Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallástalan áldozhat az...

Vallástalan áldozhat az ünnepekkor a misén?

Figyelt kérdés

Én szoktam, mert tök jó hangulata van. Számomra a mise nem vallási, hanem világi, családi dolog. Ettől függetlenül rühellem a vallásokat és károsnak tartom mindet.

Karácsonykor az éjféli misén vagy húsvétkor a vigílián is elmegyek misére, pedig tagadom az összes vallást, mert nagyon jó hangulata van a családdal, este elmenni.

Szoktam áldozni is.

Jogom van hozzá?

2022. jan. 9. 14:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
És aki keresztelt és volt elsőáldozó de ateista?
2022. jan. 17. 16:24
 22/25 anonim ***** válasza:

Utolsó, annak is mindegy mit csinál, nem? Amíg nem hisz, addig Isten sem szól hozzá, csak reméli, hogy egyszer hisz benne.

De ilyet ritkán látok, hogy ateista templomba jár, max. bedob egy-két petárdát a misére, ahogy felénk szokták.

2022. jan. 17. 17:47
 23/25 anonim ***** válasza:

"Amíg nem hisz, addig Isten sem szól hozzá, csak reméli, hogy egyszer hisz benne."

Ez több szempontból is hibás. Egyrészt Isten soha nem remél semmit, mert pontosan tudja, hogy mi fog történni, ki hogy dönt a jövőben.

Másrészt Isten minden emberhez szólhat akár lelkiismeretén keresztül, minden embert hív az üdvösségre.

2022. jan. 17. 19:13
 24/25 anonim ***** válasza:

"Másrészt Isten minden emberhez szólhat akár lelkiismeretén keresztül, minden embert hív az üdvösségre"

ez nem igaz, mert itt a GYK-n is sok olyan emberke van, aki semmit nem érez Isten hívásából, sőt nincs lelkiismeretük sem, mert totál tagadják és elmebetegnek hiszik azokat, akik hisznek.

2022. jan. 17. 19:22
 25/25 anonim ***** válasza:
Attól még van, hogy valaki elnyomja vagy nem érzi. Ez nem befolyásolja.
2022. jan. 17. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!