Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit csináljak egy ilyen...

Mit csináljak egy ilyen helyzetben? Te engednél egy jehovista nyomásnak?

Figyelt kérdés
Egyik ismerösöm sajnos vérbeli jehovista pár éve. Sajnos nem hallgatott se rám se sok intő szóra,hogy hamis tanitsokat tanul,és egy hamis vallás tagja. Én szóltam az ő baja,ennyivel letudnám a dolgot,de sajnos nem lehet az ő számára 'sértő' dolgot mondani se a neten megosztani olyat ami keresztény,mert sértésnek veszi,csak a jehovista tévtanokkal van barátságban. Most akkor nekem kell ilyen áldozatot hoznom,hogy bologatok mindenre hogy ő nehogy megsértődjön,akár egy igaz keresztény kiirást sem lehet megosztani mert ő megsértődik? Neki kéne engedni,nem nekem,nekünk. Nem igazságos hogy a hazug tanitások miatt nem lehet az igazságot kimondani mert akkor ajjaj. Kicsit elegem van ebből,te mit tennél? Hódoljak be és bologassak a sok téves hamis tanitásra,hogy ne legyen konfliktus,igy az igaz kereszténységet se igazán lehet terjeszteni.
2022. febr. 1. 21:28
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Ja már azért se merünk szolni nehogy sértödés legyen hogy napi szinten a sok hamis tanitás videókat meg egyéb jehovista maszlagokat kapjuk a neten mert csoportban van küldve napi szinten. Már kiboritó.
2022. febr. 1. 21:30
 2/25 anonim ***** válasza:
18%
Le kell tiltani. Eretnekekkel nem baratkozunk. Tudod a Biblia is azt irja hogy a hitetlenekkel valo baratkozas megront.
2022. febr. 1. 21:42
 3/25 A kérdező kommentje:
de közeli rokon,nem hitetlen csak a hamis vallás félrevezette.
2022. febr. 1. 21:48
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Attól letilthatod, ha rokon tudja a számod, fel tud hívni, elér.

Vagy csak simán lépj ki a csoportból, ha kérdezi, akkor mondd meg, hogy téged nem érdekel amit küldözget.

Tudja szösz, de nekem nem a Biblia határozza meg, hogy kivel barátkozzak. Attól még lehet jó ember, hogy másban hisz.

A rokonokat meg amúgy sem választjuk.

2022. febr. 1. 22:18
 5/25 anonim válasza:
78%
A vallás alapja az elfogadás. Ő nem fogad el téged a te vallásoddal együtt, de rád erőlteti az ő vallását, ez pedig lelki bántalmazás. Ő valójában agresszív, csak ezt burkoltan teszi. Te sokkal megértőbb vagy, azt látom, de ne mentegesd őt. Mindig tartsd magad tiszteletben annyira, hogy nem teszed ki magad annak, hogy mások bánthassanak. Ha megsérülsz, -mert lelkileg is meg tudsz sérülni- azzal a saját feladataid ellátására sem leszel képes, a szeretteidnek nem fogsz tudni elég törődést nyújtani stb. Azért jobb kikövetni vagy letiltani, mert azzal csak megvéded magad, kijelölöd a határaidat.
2022. febr. 1. 22:55
 6/25 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ez egy trollkèrdès.

Nem ismeritek fel a stílusából?

2022. febr. 2. 01:52
 7/25 anonim ***** válasza:
78%
Bár nem biztos, hogy trollkérdés, de az ismerős stílus alapján arra tippelek, hogy az.
2022. febr. 2. 02:52
 8/25 A kérdező kommentje:
6-7-es nem tudom miről dumáltok,de ez az első kérdésem ebben a témában.
2022. febr. 2. 04:49
 9/25 Godaime ***** válasza:
63%
A baj ott kezdődik, hogy te is pontosan egy olyan hamis vallás tagja vagy. A tiéd se különb egy picit se, ti csak többen vagytok. Az ő szemében te is pontosan te is annyira el vagy tévedve, mint ő a tiédben. Ezért is annyira borzalmas és mérgező a vallás, képes barátokat, családtagokat egymás ellen fordítani holmi ősi tündérmesék miatt.
2022. febr. 2. 10:57
 10/25 anonim ***** válasza:
11%
Na büfike, hogy mi a hamis náluk?
2022. febr. 2. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!