Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívőknek miért elég annyi,...

A hívőknek miért elég annyi, hogy 'Isten teremtette a világot'?

Figyelt kérdés

Mégis, mit lehet ebből megtudni?

Hiszen ebben az égvilágon semmi, de semmi információ nincs!

Megtudsz valamit ebből, kicsoda, micsoda az Isten, honnan van, miből, hogyan néz ki és honnan van a tudása?

Talán megtudja valaki, hogy miből lett a világ teremtve, ha Istenen kívül még semmi sem volt?

Na és hogyan kell teremteni? Ez valami varázslat talán? Megtudni ebből valamit, hogyan keletkezett a Föld, a csillagok, az Univerzum, vagy bármi ami létezik a világon, mert az a szó, hogy teremteni, valójában semmit nem takar, hiszen nem árul el semmit semmilyen folyamatról, egy üres, semmitmondó szó, amiben nincs semmi tartalom.

Valójában a világ szó is egy gyüjtőfogalom, az sem mond el semmit az Univerzumról magában. Ennek a szentenciának nincs semmi tartalma, így érvénytelen kijelentés, nem mond semmit, az információtartalma nulla. Hogyan lehet ezt elfogadni magyarázatképpen?

2022. jan. 10. 05:04
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
14%
50 de a kérdés a világegyetem létrejöttéhez vezet. Amikor nem volt természet.
2022. jan. 12. 07:17
 52/69 anonim ***** válasza:
36%

te azt nem tudhatod hogy mi volt vagy mi nem volt a világegyetem előtt

éppen erről szól a vita, hogy lehet a világegyetem szinte végtelen és sok másik univerzum van, amit mi nem láthatunk

miért? mert teljesen reális

mellesleg kijelenteni, hogy semmi sem volt a big bang előtt hülyeség

De ha ennyire biztos vagy benne akkor bizonyítsd be :D

2022. jan. 12. 15:26
 53/69 anonim ***** válasza:
26%

Istent csak színről színre látás után ismerhetjük meg úgy, ahogy van. Pontosabban azoknak fogja ezt megengedni, akik erre méltóak.

A többieknek Isten csak azt fogja megengedni, hogy önmagukat lássák úgy, ahogy tényleg vannak. Ez sokkal ijesztőbb lesz, mint az első opció.

2022. jan. 12. 15:52
 54/69 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem válaszolt semmilyen módon arra amit írtam.
2022. jan. 17. 01:43
 55/69 anonim ***** válasza:
0%
Tök mindegy, elébb-utóbb mindenki Isten elé áll, csak idő kérdése. Ami késik nem múlik, mindenki egyszer meghal, ezt sem kerülheti el. Aki nem hisz, az fél csak, attól, hogy "mi van ha mégis létezik" egy hívő nyugodt szívvel él és nem fél a haláltól. Itt is most megy a cirkusz a COVID-dal, az idióták itt félnek, oltakoznak. Ahogy Isten akarja az történik velünk, ha meghalunk akkor így rendeltetett. Mi ezen a nehéz?
2022. jan. 17. 11:57
 56/69 anonim ***** válasza:
86%

"Tök mindegy"

Mi lenne ha reflektálnál arra, nem félretolnád.

"elébb-utóbb mindenki Isten elé áll"

Hát mivel nem hiszek benne, ez nem valami jó érv :/

"mindenki egyszer meghal, ezt sem kerülheti el"

Mondhatnál valami újat is.

"mi van ha mégis létezik"

Mi van ha az összes több i vallásból mondjuk Allah létezik és ő mindkettőnket pokolra küld.

Mi van ha az összes többi isten valós?

"Itt is most megy a cirkusz a COVID-dal, az idióták itt félnek, oltakoznak."

Ennek semmi köze a témához.

"Ahogy Isten akarja az történik velünk, ha meghalunk akkor így rendeltetett. Mi ezen a nehéz?"

Mivel azt hiszed az istened jóságos ezért ha embereket kínoz és ítél végtelen szenvedésre véges bűnök miatt nem nevezném se jóságosnak se igazságosnak.

Szóval gratulálok ahhoz, hogy nem mondtál semmit.

2022. jan. 17. 12:05
 57/69 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, te miért félsz a COVID-tól? Miért félsz a haláltól? Hogy ne lenne téma, a hitetlenek mindig fosnak, azért van ennyi pszichiátriai beteg a világban meg fogyatékos.
2022. jan. 17. 12:11
 58/69 anonim ***** válasza:
86%

Én nem félek úgy a Covidtól.

Inkább csak a családtagjaimat, mert valakim már belehalt.

A haláltól azért félek, mert ez az egyetlen életem amit tudok hogy van, ezért kell a legtöbbet kihozni belőle és másokat meg magadat is boldoggá tenned.

"hitetlenek mindig fosnak"

Ha jól tudom általában a szektásítás és indoktrináció vezet a prszichológushoz.

Aki általában vallásos az elmegy gyónni vagy beszél a pappal, még jó hogy több ateista van a pszichológusoknál, de kíváncsi lennék hol van erről statisztikád.

Ha valaki depressziós miért kell összekeverni a fogyatékossággal?

2022. jan. 17. 14:35
 59/69 anonim ***** válasza:
75%
és már témát is váltottál.
2022. jan. 17. 14:36
 60/69 anonim ***** válasza:
75%
Plusz mi van a placebó-hatással? :D
2022. jan. 17. 14:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!