Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívőknek miért elég annyi,...

A hívőknek miért elég annyi, hogy 'Isten teremtette a világot'?

Figyelt kérdés

Mégis, mit lehet ebből megtudni?

Hiszen ebben az égvilágon semmi, de semmi információ nincs!

Megtudsz valamit ebből, kicsoda, micsoda az Isten, honnan van, miből, hogyan néz ki és honnan van a tudása?

Talán megtudja valaki, hogy miből lett a világ teremtve, ha Istenen kívül még semmi sem volt?

Na és hogyan kell teremteni? Ez valami varázslat talán? Megtudni ebből valamit, hogyan keletkezett a Föld, a csillagok, az Univerzum, vagy bármi ami létezik a világon, mert az a szó, hogy teremteni, valójában semmit nem takar, hiszen nem árul el semmit semmilyen folyamatról, egy üres, semmitmondó szó, amiben nincs semmi tartalom.

Valójában a világ szó is egy gyüjtőfogalom, az sem mond el semmit az Univerzumról magában. Ennek a szentenciának nincs semmi tartalma, így érvénytelen kijelentés, nem mond semmit, az információtartalma nulla. Hogyan lehet ezt elfogadni magyarázatképpen?

2022. jan. 10. 05:04
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 Darkmoon80 ***** válasza:
34%

Beszéld meg Istennel.

Szabad akaratot adott, mégis korlátoz a gyakorlásában???

Hogyhogy nem tudsz időutazni???

2022. jan. 11. 16:02
 32/69 anonim ***** válasza:
9%

22 azért te sem vagy épp akadémikus hallod-e?

tény hogy sosem fogjunk tudni az ősrobbanás előtti állapotot megvizsgálni mivel nem volt tér-idő! emiatt lehetetlen!!! nézz utána ennek ha akarod de tény nem volt tér-idő sem kölcsönhatások sem pedig anyag ennél fogva mind az általános és mind a kvantum fizika csődöt mond (csak úgy mint isten létezésénél!) mivel túl mutat mindkettő dolog a mi világunk szabályainál!

ennyit erről!

max az ősrobbanás utáni pillanatát vizsgálhatjuk azaz

0,1-et amikor már megtörtént a robbanás de a

0,0-át amikor végbe ment a reakció de nem volt még ellenreakció

-0,1-et pedig semmiféleképpen sem mert az az ősrobbanás előtti pillanat!

jézus történelmi személy volt nem értem ezen mit vitatkozol! történészek és tudósok is elismerik ergo a te értelmezésedben ennek nincs vita tárgya! vagy mégis? dinok vannak de jézus nincs? meg lehet nézni a római feljegyzéseket

a hívők mióta vesztenek vitákat? áruld el? mióta???! vagy max csak te szerinted de a valóságban meg tök máshogy van nem igaz?

a vallás nem így működik hogy előre fel kell tételezni hanem hit alapján! hogy hiszed nem pedig tárgyi bizonyítékod van rá! ezt ne akard elfelejteni hogy ez a hítről szól nem pedig a materiális dolgokról!

2022. jan. 11. 16:09
 33/69 Darkmoon80 ***** válasza:
70%

"hiszed nem pedig tárgyi bizonyítékod van rá! "

Igen HISZED mert nincs rá bizonyítékod, ergo, nem jelenheted ki, hogy "így van" hanem csak annyit mondhatsz: "Én így hiszem".

Mit is mondanak a hívők Istenre???

Azt, hogy létezik, vagy azt, hogy hisznek a létezésében???

Pl:

"

"Megtudsz valamit ebből, kicsoda, micsoda az Isten, honnan van, miből, hogyan néz ki és honnan van a tudása?"

Ebből nem, de másból igen. Ezeket már rég tudjuk

"

6

"

Teremtette: tehát nem a puszta véletlen műve, vagy vak fizikai erőhatások következménye, hanem egy számunkra felfoghatatlan hatalommal és bölcsességgel rendelkező Személy alkotása.

"

2022. jan. 11. 16:47
 34/69 anonim ***** válasza:
0%
Darkmoon80, hitetlen Tamás tudta, hogy van Isten, mert megbizonyosodott róla. Azért mondta Jézus, te tudod, hogy van Isten, de lesznek majd később olyanok, akik hiszik, hogy van. És épp elég lesz annyi is.
2022. jan. 11. 16:50
 35/69 Darkmoon80 ***** válasza:
59%

A baj ott van az érveléseddel, hogy te HISZED, hogy a Bibliában leírtak igazak.

(NEM a földrajzi és történelmi adatokra gondolok, hanem a misztikus kijelentésekre.

Jelenleg semmi sem támasztja alá a természetfeletti létezését, így az erre vonatkozó kijelentések sem többek feltételezéseknél.)

"hitetlen Tamás tudta, hogy van Isten, mert megbizonyosodott róla"

Ezt ÍRJA a Biblia.

Csak erre nincs semmilyen bizonyíték.

2022. jan. 11. 17:10
 36/69 anonim ***** válasza:
0%
Ha előző éjszaka kakiltam a WC-n arra van bizonyíték?
2022. jan. 11. 17:19
 37/69 anonim ***** válasza:
100%
Hmmm... teisták átvették az akadémikus kifejezést amióta fórumokra járnak és nem akarnak szabályt szegni?
2022. jan. 11. 17:41
 38/69 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell ahhoz akademikusnak lenni, hogy a logikai szabályokat megértsük?

Plusz fingod sincs a big bang kozmológiáról, logikáról, episztemológiáról és alapjáraton logikai hibát logikai hibára halmozol.

Elég nagy viccet csinálsz magadból :D

2022. jan. 11. 17:47
 39/69 anonim ***** válasza:
10%

21 vagyok

32 tökéletesen leírta miért nem fogják tudni tudományosan megvizsgálni a teremtest/keletkezest.

Valahogy azonban mégis itt vagyunk. Tehát a kérdés végülis mindenképp hitkerdes. Az hogy hogy keletkeztunk, hogy jött létre anyag ami minket alkot? - szerintem Isten a teremtő.

Az ateisták szerint nem. Ezért lettem volna kíváncsi hogy szerintük akkor hogy volt ez a dolog.

2022. jan. 11. 18:04
 40/69 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát a kérdés végülis mindenképp hitkerdes. Az hogy hogy keletkeztunk, hogy jött létre anyag ami minket alkot? - szerintem Isten a teremtő."

Tehát bizonyíték nélküli dolgot fogadsz el értem.

"Az ateisták szerint nem. Ezért lettem volna kíváncsi hogy szerintük akkor hogy volt ez a dolog."

Mivel minden bizonyíték arra mutat, hogy természetes úton fejlődtünk ki mi és a világ, ezért nem feltételezem, hogy valakinek ezt meg kellett volna alkotnia.

2022. jan. 11. 18:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!