Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívőknek miért elég annyi,...

A hívőknek miért elég annyi, hogy 'Isten teremtette a világot'?

Figyelt kérdés

Mégis, mit lehet ebből megtudni?

Hiszen ebben az égvilágon semmi, de semmi információ nincs!

Megtudsz valamit ebből, kicsoda, micsoda az Isten, honnan van, miből, hogyan néz ki és honnan van a tudása?

Talán megtudja valaki, hogy miből lett a világ teremtve, ha Istenen kívül még semmi sem volt?

Na és hogyan kell teremteni? Ez valami varázslat talán? Megtudni ebből valamit, hogyan keletkezett a Föld, a csillagok, az Univerzum, vagy bármi ami létezik a világon, mert az a szó, hogy teremteni, valójában semmit nem takar, hiszen nem árul el semmit semmilyen folyamatról, egy üres, semmitmondó szó, amiben nincs semmi tartalom.

Valójában a világ szó is egy gyüjtőfogalom, az sem mond el semmit az Univerzumról magában. Ennek a szentenciának nincs semmi tartalma, így érvénytelen kijelentés, nem mond semmit, az információtartalma nulla. Hogyan lehet ezt elfogadni magyarázatképpen?

2022. jan. 10. 05:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
100%

Hozzáteszel egy extra lépést, hogy muszáj isten vagy sehogy másképp.

Amivel nincsen baj, csak ettől még nem tudsz eljutni bármely személyes istenhez.

2022. jan. 11. 18:09
 42/69 anonim ***** válasza:
17%
Én azt nem értem, hogy a természet hogy képes alkotni, önmagától az anyag egysejtűből embert? Ha ez igaz, akkor az evolúció okosabb mint az ember? Mi emberek ne tudunk alkotni magunknál nagyobb tudású élőlényt? Pl. két szíve van és három méter magas pl. és telepatikusan gyógyít, hogy orvosok se kellenének? Ti itt tudósok erről mi a véleményetek?
2022. jan. 11. 18:47
 43/69 anonim ***** válasza:
88%

"Én azt nem értem, hogy a természet hogy képes alkotni, önmagától az anyag egysejtűből embert?"

En sem ertettem, amig nem tanultam biologiat a kello mertekben. Igy se mondom, hogy biztosan igy tortent, ki tudhatna? De az elemi lepesekbol letrejojjon valami bonyolultabb, azt megengedik a termeszet torvenyei. Ha sokszor bonyolodik, akkor nagyon bonyolult dolog is letrejohet, akar egy ember is. Meg nem talalt a tudomany olyan okot, ami ezt meggatolna.

2022. jan. 11. 19:09
 44/69 anonim ***** válasza:
0%
43, és ember miért nem képes ettől nagyobb dolgokra? Miért nem tudtuk feltérképezni az ember génállományát és még jóformán semmit sem tudunk a működéséről. Pl. a COVID kapcsán miért van ez a bénázás? Ember nem tudja eltörölni, hogy ne fertőzzön tovább. Elég béna tudósaink vannak.
2022. jan. 11. 19:19
 45/69 anonim ***** válasza:
88%

Nem a tudosok benak, hanem az emberek trehanyak. Ket eve kesz a vakcina, es meg mindig szazezrek vannak hazankban is, akik nem oltattak magukat a virus ellen. A maszkot vagy hordjak vagy nem, a kezuket vagy mossak surubben vagy nem... Konnyebb es szorakoztatobb vakcinaellenes hulyesegeken agyalni mint az eloirasokat betartani.

Szoval az ellenszer es a metodus reg kesz, de ha nem elnek vele az emberek, az miert a tudosok hibaja?

2022. jan. 11. 19:30
 46/69 anonim ***** válasza:
88%

", és ember miért nem képes ettől nagyobb dolgokra?"

Honnan veszed hogy nem kepes? Folyamatosan egyre tobbet tud errol a vilagrol, folyamatosan egyre nagyobb dolgokra kepes. Ha valamire most meg nem kepes ami fizikailag lehetseges, az azert van, mert meg nem jutott el odaig, hogy kepes legyen arra is.

2022. jan. 11. 19:33
 47/69 anonim ***** válasza:
0%
Pedig a tudósok azt mondták, a vakcina nem véd a megfertőződés ellen, hanem csak a halál elöl menekít meg. Pl. Csollány testvérünk felvette az oltást és lélegeztetőn van 1 hónapja. Hogy is van ez akkor?
2022. jan. 11. 19:33
 48/69 anonim ***** válasza:
38%
2022. jan. 11. 19:34
 49/69 anonim ***** válasza:

40, de mi az hogy természetes úton jött létre?

A semmiből lett valami sérti a természettudomány törvényeit.

Igazából kíváncsi voltam, de úgy látom hogy ideológiai vita alakult ki.

2022. jan. 11. 20:15
 50/69 anonim ***** válasza:
78%

"40, de mi az hogy természetes úton jött létre?"

Azt jelenti, hogy a termeszetben letezo anyagokbol termeszetes uton fejlodott ki, nem tortent kozben szandekos emberi beavatkozas.

2022. jan. 11. 21:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!