Mit csináljak egy ilyen helyzetben? Te engednél egy jehovista nyomásnak?
Godaime, a 19-es pont azt írja, hogy OP keresztény, a haverja meg tanú, de számunkra (mint ateisták), mindkét világnézet eléggé bosszantó tud lenni és nem szeretjük, ha ránk erőltetik a nézeteiket.
Nekem keresztények közül egyedül a hitgyülisekkel voltak/vannak gondjaim. Szerintem nagyon nem jól állnak hozzá a Bibliai tanításokhoz (engem gyerekként reformátusnak neveltek, de kiléptem onnan is), úgy kezelik a törvényeket, mintha mindenkinek képesnek kellene 100%-ban betartania őket és echte megfélemlítéssel sújtják, aki téved. Van az eredendő bűn, meg a szabad akarat, amikkel élni lehet, de Isten megtorolja, minden ilyennek meglesz a következménye, és ehhez makacsul ragaszkodnak. Egy ismerősöm pl. egy merő szorongásgörcs amiatt, mert 20 évig nem Isten igéje alapján élt, emiatt meg elhiszi, hogy az lesz a büntetése, hogy jó pár dolgot nem fog neki megadni neki az Isten, mert azok csak akkor jártak volna, ha végig a jó úton járt volna...
Most őszintén, mire jó ez? Isten büntet, de ennél kegyelmesebb is. Én azért hagytam el az egészet, mert a mai világban nem látom hasznát, értelmét 2000 éve szükséges törvenyeket követni (mert akkor a politika is eléggé gyerekcipőben járt, kellett valami iránytű az élethez).
Átalakult a világ, sokkal liberálisabb normák vannak már. Ergo ha nem lopok, csalok, hazudok egész életemben, akkor mégis kinek fáj az, ha nem Bibliai a szexualitásom. Nem csalom a férjem, ő sem csal engem, de a házasság előtt 7 évig együtt éltünk. :D Fú, ezért a gyehennán fogunk égni, az biztos.
A kérdező ugyanúgy téríteni akar, mi a különbség?
Ő írta, a kereszténységet akarja terjeszteni.
A haver meg a jahova vallást akarja terjeszteni.
---Ezért mondtam, hogy számomra mindketten ugyanolyan unszimpatikusak, mivel mindketten (számomra) baromságot nyomatnak, amit nem kértem.---
kérdés akkor hogy minek irtál ide?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!