A hívőknek miért elég annyi, hogy 'Isten teremtette a világot'?
Mégis, mit lehet ebből megtudni?
Hiszen ebben az égvilágon semmi, de semmi információ nincs!
Megtudsz valamit ebből, kicsoda, micsoda az Isten, honnan van, miből, hogyan néz ki és honnan van a tudása?
Talán megtudja valaki, hogy miből lett a világ teremtve, ha Istenen kívül még semmi sem volt?
Na és hogyan kell teremteni? Ez valami varázslat talán? Megtudni ebből valamit, hogyan keletkezett a Föld, a csillagok, az Univerzum, vagy bármi ami létezik a világon, mert az a szó, hogy teremteni, valójában semmit nem takar, hiszen nem árul el semmit semmilyen folyamatról, egy üres, semmitmondó szó, amiben nincs semmi tartalom.
Valójában a világ szó is egy gyüjtőfogalom, az sem mond el semmit az Univerzumról magában. Ennek a szentenciának nincs semmi tartalma, így érvénytelen kijelentés, nem mond semmit, az információtartalma nulla. Hogyan lehet ezt elfogadni magyarázatképpen?
Beszéld meg Istennel.
Szabad akaratot adott, mégis korlátoz a gyakorlásában???
Hogyhogy nem tudsz időutazni???
22 azért te sem vagy épp akadémikus hallod-e?
tény hogy sosem fogjunk tudni az ősrobbanás előtti állapotot megvizsgálni mivel nem volt tér-idő! emiatt lehetetlen!!! nézz utána ennek ha akarod de tény nem volt tér-idő sem kölcsönhatások sem pedig anyag ennél fogva mind az általános és mind a kvantum fizika csődöt mond (csak úgy mint isten létezésénél!) mivel túl mutat mindkettő dolog a mi világunk szabályainál!
ennyit erről!
max az ősrobbanás utáni pillanatát vizsgálhatjuk azaz
0,1-et amikor már megtörtént a robbanás de a
0,0-át amikor végbe ment a reakció de nem volt még ellenreakció
-0,1-et pedig semmiféleképpen sem mert az az ősrobbanás előtti pillanat!
jézus történelmi személy volt nem értem ezen mit vitatkozol! történészek és tudósok is elismerik ergo a te értelmezésedben ennek nincs vita tárgya! vagy mégis? dinok vannak de jézus nincs? meg lehet nézni a római feljegyzéseket
a hívők mióta vesztenek vitákat? áruld el? mióta???! vagy max csak te szerinted de a valóságban meg tök máshogy van nem igaz?
a vallás nem így működik hogy előre fel kell tételezni hanem hit alapján! hogy hiszed nem pedig tárgyi bizonyítékod van rá! ezt ne akard elfelejteni hogy ez a hítről szól nem pedig a materiális dolgokról!
"hiszed nem pedig tárgyi bizonyítékod van rá! "
Igen HISZED mert nincs rá bizonyítékod, ergo, nem jelenheted ki, hogy "így van" hanem csak annyit mondhatsz: "Én így hiszem".
Mit is mondanak a hívők Istenre???
Azt, hogy létezik, vagy azt, hogy hisznek a létezésében???
Pl:
"
"Megtudsz valamit ebből, kicsoda, micsoda az Isten, honnan van, miből, hogyan néz ki és honnan van a tudása?"
Ebből nem, de másból igen. Ezeket már rég tudjuk
"
6
"
Teremtette: tehát nem a puszta véletlen műve, vagy vak fizikai erőhatások következménye, hanem egy számunkra felfoghatatlan hatalommal és bölcsességgel rendelkező Személy alkotása.
"
A baj ott van az érveléseddel, hogy te HISZED, hogy a Bibliában leírtak igazak.
(NEM a földrajzi és történelmi adatokra gondolok, hanem a misztikus kijelentésekre.
Jelenleg semmi sem támasztja alá a természetfeletti létezését, így az erre vonatkozó kijelentések sem többek feltételezéseknél.)
"hitetlen Tamás tudta, hogy van Isten, mert megbizonyosodott róla"
Ezt ÍRJA a Biblia.
Csak erre nincs semmilyen bizonyíték.
Miért kell ahhoz akademikusnak lenni, hogy a logikai szabályokat megértsük?
Plusz fingod sincs a big bang kozmológiáról, logikáról, episztemológiáról és alapjáraton logikai hibát logikai hibára halmozol.
Elég nagy viccet csinálsz magadból :D
21 vagyok
32 tökéletesen leírta miért nem fogják tudni tudományosan megvizsgálni a teremtest/keletkezest.
Valahogy azonban mégis itt vagyunk. Tehát a kérdés végülis mindenképp hitkerdes. Az hogy hogy keletkeztunk, hogy jött létre anyag ami minket alkot? - szerintem Isten a teremtő.
Az ateisták szerint nem. Ezért lettem volna kíváncsi hogy szerintük akkor hogy volt ez a dolog.
"Tehát a kérdés végülis mindenképp hitkerdes. Az hogy hogy keletkeztunk, hogy jött létre anyag ami minket alkot? - szerintem Isten a teremtő."
Tehát bizonyíték nélküli dolgot fogadsz el értem.
"Az ateisták szerint nem. Ezért lettem volna kíváncsi hogy szerintük akkor hogy volt ez a dolog."
Mivel minden bizonyíték arra mutat, hogy természetes úton fejlődtünk ki mi és a világ, ezért nem feltételezem, hogy valakinek ezt meg kellett volna alkotnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!