Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit csináljak egy ilyen...

Mit csináljak egy ilyen helyzetben? Te engednél egy jehovista nyomásnak?

Figyelt kérdés
Egyik ismerösöm sajnos vérbeli jehovista pár éve. Sajnos nem hallgatott se rám se sok intő szóra,hogy hamis tanitsokat tanul,és egy hamis vallás tagja. Én szóltam az ő baja,ennyivel letudnám a dolgot,de sajnos nem lehet az ő számára 'sértő' dolgot mondani se a neten megosztani olyat ami keresztény,mert sértésnek veszi,csak a jehovista tévtanokkal van barátságban. Most akkor nekem kell ilyen áldozatot hoznom,hogy bologatok mindenre hogy ő nehogy megsértődjön,akár egy igaz keresztény kiirást sem lehet megosztani mert ő megsértődik? Neki kéne engedni,nem nekem,nekünk. Nem igazságos hogy a hazug tanitások miatt nem lehet az igazságot kimondani mert akkor ajjaj. Kicsit elegem van ebből,te mit tennél? Hódoljak be és bologassak a sok téves hamis tanitásra,hogy ne legyen konfliktus,igy az igaz kereszténységet se igazán lehet terjeszteni.
2022. febr. 1. 21:28
1 2 3
 11/25 Godaime ***** válasza:

Minden? Az ő vallását is emberek találták ki és emberek irányítják. Nyílván nem annyira szélsőséges, legalább is napjainkban nem az, de a lényege ugyan az.

A kérdező problémja gyakorlatilag az, hogy a barátjának más a képzeletbeli haverja, mint neki.

2022. febr. 2. 11:58
 12/25 A kérdező kommentje:
Félre beszéltek,nem érdekel kinek mi a vallása,csak napi szinten ne a pofámba villanjon a jehovista tipikus fotó,nekem nem ez a meggyözödésem. Én sem tolom rá másra eröszakosan az eszmémet. Ennyike.
2022. febr. 2. 13:08
 13/25 Godaime ***** válasza:
84%
Nos akkor nyíltan közöld vele, hogy te nem vagy kíváncsi a szektájára mert egy máshoz tartozol, ennyi. Nem kell túlbonyolítani a dolgot. Ha fontos vagy a számára akkor megérti és békén hagy, ha nem, akkor ideje más barát után nézni.
2022. febr. 2. 15:19
 14/25 Godaime ***** válasza:
86%

"Neki kéne engedni,nem nekem,nekünk. Nem igazságos hogy a hazug tanitások miatt nem lehet az igazságot kimondani mert akkor ajjaj. "

Ez pedig úgy nettó baromság, ahogy van. Honnan tudod, hogy nem neki van igaza? Honnan tudod, hogy az igaz isten nem Zeusz volt, vagy Thor? Legalább ne légy képmutató. Az ő szemében a vallása pont olyan igaz, mint neked a tied.

2022. febr. 2. 15:25
 15/25 anonim ***** válasza:

Megkéred, hogy vallási kérdésekről NE beszélgessetek.

Gondolom így tanúskodik, hogy néhány órát a prédikálómunkára szánjon, (mert közterületeken, házról-házra most nem mehet.) és eleget tegyen annak, hogy erről a keresztény nézetről, haljanak az emberek...

„A királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön” (MÁTÉ 24:14) Jézus is a jó hírt prédikálta.

A keresztények hiszik, hogy Isten özönvizet hozott egy korábbi világra? Ha igen, mi volt az oka? Van ígérete Istennek arra, hogy újra "rendet" fog tenni az utolsó napok legvégén? A múltban nem közölte minden tettét előre a prófétákkal, hogy mit fog tenni, az emberekkel kapcsolatban? (Sokszor azért ölték meg ezeket a prófétákat, mert nem tetszett az üzenetük Istentől!) Ezékiel könyvében elpanaszolta Isten, hogy milyen gusztustalanságokat tettek az Ő templomában. Ezért, de kiváltképpen azért volt egy "szövetség váltás" Isten részéről, mert nem fogadta el az akkori népe Jézust megváltónak, és meg is ölték...

2022. febr. 2. 18:25
 16/25 anonim ***** válasza:
79%
Szakítsd meg vele a kapcsolatot, a csoportot pedig hagyd ott.
2022. febr. 2. 18:36
 17/25 anonim ***** válasza:

Ennyike... ezzel a stílussal most lebuktál. :D

Godaime újabban mindenfelé látlak. :D Tsunade nagy kedvenc karakterem. 😍

2022. febr. 5. 14:46
 18/25 Godaime ***** válasza:
Nekem is az volt, főleg amikor még tartott a manga =D
2022. febr. 6. 00:13
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de kívülállóként (ateista) mindketten ugyanolyan idegesítőek vagyzok. Te nyomod a saját baromságod (megosztás "igaz" dolgok), ő meg azt, amiben ő hisz.

Tiltsd le a f.szba, de cserébe te se nyomasd másoknak a saját véleményed.

2022. febr. 6. 09:44
 20/25 Godaime ***** válasza:
A vicc az, hogy a posztoló nem ateista, hanem keresztény.
2022. febr. 6. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!