2022. febr. 6. 15:10
 23/25 anonim ***** válasza:

A kérdező ugyanúgy téríteni akar, mi a különbség?

Ő írta, a kereszténységet akarja terjeszteni.

A haver meg a jahova vallást akarja terjeszteni.

2022. febr. 6. 15:14
 24/25 A kérdező kommentje:

---Ezért mondtam, hogy számomra mindketten ugyanolyan unszimpatikusak, mivel mindketten (számomra) baromságot nyomatnak, amit nem kértem.---

kérdés akkor hogy minek irtál ide?

2022. febr. 9. 19:11
 25/25 anonim ***** válasza:
Mert feltettél egy kérdést, és gondoltam, leírom, hogy milyennek tűnik ez a helyzet az én szemszögemből. Mellesleg szerintem sok más ateista is így gondolja, lásd az előttem válaszoló.
2022. febr. 9. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!